Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Роль напрямки підв'язки рукавів і лоз винограду

Вибір способу розташування плодових лоз пов'язаний з явищем полярності, яке у винограду проявляється досить сильно

Вибір способу розташування плодових лоз пов'язаний з явищем полярності, яке у винограду проявляється досить сильно.

Якщо торішній втеча (лозу) підв'язати вертикально, то в першу чергу розпустяться верхні оченята, з яких виростуть найбільш довгі пагони. Нижні оченята цього втечі дадуть дуже слабкі пагони. Вертикальна підв'язка лоз має сенс тільки при формуванні штамба або рукавів. Плодові лози підв'язувати вертикально не слід.

Початок цвітіння і дозрівання ягід настає раніше при горизонтальному положенні стрілок і дещо пізніше при похилому і вертикальному вгору положенні. При підв'язування плодового ланки похило або вертикально вниз пагони розвиваються слабше і дозрівання ягід запізнюється з різницею до 7 днів.

Найбільший середній вага грона і найбільша цукристість ягід характерні для горизонтального, а також для похилого вгору положення торішніх лоз. При інших положеннях лоз якість врожаю погіршується.

Найбільш рівномірним розвитком приростів і кращим розвитком очок є горизонтальна підв'язка плодових лоз. При цьому всі нирки плодового ланки знаходяться в однакових умовах і пагони розвиваються рівномірно. Цей спосіб підв'язки плодових стрілок є найбільш раціональним.

У тих випадках, коли прагнуть викликати кращий розвиток пагонів біля основи стрілки і для того щоб один з них використовувати на наступний рік і уникнути подовження рукава, застосовують підв'язку лози крутим вигином серповидно вниз, при цьому краще будуть розвиватися очі біля основи стрілки, а оченята, розташовані на ділянці стрілки після вигину вниз, будуть розвиватися значно слабкіше.

Детальніше про Залежно сили росту пагонів від способу розташування їх на опорах Ви можете прочитати перейшовши за посиланням.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама