Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ: характеристики та особливості вирощування

  1. Восторг овальний або виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ
  2. Характеристики ягід Захоплення овального
  3. Виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ, особливості вирощування

Вирощування винограду своїми силами - заняття захоплююче і корисне. З давніх часів їм займалися наші предки. Якщо в дикому лісі їм попадалася лоза з ягодами доброго смаку, то її пересаджували ближче до людського житла. Так і почалася селекція цієї популярної культури.

Сьогодні серед сотень сортів і гібридних форм кожен виноградар може вибрати виноград на свій смак. Є сорти, які визнані кращими більшістю садівників. Виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ - один з таких популярних сортів.

зміст:

Восторг овальний або виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ

На основі сортів Захоплення і Оригінал спадковим виноградарем Красохіной Світланою Іванівною в співавторстві з батьком та іншими селекціонерами виведена гібридна форма, яка отримала назву виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ. Синонімом цієї назви є Восторг овальний. Роботи зі створення сорту велися в інституті виноградарства ім. Н. І. Потапенко.

Одна з батьківських форм - виноград Восторг дав початок безлічі самих різних сортів і гібридів цієї культури. Всі вони отримали від нього кращі характеристики. Баклановский відноситься до ранньостиглий сортам столового винограду. На повне дозрівання ягід з моменту розпускання бруньок до знімання дозрілих кистей йде приблизно три з невеликим місяці або 115 днів.

Для Захоплення овального характерні кущі середнього зросту, на яких присутні двостатеві квітки. У південних регіонах може рости на власних коренях, в областях з більш прохолодним кліматом добре росте в щепленнях на підщепах.

При вирощуванні на підщепах на третину підвищується врожайність кущів і розмір ягод.Желательная навантаження на кущ - 40 очок. Пагони визрівають добре. Плодоносність пагонів - 85%. Грона великі. Їх середня вага дорівнює 650 грамам. При дотриманні агротехніки і в сприятливих умовах вага одного грона цього винограду може становити близько 0,9 кг. Гроно у винограду БАКЛАНОВСЬКИЙ помірно - щільна.

Гроно у винограду БАКЛАНОВСЬКИЙ помірно - щільна

Ягоди біло-зеленого кольору. Форма - овальна, можуть мати невеликий виражений сосочок. Сорт характеризується доброю зимостійкістю, він витримує морози до - 25 градусів. Досить стійкий до всіх грибних захворювань, включаючи:

  • мілдью
  • філоксеру
  • сіру гниль
  • оидиум

Сорт відрізняється стабільною і хорошою врожайністю. З 1 га площі можна прибрати близько 150 центнерів. Також до достоїнств сорту відноситься:

  • не дивується осами
  • не обсипається з кущів після дозрівання
  • смак не погіршується при запізнілою прибирання
  • добре переносить транспортування
  • має високі товарні якості

До недоліків сорту можна віднести падіння врожайності в міру дорослішання кущів. Найчастіше це відбувається через велику кількість листів, що закриває сонячне світло дозріваючим ягодам.

Видалення частини листя вирішує проблему. Також в несприятливі зими в холодних регіонах можуть підмерзати до третини квіткових бруньок. Багато виноградарів вирощують виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ через чудового смаку ягід.

Характеристики ягід Захоплення овального

Ягоди Захоплення овального мають досить-таки великі розміри. Їх вага доходить до 8 грамів. Середня величина виноградин дорівнює 28 на 23 мм. Шкірочка тонка, але міцна. М'якоть у ягід хрустка, м'ясиста і дуже соковита, світлого зеленого або жовтуватого кольору. смак у винограду простий, гармонійний, досить нейтральний. У ягодах міститься:

  • кислоти 5 6 г на куб. д
  • цукрів 18 - 23 г на 100 куб. см

Потрібно відзначити, що в сприятливі роки вміст цукрів доходить до 26 м Оптимального співвідношення ці показники сягають 10 - 15 серпня, коли і прийнято знімати грона БАКЛАНОВСЬКИЙ винограду з кущів. Про зрілість ягід каже придбання жовтуватого забарвлення і появи підв'ялених ягід в гронах.

У дуже теплі роки урожай можна збирати в кінці липня, в холодні - після 20 серпня. Дегустаційна оцінка зрілих ягід даного сорту дорівнює 8,5 балам. При дотриманні умов зберігання в свіжому вигляді грона БАКЛАНОВСЬКИЙ лежать 2-3 місяці без погіршення вкуса.Чтоби отримати гідний урожай Захоплення овального потрібно знати про деякі особливості його вирощування.

Виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ, особливості вирощування

Виноград БАКЛАНОВСЬКИЙ, особливості вирощування

Для підвищення стійкості до низьких температур в зимовий час для даного сорту потрібно вибирати південні схили з хорошим захистом від вітру, особливо в зимовий час. В областях з помірним кліматом добре вирощувати БАКЛАНОВСЬКИЙ в пристенной культурі. Бажано, щоб на кожен кущ припадала площа 3,0 м на 1,5 м. При вирощуванні Захоплення овального слід уникати його розміщення на перезволожених, болотистих і солончакових ділянках.

Пагони вимагають обрізки на 8 - 10 очок. Слід врахувати, що при перевантаженні пагонів ягоди дрібнішають. Для отримання рівних і красивих кистей потрібно проводити їх освітлення. Незважаючи на високу стійкість до захворювань бажано обробити кущі бордоською рідиною двічі на початку сезону.

Першу обробку бажано провести не пізніше, середини травня, а другу - після цвітіння. При загрозі зараження можна обприскати ще раз на стадії ягід розміром з горошину.

Даний сорт добре відгукується на поливи. При своєчасному зволоженні продуктивність кущів можна збільшити на третину, а вага ягід - до 10 грамів. У всьому іншому агротехніка вирощування винограду БАКЛАНОВСЬКИЙ не відрізняється від вирощування інших ранніх столових сортів.

Відео про сорт винограду Баклановский:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама