Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування капусти кольрабі в домашніх умовах

Вирощування садових культур в домашніх умовах - найкращий спосіб забезпечити собі корисне і цікаве хобі. Не завжди є можливість займатися посадками на дачах і городах. Така робота вимагає постійної уваги, а кожен день їздити на дачу не завжди зручно. Переваг у вирощуванні садових культур в домашніх умовах чимало. Багато хто робить це, щоб зайняти себе у вільний час. Вирощування кольрабі в домашніх умовах пов'язане з рядом труднощів, але і багато проблем, характерні для відкритого грунту, виключені.

Різні види капусти вирощуються за загальними принципами. Для отримання хорошого врожаю необхідно грамотно виростити розсаду. Потім паростки поміщають в найбільш комфортних для зростання умовах. Капусту для продажу зручно вирощувати в тепличних умовах, навіть якщо вона висаджується в теплому кліматі і у відкритий грунт. Багато переконалися, що вона успішно проростає та будинки.

Починається вирощування кольрабі в домашніх умовах з підготовки насіння. Їх потрібно сортувати, а також - провести процедуру знезараження. Насіння потрібно помістити в особливі умови на 15-20 - потрібна гаряча вода. Її температура повинна досягати + 48 ... + 50 ° С. Після цього їх 1-2 хв тримають в холодній воді і підсушують, поки вони не придбають стан сипучості.

Якщо насіння придбані в магазині - їм не потрібно прогрівання або протруювання. Зазвичай виробники самі проводять передпосівний обробіток подібної продукції.

Перш, ніж приступити до посадки, насіння потрібно замочити і загартувати. Для цього буде потрібно температура + 1 ... + 2 ° С, і на цю процедуру потрібно близько доби. Завдяки цьому помітно поліпшується проростання насіння. Якщо вести мову про висадку у відкритий грунт - таким чином вдається підвищити холодостійкість рослин. Схожість насіння даної рослини зберігається 3-4 роки.

Важливо звертати увагу на вік розсади. Це - показник періоду її вирощування від посіву насіння до того часу, коли їх висаджують в землю. Для сортів кольрабі він становить 30-35 днів.

Кольрабі висівають в певний час, а саме - з 10-20 березня, якщо поставлена ​​мета отримати ранній урожай. Цей період може тривати до кінця червня.

Розсадна висадка з пікіровкою

Для цього способу потрібні ящики. Їх висота повинна становити 4-5 см. Заповненням служить почвогрунт, який потрібно розрівняти, полити, нарізати борозенки, чия глибина повинна бути 1-1,5 см. Насіння висівається з кроком 1-2 см. Зверху їх потрібно покрити грунтом і злегка ущільнити . Для розміщення ящика з посівами потрібно простора площа, така, як підвіконня, і температура + 18 ... + 20 ° С.

Щоб посів проріс, потрібно 4-5 днів. При появі перших сходів температуру знижують. Потрібно, щоб протягом тижня вона становила + 7 ... + 9 ° С. Це дозволяє уникнути витягування розсади. Коли розсаді виповнюється 10-14 діб - її пікірують в персональні ємності, чий розмір повинен складати 6Ч6 або 7Ч7 см, або - 8Ч8 см для ранньостиглих сортів. Її витримують 2-3 дні, зберігаючи температуру + 17 ... + 18 ° С, а потім вона повинна бути знижена до + 13 ... 14 ° С в денний час. Вночі вона може бути трохи нижче, + 10 ... + 12 ° С.
Будь сорт капусти вимогливий до світла. Коли її вирощування здійснюється в домашніх умовах - штучне освітлення доведеться забезпечити обов'язково. Це найкращий спосіб допомогти зростанню і розвитку сіянців, гарантуючи, що вони будуть захищені від витягування і вилягання.

Буває, що розсада капусти витягується. Це - знак того, що або температура не була знижена після появи сходів, або не вдалося забезпечити належне освітлення. Також, можливо, насіння посіяні надмірно густо.

Висадка капусти без пікіровки

Коли розсада висаджується подібним чином - потрібно використовувати розсадні ящики. Також підійдуть касети. У них повинен бути досить великий розмір, а висота не повинна бути менше 7-8 см. Вдало використовують так звані торф'яні таблетки з досить великим діаметром - 41-44 мм.

Простір усередині ящика можна розділити, використовуючи перегородки, завдяки чому воно перетворюється в окремі кубики, або ж застосовують ЕМ-лотки для розсади. Потрібно, щоб у кожен кубик (осередок) було посаджено по дві насінини. Коли з'являються сходи - потрібно вибрати найбільш сильне рослина.

Догляд за розсадою складається з певних заходів:

помірного поливу (обов'язковий, якщо поверхневий шар грунту підсох);
певного температурного і світлового режиму;
обов'язкового регулярного провітрювання приміщення;
загартовування сіянців, якщо вони висаджуються в грунт.

Розсаду кольрабі висаджують у великі короби, як можна вище. Тоді коренеплодів буде легко утворитися. Доповніть вміст посадочних гнізд парою столових ложок такого речовини, як деревна зола. Висадка в приміщенні дає таку перевагу, як відсутність загрози заморозків і меншу кількість шкідників. Якщо розмір стеблеплід досяг в діаметрі 7-8 см - урожай готовий до збірки.




Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама