Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Айвенго, сорт винограду Айвенго

  1. Зовнішній вигляд грона, смакові якості винограду
  2. Особливості посадки і догляду

Сорт винограду Айвенго був виведений з двох батьківських сортів - «   Тимур   »І«   Восторг   », Вивчений і описаний селекціонерами в місті Новочеркаськ

Сорт винограду Айвенго був виведений з двох батьківських сортів - « Тимур »І« Восторг », Вивчений і описаний селекціонерами в місті Новочеркаськ. Спочатку нову форму прищеплювали на вже добре розвинені, міцні лози. Після 3 вдалих плодоношення було прийнято рішення укоренити Айвенго на власній кореневій системі.

Зовнішній вигляд грона, смакові якості винограду

Призначення сорту столовий Цукристість сорти 15 - 20% Форма грона конічна Маса грона 800 г - 2 кг Форма ягід овальна Колір ягід молочний, з розовінкой на сонячній стороні Розмір ягід 8 - 10 г Смак відрізняється гармонійністю, хорошим співвідношенням кислого до солодкого Термін дозрівання кінець серпня - початок вересня Врожайність з куща до 25 кг Морозостійкість до -25 градусів

Гроно столового винограду Айвенго конічної форми, середня вага - 800 г-1 кг, деякі екземпляри досягають ваги в 2 кг. Колір ягід молочний, з розовінкой на сонячній стороні. М'якоть щільна, соковита. Кісточки зустрічаються в 40% ягід, зазвичай в кількості 2-3 шт. Ягода важить в середньому 8-10 м

Вміст цукру коливається від 15 до 20% Вміст цукру коливається від 15 до 20%. Смак відрізняється гармонійністю, хорошим співвідношенням кислого до солодкого. Ягоди стійкі до перепадів погоди, після дощів не тріскаються.

За відгуками садівників Айвенго - один з найвибагливіших у вирощуванні сортів, відрізняється стійкістю до грибкових захворювань, ураження комахами.

Може страждати від захворювання борошнистою росою ( мільдью ), Але при цьому не пропадає в лічені дні, а витримує кілька обприскувань без шкоди для листя і молодих лоз. Рекомендується проводити профілактичні обробки: першу до початку цвітіння, повторні - через 1-2 тижні.

Середня щільність шкірки і м'якоті забезпечують винограду сорту Айвенго хороший товарний вигляд і стійкість до транспортування. Сорт Айвенго відноситься до категорії високоврожайних - з одного куща збирають до 25 кг врожаю.

Особливості посадки і догляду

За терміну дозрівання цей виноград можна віднести до ранніх, він починає плодоносити до кінця серпня-початку вересня За терміну дозрівання цей виноград можна віднести до ранніх, він починає плодоносити до кінця серпня-початку вересня. На швидкість дозрівання грона впливають погодні умови, правильність вибору місця посадки, обрізка лоз.

В цілому саджанці сорту Айвенго невибагливі, вкорінюються добре. Не люблять перезволоження грунту, особливо якщо ростуть в тіні. При посадці рекомендується проводити кореневу підгодівлю (найпростіший вибір - компост). Відстань між кущами має бути не менше 1 м.

Якщо існує небезпека гниття коренів через близькість до поверхні ґрунтових вод, то гарною перестраховкою буде додавання дренажу (например не велика галька) на дно посадкової лунки. Довжина сформувалася лози - до 3 м. Обрізати лози потрібно на 7-8 очок. Айвенго прікапиванія на зиму не вимагає, витримує зниження температури до -25.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама