Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рослини на терасі і балконі.

Добре якщо ваш балкон виходить на зелені насадження, але навіть якщо внизу галаслива транспортна магістраль великого міста, приємно відпочити в зелені і прохолоді. Кращого місця для вирощування рослин вдома, ніж засклена лоджія, годі й шукати. Балкони і лоджії, внутрішні дворики з'явилися порівняно давно - в епоху Відродження в Італії і до сих пір користуються великою популярністю.

Зрозуміло, щоб вирощувати круглий рік рослини в лоджії потрібно трохи попрацювати, утеплити свою оранжерею за допомогою склопакетів. Рекомендуються ті рослини, які вимагають мінімум тепла, холодостійкі, краще, якщо лоджія буде виходити на південну сторону. Навіть скупе зимове сонце здатне буде за кілька годин створити чудеса - нагріти вашу лоджію до весняної травневої температури. Таким рослинам, як, наприклад, фуксії і герані, взимку потрібні дуже прохолодні умови життя, набагато більш прохолодні ніж нам здається!

Дуже важливо для них підтримувати потрібну температуру. Незважаючи на гадану прохолоду, рослини в цей період прекрасно ростуть і набирають зелену масу. Відмінно розвиваються вкорінені живці. До речі, розсада з насіння і живців, яку в лютому вже можна буде також винести на лоджію, до квітня-травня вже зацвіте! Крім фуксій на заскленій лоджії цілий рік ростуть герань, пасифлора (корулея), олеандр, дзвіночок, хойя, бугенвілея, фікус, плюмбаго, пахистахис, хлорофітум, плющ, хризантема, жасмин, бегонія (яка, до того ж, ще й цвіте в січні ). Дуже важливо для них підтримувати потрібну температуру

На вузькому балконі доцільно ставити складні меблі, наприклад, шезлонги або складні дерев'яні стільці, а стіл зробити відкидним і прикріпити до стіни. А ось на великому балконі або лоджії можна розмістити навіть цілі меблеві групи: дивани і крісла, столики і шафи або стелажі. Народившись багато століть назад, балкони і лоджії не так істотно змінилися з тих пір, все ті ж перила у вигляді кованих решіток, і навіть ті ж прийоми декорування використовуються, горщики з квітами і в'юни на спеціальних решітках і стінах. На будь-якому балконі або лоджії будуть дуже декоративно виглядати горщики, вази або ж красиві ящики з квітами.

Балкон або лоджія можуть бути абсолютно самостійною, чи не поєднується за стилем кімнатою, з оформленням всієї іншої квартири. Тоді це буде абсолютно новий куточок у вашій квартирі. Відокремити лоджію від решти квартири можна фіранкою або ж скляними дверима. Квіти і рослини на балконі повинні бути підібрані в єдиній колірній гамі або ж добре поєднуватися один з одним, наприклад, зібрати разом всі відтінки білого: запашні білосніжні гіменокаліс, світлу, непоказну, але з ніжним запахом запашну фіалку. Можна, наприклад, створити ціле рожево-бузкове хмара з бегонії, рожевих лілій, чотирилистої конюшини і запашного тютюну.

Для того щоб балкон виглядав нарядно протягом усього сезону, необхідно підібрати рослини різних термінів цвітіння. Для раннього весняного цвітіння бажано посадити жовті і фіолетові крокуси, галантуси або проліски, анемони і примули. Трохи пізніше зацвітуть тюльпани, амариліси. У травні його можуть прикрашати раноцветущие крокуси, гіацинти, тюльпани, нарциси, примули, маргаритки, братки, незабудки. Красиво обрамлені зеленню і квітами вікна і балкони ефектно виділяються на тлі стін і прикрашають будівлі. Потім їх місце займуть однолетники, більшість з яких буде цвісти влітку: аліссум, чорнобривці, бульбові бегонії, запашний горошок, левкої, петунії різних забарвлень, левиний зів, шавлія, сальвії, іпомеї, лобелії і інші.

Потім їх місце займуть однолетники, більшість з яких буде цвісти влітку: аліссум, чорнобривці, бульбові бегонії, запашний горошок, левкої, петунії різних забарвлень, левиний зів, шавлія, сальвії, іпомеї, лобелії і інші

Мал. 76. Балкон з рослинами.

З середини літа і майже до заморозків цвітуть нагідки, настурції, пеларгонії, хризантеми. Самим же пізнім прикрасою можуть служити яскраво забарвлені листя дівочого винограду і древогубца, а також плоди деяких видів жимолості. А взагалі-то, в природі все сумісно, ​​тому кількість всіляких варіантів залежить тільки від вашої фантазії і художнього смаку. Найрізноманітніші розміри і форми дозволять вам творити свій витвір мистецтва. Але велика гамма всіляких кольорів і відтінків на вашому балконі, якщо він недостатньо великий, буде важка для сприйняття. Це не означає, що ви зважилися вибрати кілька різних рослин за кольором і стилю, посадили їх і отримали вищі диво сучасного фітодизайну.

Зовсім ні, вибрані квіти і кольору повинні гармоніювати один з одним або доповнювати один одного, якщо вони протилежні за кольором. В теплий вечір добре вийти на балкон і насолодитися ароматом своїх улюблених рослин. Вони займають особливе становище в балконному фітодизайн: левкой, резеда, геліотроп, запашний тютюн, аліссум і багато інших рослин своїм чудовим ароматом веселять наш нюх. Приємно, коли через відкрите вікно вривається свіже повітря, наповнене ароматом квітучих рослин. Є рослини, які пахнуть під дією сонячних променів, а є ті, які починають пахнути лише з настанням вечірньої пори: левкой та мірабіліс. Аромати не слід змішувати один з одним. Якщо вітерець буде заносити в кімнату аромат ваших улюблених квітів - це буде краще рішення. Зелений балкон допомагає людям розслабитися і зняти стрес після трудового дня. Його можна за допомогою всіляких грат і пристосувань розділити на функціональні зони або ж куточки відпочинку для кожного члена сім'ї, де всі вони можуть відповідно до свого смаку розмістити рослини і згрупувати їх в композиції за формою і кольором.

Швидко озеленити такі решітки допоможуть кучеряві однолітники: настурція, еккремокарпус, запашний горошок, квасоля, тунбергия, квамкліт і декоративний гарбуз. З багаторічних рослин можна використовувати такі, як виноград дикоростучий лісової, дівочий виноград, різні види клематисів, лимонник китайський і кучеряву жимолость. Ліани допоможуть створити сприятливий мікроклімат, регулюючи тепловий обмін в приміщенні, утворюючи химерну зімкнуту поверхню з листя і пагонів, зменшуючи нагрів стін, особливо це актуально з південної і південно-західної сторони. Ліани, у яких густі і велике листя, підвищують вологість повітря за рахунок випаровування вологи, допомагаючи людині краще себе почувати при високих температурах. Достовірно відомо, що температура повітря на озеленених балконах на два-три градуси нижче, ніж на НЕ озеленених. Листя витких рослин, маючи великий коефіцієнт відбиття, знижують теплову віддачу стін будинків до 50 відсотків, що на півдні є незамінним якістю. Кучеряві рослини - це кучеряве, що чіпляють, присмоктуються і лазять по опорі ліани.

І, як вже писали вище, в'юнкі рослини знижують рівень шуму в приміщеннях. Чим більше листя у рослин і їх густота, тим краще їх звукопоглинальні і звукоотражающие якості і так далі.

В озелененні балконів і лоджій важливо враховувати спрямованість балкона по відношенню до сторін світу. На північному балконі добре будуть рости тютюн запашний, чорнобривці, хміль японський. На південній стороні - вербена, майорець, петунія, гладіолус, запашний горошок, астра, агератум, антирринум, левкой та багато інших видів рослин. Колеус з їх бархатистими листям дуже пожвавлять зелену обстановку вашого балкона або лоджії, особливо яскраві і ефектні вони на зовнішній стороні будинку. Ці строкаті, разноколерние рослини будуть довгий час радувати вас.

Особливу красу являють собою винесені на балкон на літній період кімнатні рослини, вони за цей період перетворюються на великі та яскраві екземпляри. Радимо вам винести на балкон таке тропічна рослина як белопероне. Здавалося б, в умовах нашого клімату воно не зможе рости на свіжому повітрі. Попри все це зніжене рослина дивно гарнішає на повітрі - на кінцях поникли пагонів довжиною до 75 сантиметрів утворюються суцвіття, які на сонці набувають дивовижні відтінки від яскраво-червоних до коричневих і дуже красиво декорують ваш балкон. Виносити рослини на балкон найкраще в похмурий день, попередньо привчивши їх до свіжого повітря, провітрюючи приміщення або ж відкривши вікна на ніч. У перші кілька днів рослини треба притіняти газетою, марлею або картонним щитом. Не позбавляйте свої квітки ранкового і вечірнього обприскування, розташуйте кімнатні рослини в ящиках вільно, щоб залишилося місце для розростання. Вирощуючи квіти в ящиках, можна перетворити балкон в квітучий сад, а перед кожним вікном створити барвистий і ароматний квітник.

В озелененні балконів з дахом і лоджій є своя особливість, тут можна вирощувати рослини, які не виносять попадання води на листя і квітки. Такі рослини як бугенвиллия, гліцинія, пасифлора, клематис, пеларгонія, камелія і азалія будуть на балконі виглядати досить привабливо.

Заселивши свій балкон улюбленцями, ви будете тепер весь свій вільний час віддавати догляду за ними, а у вашій душі оселиться спокій і умиротворення. Заселивши свій балкон улюбленцями, ви будете тепер весь свій вільний час віддавати догляду за ними, а у вашій душі оселиться спокій і умиротворення

Отже, які рослини можна розмістити на терасі, щоб вони не тільки без проблем прижилися, а й не втратили своєї чарівності? В першу чергу виберемо рослини.

Для таких приміщень, як тераса і веранда, підійдуть рослини, що володіють певними якостями - стійкістю і тіньовитривалістю. Стійкі рослини менш схильні до яких-небудь пошкоджень в тісному просторі, а тіньовитривалі виживають навіть при нестачі сонячного світла (адже на веранді і терасі освітленість гірше, ніж на вулиці в тіні).

В якості основних рослин вибирайте однолетники. В одному контейнері ви можете висадити однорічники одного виду або ж в поєднанні з представниками інших видів, створивши таким чином дивовижні строкаті квіткові композиції. Основні рослини доповнять хвойні чагарники невеликих розмірів і багаторічники. Досить буде висадити пару - трійку додаткових рослин. Наприклад, розмістіть на терасі діжку з одним великим рослиною - вертикальною або кулястої туями, спірея або ялівцем. Якщо рослина майже повністю закриває від огляду грунт, її слід замульчувати трісками, корою або шкаралупою кедра, а якщо по краях діжки або горщика грунт відкрита, засадити її однолітниками. В якості основних рослин вибирайте однолетники

На сходинках тераси або веранди, провідних в сад, ви можете поставити фігурки тварин (їжаки, черепахи) або черевики у вигляді контейнерів, які не завжди виглядають доречно в саду або в будинку. Ці милі вироби стануть якоюсь родзинкою в загальному дизайні тераси, оживив таким чином прикрашений зеленню куточок для відпочинку.

У багатьох проектах терас передбачені різні архітектурні елементи, а також декоративні решітки, які стануть каркасом для чудових витких рослин.

Тепер приступимо до вибору ємностей для рослин. Серед величезного розмаїття даних предметів найбільш популярні горщики виготовлені з кераміки, дерев'яні діжки та пластикові вазони.

Керамічні горщики, виготовлені з теракоти або світлого шамоту, з малюнком або без, чудово вписуються в інтер'єр тераси. Оптимальний варіант - це витончені моделі мають гладку поверхню, на відміну від горщиків, призначених для саду, які можуть мати прості форми і грубу фактуру. Горщики слід підбирати по відповідності з формами і розмірами рослин.

Дерев'яні діжки стануть відмінним придбанням для терас заміських будинків, обшитих деревиною.

Що стосується пластикових вазонів, то в якості декоративного предмета вони не дуже популярні. Однак, задрапувавши ці ємності, ви прекрасно доповніть інтер'єр тераси.

На терасі ви можете розмістити як підлогові ємності, так і підвісні корзини і балконні ящики, прикрасивши при цьому стіни тераси кучерявими рослинами.

Отже, які рослини можна розмістити на терасі, щоб вони не тільки без проблем прижилися, а й не втратили своєї чарівності?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама