Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Павутинний кліщ на винограді. профілактика і захист

На сторінках винограду здалися горбки, знизу вони були жовті, коричневі

На сторінках винограду здалися горбки, знизу вони були жовті, коричневі. Що робити?

Те, що цей рік не такий, як в більшості випадків, ми всі відчули на собі. У Криму зафіксовано повний рекорд перевищення середніх за добу температур за останні 90 років - понад 6,8 градусів у липні. Це досить багато.

Вчені всій землі б'ють на сполох через глобальне потепління - середньорічна температура повітря на Землі підвищилася на 0,4 градуса. Як бачимо, вітчизняні краю вносять в цю цифру помітний внесок.

До того ж до нестерпної спеки в багатьох місцях з кінця березня не випало ні краплі дощу. Варто не просто спека, а й немислима суша, в той час, коли відносна вологість повітря, замість звичайних 60-75%, трохи досягає 25-30% Палючий спеку. Такі умови є досконалими для розвитку кліща, виходячи з цього крім того в тому місці, де ні при яких обставинах не створював неприємностей, в цьому сезоні він з легкістю знищує насадження.

Найпопулярніші у нас - павутинний і повстяний виноградні кліщі. При сильному зараженні частина пагонів пригнічується, зверху на сторінках утворюються Численні горбки, нижня, втиснута частина яких покрита повстяним опушенням. Це і є місця ураження кліщем.

Для боротьби з ним використовуються особливі препарати - акарициди. На українському ринку представлені актеллик, кельтан, неорон і ін.

Перед їх застосуванням оптимальніше на місці проконсультуватися зі експертом, оскільки умови у всіх різні. Пам'ятайте про техніку безпеки, причому це не тільки рукавички і респіратор в момент обприскування, але і петрушка з смородиною і огірками, якісь ростуть під альтанкою. Термін очікування всіх препаратів - не менш 20 днів.

Виходячи з вишесказаное, оптимальніше обробити уражені рослини більш екологічними препаратами сірки: колоїдна, мелена, порошок, що змочується - хоча ці в кожному конкретному сезоні дозволені до застосування на промислових або присадибних насадженнях і мають набагато менші терміни очікування. Одночасно з цим сірка є натуральним, природним продуктом у Львівській області розташовано 90% світових запасів самородної сірки.

Під дією високої температури відбувається сублімація (сублімація) сірки; після закінчення першої обробки пари дієво стримують розвиток кліща, цілком знищуючи його при повторному застосуванні і не допускаючи розвитку оїдіуму - борошнистої роси винограду. Тут ви вбиваєте не двох, а значно більше зайців: в разі якщо під виноградом ростуть огірки або інші овочі, ви позбавляєте від борошнистої роси і їх також. Основне, пам'ятайте повторити обробку.

У разі якщо на нових сторінках сліди діяльності кліща не з'являються, значить, при закладці зимуючих бруньок шкідники в них накопичуватися вже не будуть і в наступному сезоні.

Виноградний кліщ (свербіння). Способи боротьби з ним. Частина 1. Виноград 2016.

Виноградний кліщ (свербіння). Методи боротьби з ним. Частина 1. Виноград 2016.


Цікаві замітки:

Підібрані по важім запитам, релевантні статті:

Що робити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама