Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

альтернаріоз винограду

  1. Візуальної діагностики, ФОТО, ВІДЕО
  2. мікроскопічного аналізу
  3. ЦИКЛ РОЗВИТКУ ЗБУДНИКА І МЕТОДИ ЙОГО КОНТРОЛЮ
  4. Альтернаріозу. ЛІКУВАННЯ, ПРОФІЛАКТИКА, ПРЕПАРАТИ

Хвороба винограду, що викликає плямистості і некрози листя, черешків, пагонів, ягід. Збудник - Alternaria vitis, а також A. alternata, A. tenuissima і ін., Які відносяться до групи факультативних паразитів або сапрофітів, що поселяються на ослаблених рослинах. Розвитку альтернаріозу сприяє спекотна і волога погода. За останні роки відзначено поширення цього захворювання у всіх виноградарських районах і посилення його шкодочинності.

Візуальної діагностики, ФОТО, ВІДЕО

Хвороба винограду, що викликає плямистості і некрози листя, черешків, пагонів, ягід

Лист, уражений альтернаріоз. Лист, уражений альтернаріоз Наліт альтернаріозу на аркуші.

Уражені листки і пагони винограду покриваються світлими і сріблястими плямами, які можна легко прийняти за сліди оїдіуму. З віком плями темніють і набувають коричневий відтінок. При сильному розвитку захворювання листя чорніють і засихають. Міцелій і спори видів Alternaria були виявлені навесні на уражених очках молодих пагонів, квітконіжках.

Ягоди. Симптоми захворювання проявляються на зрілих ягодах у вигляді світлого металевого блиску. Потім на поверхні ягід розвивається темно-сірий грибний наліт. Ягоди зморщуються і набувають неприємного смаку. Альтернаріоз небезпечний при зберіганні винограду.

Альтернаріоз небезпечний при зберіганні винограду

Конідієносці і конідії альтернаріозу.

мікроскопічного аналізу

Заражений матеріал поміщають у вологу камеру і витримують при кімнатній температурі протягом 24-48 годин. У цих умовах утворюється темно-сірий або оливковий бархатистий наліт, що являє собою міцелій і спороношення збудника. В поле зору мікроскопа добре видно гіфи, конідієносци і конідії гриба. Залежно від віку та виду альтернарії вони можуть бути безбарвними або мати різні відтінки оливково-бурого забарвлення. Конідієносці прості, до 50 мкм завдовжки. Конідії характерною грушоподібної форми з поперечними і поздовжніми перегородками. Їх розміри 20-38? 9-18 мкм. Види альтернарії легко виділяються в чисту культуру і активно ростуть на щільних поживних середовищах різного складу, утворюючи сірі або Темна колонії.

ЦИКЛ РОЗВИТКУ ЗБУДНИКА І МЕТОДИ ЙОГО КОНТРОЛЮ

Збудник зимує у вигляді конідій і міцелію в корі, уражених рослинних рештках, у вигляді мікросклероції і конідій в грунті і корі, крім цього, велика кількість рослин-господарів і сапротрофного спосіб життя гриба сприяють постійному накопиченню і присутності інфекції. Симптоми захворювання явно проявляються, як правило, у другій половині вегетації.

Альтернаріозу. ЛІКУВАННЯ, ПРОФІЛАКТИКА, ПРЕПАРАТИ

Захисні заходи необхідно починати в весняний період контактними медьсодержащими фунгіцидами та фунгіцидами, що містять манкоцеб ( Діта М-45, Ридоміл Голд ). Починаючи з періоду змикання ягід у гронах, слід використовувати системні фунгіциди ( СКОР , Квадріс ) З інтервалом між обробками 10-14 днів.

Відео на тему обробки винограду від грибкових захворювань.

Їх розміри 20-38?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама