Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Саджанці неукривного столового винограду Барсум

Саджанці неукривного столового винограду Барсум Саджанці неукривного столового винограду Барсум   Ціна:   В упаковці:   Рейтинг:   наявність:   договірна   1 шт

Ціна:
В упаковці:
Рейтинг:
наявність: договірна
1 шт. Під замовлення

Особисті враження: Дуже і дуже великі, смачні ягоди червоного кольору ГФ Барсум, які автор успішно реалізував на ринку за високими цінами, в 2016 р), нам же цікаво перевірити цей сорт на арці в північній частині України, як неукривной. На думку автора ГФ Барсум самий крупноягодний з усієї селекції Талісман х к-ш Юпітер.

Опис автора:

Ранній термін дозрівання. (На півночі України повинен дозрівати до 10-15 серпня) Пагони великої сили росту. Визрівання лози хороше. Квітка двостатеві.

Грона великі, конічні або циліндричні, середньої щільності або пухкі, масою 500-600г і більше. Ягоди великі, овальні, трохи навіть пріплюснитие, (на сіянці масою 12 гр.) В корнесобственной формі вага ягід повинен бути близько 20-ї грам. Шкірочка ягід яскраво-червоного кольору, на сонці може темніти, середньої товщини, розтріскувань не спостерігалося. М'якоть м'ясисто-соковита, хрустка дуже солодка з характерним сортовим, гармочічним смаком, сильно нагадує смак обох батьків, але без Лабруска, як у до-ша Юпітер. Кісточки середніх розмірів, по 2-3 в ягоді, При їжі на себе увагу не акцінтіруют. Автор вважає, що Барсум смачніше Антея, але Антей солодший і більш ранній.

Морозостійкість потенційно до -30-32 ° С. У автора таких морозів не буває, щоб переглянути він не може, мінімальньно температура, на його ділянці опускалася до -27 ° С. Калугін В. М. не переховував сіянець даного сорту з самого початку. Взимку виноград потрапляв і під обледіненій і під плюсові температури протягом багатьох днів. Навесні всі залишені нирки прокидалися і йшли в зростання. Висновок - зимостійкість ГФ Барсум потеціально дуже висока.

Стійкість до мілдью, сірої гнилі та оїдіуму на рівні Талісмани.

Всі ці дані необхідно перевірити в своїх умовах вирощування.

Гібридна форма селекції Калугіна В. М. отримана автором при схрещуванні Талісман х к-ш Юпітер

Фото з сіянця на винограднику автора.

Пропонуємо випробувати ГФ Барсум в своїх умовах. Всі зазначені нижче характеристики вимагають перевірки в різних умовах вирощування. Саджанці продаємо виноградарям, готовим експериментувати, і спостерігати за ГФ Барсум на своїй ділянці, ну а результати своїх спостережень просимо повідомляти нам або автору. Саджанці ГФ Барсум вирощено і дані автором, для перевірки у всіх куточках України, з упором на неукриваемость - вирощування на арці, альтанці, перголе або на високому штамбі.

назад

Додати відгук: Додати відгук:

наверх

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама