Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування кабачків в теплиці

  1. деякі особливості
  2. Як вирощувати кабачки?
  3. Як підготувати розсаду?
  4. Як вирощувати кабачки в теплиці?
  5. гниття кабачків

Багатьох цікавить вирощування кабачків в теплиці. Ця культура є однією з різновидів гарбуза. А сама назва кабачка походить від тюркського слова «шинок», що в старі часи означало повний гарбузовий посудину великого розміру. Ця посудина нагадував собою ті, які роблять в західних країнах на Хеллоуїн. Але кабачок відрізняється довгастої формою і росте кущами. Однак багато в чому визначення куща буде умовним для різних сортів кабачків. Багатьох цікавить вирощування кабачків в теплиці

У кабачка м'якоть багата вітамінами та поживними речовинами, серед яких можна виділити вітаміни B1, B2, B6 і C, калій і залізо.

деякі особливості

У кабачка м'якоть багата вітамінами та поживними речовинами, серед яких можна виділити вітаміни B1, B2, B6 і C, калій і залізо. Кабачки містять необхідний людині каротин. Овоч чудово засвоюється і в сирому, і в приготовленому вигляді. Він містить небагато калорій, завдяки чому страви з його використанням підходять для тих, хто дотримується низькокалорійної дієти.

За кілька століть вирощування кабачків з'явилося безліч різних сортів. Ті сорти, які мають європейське походження, відрізняються кращим товарним виглядом в порівнянні з вітчизняними. У них більш рівні й гладкі плоди.

Схема прикормки при однорядною і дворядною посадці.

Ці кабачки відрізняються тонкою шкіркою і практично повністю складаються з м'якоті. При цьому у них порівняно маленька насіннєва порожнину. Вони часто використовуються в приготуванні всіляких страв завдяки своїй ніжній м'якоті і містять менше пектинів і вітамінів. Але будьте обережні, адже вони вбирають більше нітратів.

Кабачки вітчизняної селекції відрізняються підвищеною стійкістю до температурних перепадів. Їх вегетативний період коротший. Це дає можливість вирощувати їх в районах, де весна настає пізно, а осінь - рано. Вітчизняні сорти мають набагато більше корисних і поживних речовин. У них більш жорстка м'якоть і товста шкірка. Вітчизняні кабачки краще використовувати для виготовлення ікри і консервування.

Використовуйте ранні сорти, якщо у вас маленька теплиця. Вони характеризуються компактним ростом і скоростиглістю. Їх важливою особливістю є стійкість до погодних примх. Вони чудово переносять різкі температурні перепади, які не розростаються занадто сильно і чудово витримують посушливі сезони, а також не вимагають серйозного догляду.

Як вирощувати кабачки?

Ця культура невибаглива. Тому її можна виростити практично в будь-яких кліматичних умовах, за винятком району Крайньої Півночі. Вона дає чудовий урожай не тільки у відкритому грунті, а й у теплицях. Єдиною рекомендацією є необхідність міняти місце посадки. Це вирішує проблему з появою пустоцвітів і дає можливість позбутися від різних захворювань культури. Спеціальний догляд за кабачками за великим рахунком не потрібен. Все традиційно.

Все традиційно

Насіння краще не сіяти у відкритий грунт, а попередньо підготувати і виростити розсаду в горщиках.

Кабачки воліють велика кількість вологи і природного світла. Зазвичай для них досить природного кількості опадів. Але іноді доводиться вдаватися до поливу. Як правило, це трапляється під час росту плодів. В цілому ж вони не мають підвищених вимог до якості грунту. Але важливою умовою є якісний дренаж, адже земля повинна забезпечити гарне надходження повітря до коріння.

Цю культуру запилюють такі комахи, як оси, бджоли і джмелі. Якщо квітки запилюють багато комах, вийде хороший урожай. Але ви можете простимулювати інтенсивність і якість запилення. Рослини для цього обприскують слабким медовим розчином. Для цього в крайньому випадку можна використовувати цукор. Не можна точно визначити частоту обприскування. Але якщо пройшов дощ, потрібно провести процедуру.

Плоди ближче до осені починають зав'язуватися і досягають потрібного розміру. У цей час їм не страшно зниження рівня температури. У теплицях вони будуть чудово себе почувати навіть з настанням перших заморозків. Але краще збирати урожай ще до того, як настануть заморозки. На початку сезону починається цвітіння. У цей період рослини відрізняються більшою чутливості. Будьте уважні, адже навіть в результаті невеликого похолодання вони можуть скинути свої зав'язі.

Як підготувати розсаду?

Рослини садять наступними способами:

  1. Безпосередньо в грунт.
  2. Через розсаду.

Так як рослина має розгалужені відростки, висаджувати розсаду необхідно в ряд, приблизно в кінці травня, в першій половині червня.

Збільшити вегетативний період можна як при посіві насіння в грунт, так і при попередній підготовці розсади. Це дає можливість отримати більш раннє цвітіння, а згодом і швидке плодоношення. В осінній період ви будете знімати урожай набагато довше. Що стосується закритого грунту, то це може бути посадка під плівку або в теплицю.

Найкраще вирощувати кабачки в теплиці. Але спочатку необхідно посіяти їх в спеціальні лотки. Протягом наступних 7-10 днів необхідно підтримувати рівень температури в 22-24 ° C.

Коли проростуть молоді паростки, їх необхідно пересадити в стаканчики або горщики невеликого розміру. Будьте з ними акуратними. Об'єм грунту для кожного паростка має становити близько 0,5 л.

Протягом наступних 2-3 тижнів рівень мінімальної температури повинен знаходитися в межах 18-20 ° C. Це дає можливість збільшити якісне зростання. При забезпеченні молодих рослин хорошим освітленням розсада вийде більш міцною.

Для цього з темної сторони можна встановити дзеркало. Підійде ширма, виконана з фольги. Також допоможе установка місцевої електричної підсвічування.

Постарайтеся вирощувати розсаду в повністю прозорою теплиці. Але в цьому випадку доведеться постійно контролювати рівень температури.

Якщо грунт в теплиці попередньо підготувати, вирощування дасть поліпшені результати за якістю отриманих плодів і врожайності. Підготовчий процес починається ще в осінній період.

Гниль на кабачках може з'явитися в результаті надмірних поливів.

Грунт очищають від залишків рослин, після чого його добре дезінфікують. Потім необхідно посипати його тільки що приготовленої сумішшю, що складається з рівної кількості перегною і дерну.

У весняний період здійснюється посадка розсади.

Перед цим необхідно приготувати суміш з торфу і гною. Іноді в неї додатково вносять деяку кількість добрив. У цьому випадку на 1 кг суміші доведеться 50 г сульфату калію і 100 г суперфосфату.

Необхідно підготувати лунки, які мають відповідний розмір для розсади. У них вноситься суміш безпосередньо перед самою посадкою. Коли кущі з розсадою будуть висаджені, їх поливають теплою водою.

Як вирощувати кабачки в теплиці?

В цілому догляд і вирощування в умовах теплиці такі ж, як і при посадці в поле або на городі. Але в цьому випадку існують і особливості. В першу чергу важливо забезпечити регулярне і якісне провітрювання. Це створить необхідний мікроклімат. Щоб кабачки росли правильно, вологість повинна знаходитися на рівні 60-70%. Температурний режим в денний час повинен складати 24-26 ° C, вночі ж - від 14 до 15 ° C.

Якщо в теплиці практично оптимальні умови, може статися зворотна ситуація.

Листя починають розростатися занадто сильно.

Якщо в теплиці невеликий простір, вони завадять один одному. В результаті надходження повітря і світла стає утрудненим. Правильніше видалити ті листи, які знаходяться в середній і нижній областях рослин. Щоб забезпечити додаткову вентиляцію грунту, посипте грунт безпосередньо під рослинами торф'яної мульчею. Її шар повинен становити не менше декількох сантиметрів.

гниття кабачків

Багатьох цікавить, чому гниють кабачки. У цієї культури гниття зав'язі є стандартним процесом. Якщо видалити 3-4 зав'язі, решта залишаться в порядку. Не саджайте кабачки на одне і те ж місце. Чи не найкращими попередниками для цієї культури є кавуни і дині, а також огірки. Гниль на кабачках може з'явитися в результаті надмірних поливів. Важливо дочекатися, коли грунт повністю висохне.

Складніше, якщо на рік припали часті дощі. Тому одним з кращих рішень стане вирощування кабачків в добре обладнаній теплиці. Слідкуйте за повітрообміном, якістю грунту і грамотним поливом рослин. В результаті вам залишиться тільки правильно доглядати за кабачками і своєчасно збирати урожай. Теплиця стає одним з кращих виборів для вирощування кабачків.

Як підготувати розсаду?
Як вирощувати кабачки в теплиці?
Як вирощувати кабачки?
Як підготувати розсаду?
Як вирощувати кабачки в теплиці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама