Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування червоно капусти

  1. Вирощування червоної капусти
  2. Посадка червонокачанної капусти в грунт
  3. Підживлення червонокачанної капусти
  4. Користь червонокачанної капусти
  5. Шкідники червонокачанної капусти
  6. Дотримуємося правил посадки червонокачанної капусти
  7. Вирощування червоної капусти
  8. Відео: як вирощувати червоно капусту

Червонокачанна капуста-джерело вітаміну Сі каротину. Унікальний овоч здатний насичувати організм корисними речовинами, зберігати красу і молодість при регулярному вживанні в їжу.

Унікальний овоч здатний насичувати організм корисними речовинами, зберігати красу і молодість при регулярному вживанні в їжу

до змісту ↑

Вирощування червоної капусти

Бажання виростити подібний сорт капусти виникає у багатьох любителів городу. Але, як виростити краснокочанную капусту? Першим, що необхідно зробити перед висадкою капусти-заздалегідь підготувати грунт. Зробити це потрібно вчасно осінньої підготовки грунту, шляхом внесення органічних добрив.

Посадка червонокачанної капусти в грунт

Висадку розсади капусти у віці 40-45 дні виробляють у відкритий грунт в середині травня. Для того, щоб розсада відчувала себе добре, рослини повинні бути розміщені на досить великій відстані один від одного. Сорти середньостиглі вимагають висадки в грунт за схемою:
- 70 * 30 см;
- 70 * 40 см;

Пізньостиглі сорти червоної капусти найкраще приймаються в схемах 60 * 60 і 70 * 60 см. Необхідно дотримуватися подібні параметри для того, щоб рослина мала можливість розвивати кореневу систему і бути повноцінним. Крім того, сорт капусти вимагає рівномірного попадання сонячних променів, які і стимулюють вироблення специфічного червоного відтінку листя.

до змісту ↑

Підживлення червонокачанної капусти

Після того, як розсада прийнялася і стартувала активна фаза зростання, необхідно подбати про наявність правильного харчування рослини. Чим підгодувати краснокочанную капусту, задаються багато аграріїв.

Оптимально виконувати підгодівлю щотижня, органічним або мінеральним добривом. У перервах між підживленням необхідно забезпечити якісний полив капусті. В іншому випадку від нестачі рідини можуть вирости маловагі або потріскані качани.

до змісту ↑

Користь червонокачанної капусти

Користь цього овоча незаперечна. Наукові дослідження довели, що в складі капусти присутній 16 амінокислотних сполук, які є вкрай важливими для людського організму. Крім цього, червонокачанна капуста багата антоцианами, які присутні в плодах рідкісних фруктів і ягід-ожини, чорниці, винограду. Антоціани- речовини, які стимулюють роботу імунної системи людини, перешкоджають зараженню хвороботворними бактеріями і вірусами.

до змісту ↑

Шкідники червонокачанної капусти

Виростити краснокочанную капусту досить складно на увазі її високого ступеня ураження комахами і шкідниками. Ласувати качанами любить муха весняна капустяна. Вона відкладає власні личинки в грунт, останні виростаючи харчуються корінням овоча, тим самим повністю вбиваючи його. Захистити рослину від мухи можна просто укривши грунт нетканим матеріалом або скористатися інсектицидами.

Капустяна білявка також завдає шкоди врожаю Її гусениці поїдають листя. Врятуватися від неї можна хімічного захисту рослин або просто зібрати особин руками. Стан врожаю необхідно постійно контролювати, оскільки уражені плоди довго не зберігаються в холодний період року.

до змісту ↑

Дотримуємося правил посадки червонокачанної капусти

Основною умовою вирощування червонокачанної капусти дотримання процесу сівозміни. У порівнянні з білокачанної капустою, червонокачанна значно витривалішими. Їй не страшні перші заморозки і перепади жарких температур. Збір врожаю виробляють тільки в суху погоду. Вирощування червоної капусти досить простий процес, головне витримувати технологію.

Деякі умільці викопують кущі капусти прямо з кореневою системою і зберігають її в піску в підвальному приміщенні. Класична прибирання зі зрізом передбачає зберігання плодів в температурному режимі +2, +4 градуси.

Існує певна градація в сортах капусти:

1. Пізні сорти-набирають кінцеві обсяги протягом 5 місяців, прибирають пізньої покровом, використовуються в якості салатного овоча.
2. Ранні сорти-швидко набирають вагу через 3,5 місяці, підлягають тривалому зберіганню.

Початківці аграрії часто задаються питанням-почему не завивається червонокачанна капуста? Це відбувається через недотримання правил вирощування рослини.

до змісту ↑

Вирощування червоної капусти

Садити розсаду для майбутньої капусти необхідно вже в середині квітня. Для цього необхідно подбати про наявність спеціального ящика для розсади, який потрібно встановити в парнику. Після необхідно вкрити розсаду щоб уникнути приморозки, забезпечити тепло, полив.

В середині травня можна приступати до висадки розсади у відкритий грунт. Для цього робиться лунка, в яку вкладається компост або зола, все рясно поливається і висаджуються підросли кущики. Після встановлюється укриття до набору росту рослин, як захисний механізм від шкідників.

Після укриття ліквідується і слід звичайний догляд, який полягає в поливі, підгодівлі, прополюванні, ліквідації комах і шкідників при їх появі. Особливе значення при вирощуванні капусти має регіон зростання. Вирощування цвітної капусти в краснодарському краї має найкращі показники по урожаю.

Відео: як вирощувати червоно капусту

Поділитися "Капуста червонокачанна: посадка, вирощування і догляд"

Але, як виростити краснокочанную капусту?
Початківці аграрії часто задаються питанням-почему не завивається червонокачанна капуста?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама