Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Перець на балконі вирощування: перці, як виростити болгарський, сорти, відео, з насіння, покроково, розмір горщика, фото

  1. Перець на балконі: вирощування
  2. Як виростити на балконі перець
  3. Як виростити гіркий перець на балконі
  4. Шкода і користь червоного перцю (відео)
  5. Як виростити перець на балконі (відео)

Коли настає зима, всім не вистачає вітамінів, які містяться в   овочах   і фруктах, за винятком тих людей, які вирощують солодкий перець та інші овочі на балконі Коли настає зима, всім не вистачає вітамінів, які містяться в овочах і фруктах, за винятком тих людей, які вирощують солодкий перець та інші овочі на балконі. Технологічно, вирощування досить проста процедура. Найголовніше - правильний догляд, збереження температурного режиму. Щоб виростити перець на балконі, досить запам'ятати одне просте правило - це теплолюбива і світлолюбна рослина. Тому в зимовий період слід подбати про додаткове утепленні лоджії або балкона, щоб рослина нормально розвивалося, росло і початок вчасно плодоносити.

Перець на балконі: вирощування

Як виростити перець з насіння?

Для цього слід виконувати покроково все нижченаведені інструкції:

  1. Щоб виростити перець на балконі і отримати хороший урожай, насіння сідають в першій декаді лютого (на закритому балконі).
  2. Якщо приміщення не засклено, тоді оптимальний час для висадки - перша декада травня.
  3. Насіння викладаються на вологу тканину і витримуються 2-3 доби біля батареї, при цьому t повітря повинна бути не менше +200 С.
  4. Потрібно стежити за тим, щоб тканина була весь час вологою.
  5. Для цього її потрібно бризкати розпилювачем.
  6. Температура води не менше 300 С.
  7. Насіння будуть проростати 3 діб.
  8. Після цього їх необхідно висаджувати в грунт.

Вирощування солодкого червоного і жовтого перцю проводиться в звичайних горщиках. Знадобляться ємності розміром 10х10 см. Розмір горщика грає важливу роль. Перець любить свободу, тому його не можна садити в маленькі ємності.

В якості грунту можна використовувати готові грунтові субстрати, наприклад «Екзо», «Томат і перець». Або приготувати грунт самостійно. Для цього беруться такі інгредієнти в однаковому співвідношенні: дернова земля, торфу, гній перегній.

Для цього беруться такі інгредієнти в однаковому співвідношенні: дернова земля, торфу, гній перегній

Обов'язково через грунт потрібно пропустити окріп, щоб знищити шкідливі мікроорганізми. Перед тим як садити перець на балконі, в горщик слід встановити кілочок для підв'язки, щоб в подальшому не травмувати кореневище.

Глибина посіву насіння - не більше 10-12 мм. Горщики ставляться в тепле місце на балконі. У зимовий час поруч з рослинами повинен знаходитися обігрівач для підтримки потрібної температури, при низькій температурі повітря виростити перець не вийде. Перші сходи з'являються вже через 11 днів. Поливати рослини необхідно 1 раз в три дні теплою водою. Для зазначеного розміру горщиків цілком достатньо 1 столової ложки води при одному поливі.

Дуже важливо запам'ятати, що солодкий перець дуже теплолюбна порода, тому температура повітря і води дуже важливі при вирощуванні.

Коли з'явиться 5-й листочок на кожній рослині, сильні особини залишаються, слабші пересідають в іншу ємність. Обережно з кореневищем! Перець не любить пошкоджень. Восени вже можна буде збирати плоди. Причому, виростити перець на балконі можна як червоний, так і жовтий.

Як виростити на балконі перець

Щоб виростити смачний перець, потрібен хороший догляд і до цього питання слід підійти серйозно. Перець є не тільки теплолюбних, але вологолюбні рослиною і потребує регулярного поливу. Тривалий посушливий період призведе до обпадання зав'язей. До моменту цвітіння рослина поливається дощуванням з лійки 1 раз в 3 дня. У період плодоношення поливають 1 раз в 3 дня.

Вирощування буде проходити нормально, якщо рослина удобрювати:

  1. Протягом місяця рослина має отримувати не менше 50 г фосфорний і калійних добрив.
  2. Важливо запам'ятати - перець не переносить хлористий калій.
  3. У весняні місяці слід додавати 1 раз в тиждень аміачну селітру 30-35 м
  4. Добриво має перебувати у верхньому шарі грунту.

Одна з ознак недостачі калію - облямівка починає засихати, листя скручуються через це. Якщо не вистачає азотистих з'єднань, листочки стають матовими, набувають сірого відтінку. Брак фосфору робить листя фіолетовими, перець починає повільно рости, плоди дозрівають нерівномірно, м'якоть має жорсткі ділянки. Недостача магнію виражається мармурової забарвленням.

Якщо вирощування супроводжується скиданням рослини квіток і зав'язі, це означає, що перець отримує занадто багато азоту.

Одна з дієвих заходів, яка спрямована на збільшення врожаю - "прищіпка" (видалення точки зростання). Завдяки цьому відбувається стимуляція кореневища, більшість поживних речовин йдуть саме в плоди, а не на інші країни, що розвиваються частини рослини. Прищипують перець вище 5 междоузлия в той момент, коли рослина йде в зростання. Ці частини видаляються ножицями.

Як виростити гіркий перець на балконі

Виростити гіркий перець на балконі теж не важко. Насіння висівають в пропарену суміш: дернова земля - ​​5 частин, перегній - 2 частини, пісок - 1 частина, кокосовий субстрат - 3 частини. Для удобрення грунту застосовується доломітове борошно (50 г).

Грунт не повинен бути кислим, інакше насіння не зможуть прорости. Нормальне вирощування передбачає полив рослини 3 рази в тиждень, не більше ніж 80 мл води, інакше буде розвиватися пліснявий грибок, який погубить рослину.

Глибина посіву 10 мм, насіння висаджуються не раніше середини лютого, балкон обов'язково додатково утеплюється.

Деякі умільці проводять вирощування на балконі обох видів рослин. Але при цьому головне дотримуватися дистанції між ними. Відстань між горщиками солодкого й гіркого перцю має бути не менше 3 м, тому як при порушенні даного правила солодкий перчик стане гірким. Як тільки плоди стануть червоними, їх зрізають і висушують.

Шкода і користь червоного перцю (відео)

Догляд за солодким перцем на балоні

Вирощування перцю на балконі вимагає виконання певних правил - своєчасний полив, підв'язування рослини і забезпечення температурного режиму. Так як коренева система перцю поверхнева, рихлити землю потрібно з особливою обережністю. Щоб підвищити врожайність, потрібно видалити на перці квітка в центральній частині, який росте з першого розгалуження.

Формування рослини проводиться в 2-3 стебла, при цьому обов'язково потрібно своєчасно видаляти всі пасинки і нижні листочки.

Виростити перець на балконі можна без додаткового освітлення. Це стосується і солодкого й гіркого перцю. Рослині цілком вистачає світлового дня. Головне, щоб сонячні промені в достатній кількості потрапляли на перець взимку і не перегрівався його влітку.

Овочівники рекомендують вирощувати солодкий і гіркий перець саме на південних лоджіях і балконах. Але при цьому в спекотні літні дні необхідно заховати рослина від попадання прямих сонячних променів.

Перці слід збирати у міру дозрівання, враховуючи фазу технічної зрілості, тому як буде відбуватися затримка розвитку молодих плодів. Важливо - перець, баклажан зрізаються з кущів, а не відламуються.

Як виростити перець на балконі (відео)

Самі підходящі сорти перцю для вирощування на балконі: «Акварель», «Паливода», «Лисичка», «Ярик», «Острів скарбів». Ці види найбільш стійкі до захворювань, шкідливим мікроорганізмам і екстремальних умов вирощування, є низькорослими, середньоранніми сортами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама