Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

М'ясні породи курей: особливості відгодівлі та утримання

Одна з кращих м'ясних порід курей Доркинг

Кращими породами м'ясних курей є червоні білохвості, плімутрок, кохінхіни, брама, Корніш, доркінг, Гудан. Очевидно, що розведення м'ясних порід курей, на відміну від розведення курей яєчного напрямку, наприклад породи Геркулес , неможливо без знань, як утримувати і відгодовувати птицю з перших днів її життя. Курчата, які стосуються м'ясним породам, в основному ростуть досить швидко і до віку в 56 днів вже досягають живої маси в 1,5 кілограмів.

Найбільш активно м'ясні курчата ростуть в перші чотири тижні. Вирощувати птицю даного напрямку слід в приміщеннях з низькою освітленістю. Наявність вигону вітається, але не обов'язково. Для того, щоб м'ясні породи курей давали максимальну віддачу, в приміщенні необхідно зробити настил з чистих тирси або іншого підстилкового матеріалу. У міру вирощування забруднену підстилку потрібно видаляти і замінювати на свіжу.
Що стосується щільності посадки м'ясних курчат, то бажано, щоб їх знаходилося не більше десяти-п'ятнадцяти голів на квадратний метр приміщення.

Для того щоб м'ясні породи курей розвивалися правильно і швидко нарощувати масу, в пташнику має бути присутня певна температура. Зниження температури змусить птицю нудний, затримає її зростання і розвиток.

Зрозуміло, успіх в розведенні м'ясних порід курей у величезній мірі залежить від годування. У перші дні м'ясних курчат потрібно годувати пшоном, вареними яйцями, подрібненою пшеницею, вівсяної крупою.

Щоб отримати найкращий результат в додатку живої ваги, курям м'ясних порід необхідно давати картоплю. Перед годуванням картоплю відварюють і додають в мішанки.

Циплята породи Доркинг

Цілком допустимо вводити в раціон і рослинні білкові корми: наприклад, соєвий макуха, що в принципі допустимо і для яєчних курей . Досить додавати 17 відсотків від загальної кількості сухого корму.
Для збільшення ваги курям м'ясних порід необхідні зелені корми. Свіжу зелень найчастіше дають птиці в подрібненому вигляді, додаючи у вологі мішанки.

Взимку можна замінювати зелень пророщеним зерном або трав'яний борошном.

Для нарощування маси курям необхідні вітаміни. Цінним джерелом вітамінів є морква, яку можна додавати в мішанки в подрібненому вигляді. Для правильного розвитку курей м'ясних порід можна нехтувати і вітамінно-мінеральними комплексами, що продаються на ринках, або виготовленими самостійно.

Наприклад, можна приготувати тривитамин, розвівши масляні розчини вітамінів Е, Д2 і А. Отриманий засіб потрібно додавати в мішанку, це не забариться позначитися на збільшенні курей у вазі.

Найбільший приріст дає молода птах. Тому курей м'ясних порід відгодовують спеціально. У тушках вгодованого Кохінхіні міститься всього лише дванадцять відсотків жиру, тоді як у старій курки або півня тієї ж породи - понад двадцять відсотків.

При правильному відгодівлі курей м'ясних порід жир залягає між волокнами м'язів, покращуючи якість м'яса, роблячи його більш соковитим і ніжним.

Жива вага відгодованих курчат м'ясних порід досягає 1,1 кілограма вже до віку в 12 тижнів. Це досить високий показник.

Правильний відгодівлю курей м'ясних порід - це вісімдесят відсотків зернових, а решта двадцять відсотків - білкові добавки, зелень, овочі та ін.

Безперечно, кури м'ясних порід - справжня знахідка для домашнього подвір'я. Вони відрізняються високою продуктивністю споживання корму. Тобто, кожна жменю пшона, згодованих птиці, піде в м'ясо.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама