Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорт винограду Альфа, опис з характеристикою і відгуками, особливості посадки і вирощування, фото

  1. Альфа - мандрівниця через океан
  2. Альтанка з Альфою: відео
  3. Чим цікава Альфа
  4. Виноград сорту Альфа: відео
  5. Альфа віддячить за турботу
  6. Місце посадки і опора
  7. Особливості обрізки Альфи
  8. Полив винограду Альфа
  9. підживлення
  10. Підготовка рослини до зими
  11. розмноження Альфи
  12. Боротьба з хворобами і шкідниками
  13. Відгуки про виноград Альфа

Любителі виноградарства, живуть в регіонах з холодними зимами, всупереч усьому знаходять сорти, які можна вирощувати навіть в таких умовах. Один з винограду, яким не страшна люта зима, - Альфа. Про нього варто розповісти докладніше.

Альфа - мандрівниця через океан

Любителі виноградарства, живуть в регіонах з холодними зимами, всупереч усьому знаходять сорти, які можна вирощувати навіть в таких умовах

З'явився цей виноград в Міннесоті - одному з Північноамериканських Штатів

Виноград сорту Альфа вважається технічним, оскільки використовується в виноградарстві для виготовлення вина. Завдяки великій силі зростання, довгим паросткам, знайшов він своє застосування і в ландшафтному дизайні для озеленення стін будівель, огорож, альтанок.

Альтанка з Альфою: відео

З'явився цей виноград в Міннесоті - одному з Північноамериканських штатів в результаті схрещування лоз Vitis riparia і Vitis labrusca. Остання з названих батьківських форм - лабруска - наділяє своїх нащадків специфічним присмаком і ароматом ягід, що нагадує полуницю. Його називають лисячим або ізабельних.

На територію колишнього союзу Альфа потрапила в першій половині минулого століття в числі живців сортів, зібраних на території США і привезених до Одеси для досліджень. Згодом цей виноград стали вирощувати від південних областей Білорусі та середньої смуги Росії до Далекого Сходу.

Чим цікава Альфа

При гарному догляді можна отримати такий урожай

В першу чергу Альфа привертає виноградарів в регіонах, де рано настають холоди, оскільки вона має середній термін дозрівання, грона встигають налитися соком і набрати повний смак. При вирощуванні в регіоні Сибіру цей виноград відносять до сортів, які мають среднепоздний період дозрівання. До зимових морозів вона стійка. Безсумнівним достоїнством Альфи є її несприйнятливість до грибкових захворювань винограду.

Кущі Альфи сильнорослі, при вирощуванні сорту з метою збору врожаю, лозу треба формувати, як будь-який виноград. Тоді ягоди визрівають раніше, кисті формуються більшого розміру і більш щільні, ніж на несформованих кущах. Пагони лоз цього сорту мають велику довжину, але добре визрівають. Кущі дуже загущувальну в процесі вегетації і вимагають обрізки пасинків 2-3 рази за сезон.

Квіти Альфи двостатеві, вона добре запилюється незалежно від погоди і формує середнього розміру циліндричні грона, які іноді мають невеликі крила або в нижній частині сходяться на конус. Кисті більш-менш щільні, але на несформованих лозах стають пухкими. Цей виноград - відмінний запильник для інших сортів, що сприяє їх врожайності.

Виноградини сорти Альфа - середньої величини і майже круглі. При дозріванні вони стають чорними з відливом фіолетового або червонуватого бурого відтінку. Їх покриває блакитний восковий наліт. Слизкая м'якоть ягід соковита, має яскравий ізабельних присмак, але кислуватий.

Виноград сорту Альфа: відео

Статистика винограду Альфа: таблиця

Про достоїнства і недоліки сорти Альфа красномовно говорять цифри.

Альфа віддячить за турботу

Сорт Альфа дуже невибагливий, але на увагу і турботу відповідає підвищенням врожаю, тому, вирощуючи цей виноград з метою збору ягід, не слід ігнорувати правила посадки, вирощування та обробки винограду.

Місце посадки і опора

Альфа, як будь-який інший виноград, любить сонце і свіже повітря, тому садять її кущі в місцях з хорошим освітленням і хорошою вентиляцією. Яму для посадки винограду готують за всіма правилами - до 75 см шириною і глибиною, з дренажним шаром і удобреному грунтом. Альфа росте дуже швидко і вимагає надійної опори, до якої пагони треба підв'язувати на початку літа, пізніше виноград закріплюється самостійно. Особливо важлива підв'язка для нижніх пагонів, щоб вони не стелилися по землі під вагою кистей.

Особливості обрізки Альфи

Для цього сорту винограду характерна велика плодючість нижніх пагонів. Це важливо врахувати при формує обрізку кущів восени. При цьому видаляють зелені невизревшіе пагони. На доспілих пагонах залишають 8-10 очок, а зрізи можна обробити зеленкою.

Літня обрізка направляється на проріджування крони і, якщо це необхідно, регулювання росту куща. В середині літа рекомендують також видаляти листя, затінюють грона.

Полив винограду Альфа

Якщо взимку було мало снігу, а весняні місяці не радують дощами, виноград поливають, вносячи під кожну рослину до чотирьох відер води. Полив порівнюють з вологістю ґрунту, їх частішають жарким літом. Зайві поливи можуть пошкодити рослині, викликавши загнивання грон на нижніх гілках.

підживлення

Багато виноградарів при вирощуванні Альфи мінімізують внесення мінеральних добрив, замінюючи їх компостом і деревною золою, на початку літа додають добре перепрілий гній коней. Якщо рослина виявляє ознаки нестачі поживних речовин, можуть бути внесені гумінові препарати. В кінці літа вносяться фосфорно-калійні добрива для профілактики антракноза.

Підготовка рослини до зими

Лише перші 2-3 роки молоді рослини сорту Альфа вимагають укриття на зиму, в умовах Підмосков'я пізніше воно не буде потрібно. Після осінньої обрізки гнучкі ще пагони пригинають до землі і вкривають «дихаючими» матеріалами - соломою, ялиновим гіллям, нетканих матеріалів. При їх відсутності укриття можна зробити з того, що є під руками - руберойду, шиферу, але при цьому обов'язково слід залишити щілини для провітрювання.

розмноження Альфи

Живцювання і вирощування відсадків - два найбільш простих способи розмноження сорту. Чубуки (живці) цього винограду відмінно приживаються.

З огляду на стійкість Альфи до захворювань та морозів, її часто використовують як підщепи для інших сортів.

Боротьба з хворобами і шкідниками

Виноград Альфа має прекрасний природний імунітет, він практично не хворіє грибковими захворюваннями. Найчастіше виникають проблеми, викликані порушенням агротехніки вирощування.

При хлорозе, який частіше може з'явитися на піщаний або збіднених грунтах, вносять в грунт розчин залізного купоросу або проводять позакореневе підживлення ім.

На закислення грунті може виникнути антракноз. В цьому випадку терміново видаляють і спалюють все уражені частини рослини, а виноград обробляти раз в два тижні тривідсотковий бордоською рідиною або системними фунгіцидами. Корисним буде і опудривание лози порошком сірки або деревною золою.

З шкідників найбільш часто на лозах Альфи з'являються виноградні блішки, які, харчуючись соком листя, залишають в них помітні дірки. При великій зоні їх чисельності кущі обробляють карбофосом або фуфанон.

Значної шкоди врожаю можуть завдати оси, в кінці літа харчуються соком встигає ягід. Відлякати їх можна димком підпалених спіралей від комарів.

Відгуки про виноград Альфа

Виноград північноамериканського сорту Альфа, завдяки гарній витривалості і невибагливості у догляді, є ідеальним варіантом для початківців садівників. А ландшафтні дизайнери по достоїнству оцінять розкішні зелені ліани з витонченими гронами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама