Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Осіння обробка саду від шкідників: що потрібно врахувати

Осіння обробка саду від шкідників - необхідний захід, який допоможе запобігти весняне нашестя комах, підвищить врожайність плодових дерев і ягідних кущів

Осіння обробка саду від шкідників - необхідний захід, який допоможе запобігти весняне нашестя комах, підвищить врожайність плодових дерев і ягідних кущів. До вересня під корою, в верхніх шарах грунту і під опалим листям скупчуються комахи-шкідники і їх личинки. Своєчасно перекопавши землю і обробивши хімікатами дерева, ви значно зменшите їх число.

Відразу після збору врожаю яблук і груш, крони і стовбури дерев обприскують розчином сечовини (400-500 г на 10 літрів води) - це допоможе в боротьбі з паршею. Від парші та плодової гнилі ефективна також обробка бордоською рідиною або мідним купоросом.

Від парші та плодової гнилі ефективна також обробка   бордоською рідиною   або мідним купоросом

Особливу увагу в садових роботах приділяється перекопування грунту і прибирання опалого листя. іноді садівники перекопують грунт разом з листям, вважаючи, що це поліпшить якості грунту під деревами і чагарниками .

Це помилкова думка. Листя краще прибрати і закомпостувати, щоб знищити, наприклад, що залишилися на ній суперечки кластероспоріозом і коккомікоза.

перекопування грунту виробляють на глибину 15-20 см в міжряддях і 10-15 см по проекції крони чагарників або навколо стовбурів дерев.

Щоб не пошкодити кореневу систему використовують садові вила, розташовуючи їх вздовж коренів.

Дуже часто хвороботворні мікроорганізми і комахи, зимують на засохлих і пошкоджених хворобою пагонах.

Хорошим механічним методом боротьби з ними є обрізка і знищення цих пагонів. А так же очищення кори плодових дерев від моху, лишайників, відмерлої кори, збір і знищення хворих плодів.

Це допомагає позбутися від самок павутинних кліщів, збудників іржі, борошнистої роси, антракоза, почковой молі, побеговой галлици, смородиною подушечніци. Восени з дерев знімають і спалюють ловчі пояси разом з забрати туди гусеницями яблуневої плодожерки, довгоносики та іншими комахами-шкідниками.

Заключним етапом осінньої боротьби з шкідниками вважається фінальна обробка дерев і чагарників трехпроцентной бордоською рідиною. Розчин можна приготувати самостійно: 300 м мідного купоросу розчинити в 3 л. теплої води. У 10 літрах води розвести 400 г вапна, постійно помішуючи, з'єднати суміші, вливаючи купорос тонкою цівкою.

Обприскування проводять в кінці жовтня - початку листопада. Роблять це в сонячну безвітряну погоду, намагаючись обробити всі пагони і основні гілки дерев, посадки суниці і надземні частини багаторічних квітів .

Для такої мети добре підходять обприскувачі з балонами, в яких суміш знаходиться під тиском. «Душ» з бордоської рідини допоможе позбутися від парші, борошнистої роси, сірої гнилі, і пурпуру плямистості, коккомікоза та інших небезпечних хвороб.

«Душ» з бордоської рідини допоможе позбутися від парші, борошнистої роси, сірої гнилі, і пурпуру плямистості, коккомікоза та інших небезпечних хвороб

Осіннє обприскування бордоською рідиною добре ще й тим, що дозволяє ґрунтовно опрацювати сад в зручний час, не завдаючи шкоди корисним комахам, не піддаючи обробці зав'язі або зрілі плоди (що особливо актуально навесні і влітку, коли починається масовий виліт комах-шкідників).

Такі основні роботи в ході осінньої обробки саду від шкідників. Здоров'я, краси і багатого врожаю вам і вашому саду!

О. Фатєєва

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама