Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Фуршетний опис особливостей догляду за сортом

  1. Виноград фуршетний - особливості посадки і вирощування
  2. Виноград фуршетний - догляд
  3. опис підгодівлі

Виноград Фуршетний є результат діяльності українського селекціонера Загорудько В

Виноград Фуршетний є результат діяльності українського селекціонера Загорудько В.В.

Він схрестив між собою два сорти винограду: Кубань і подарунок Запоріжжю і отримав новий, більш досконалу різновид ягоди. Отриманий сорт має швидкі терміни дозрівання (максимум до 125 днів), має неповторний смак і дозріває вже до середини серпня.

Даний сорт росте на об'ємних і гіллястих кущах, які володіють потужними пагонами і розвиненою кореневою системою. На площі 1 квадратний метр один кущ за сезон може пускати до 15 пагонів даного сорту, які дуже швидко виростають і стають повноцінними чагарниками.

Стиглі ягоди даного сорту винограду зазвичай мають овальну форму і темно-синій колір. Крім цього, на них можна виявити невеликий восковий наліт. Ягоди виростають на об'ємних гронах, маса яких може досягати до 0,8 кг. На смак плоди фуршетного винограду дуже приємні і соковиті. При оптимальної стиглості даного сорту, може бути присутнім невеликий присмак родзинок або шовковиці.

Виноград фуршетний - особливості посадки і вирощування

Перед посадкою фуршетного винограду необхідно враховувати, що він дуже швидко розростається, тому молоді кущі необхідно розсаджувати не менше ніж через три метри Перед посадкою фуршетного винограду необхідно враховувати, що він дуже швидко розростається, тому молоді кущі необхідно розсаджувати не менше ніж через три метри. Опис надає інформацію, що даний сорт винограду має підвищену морозостійкість, тому його можна сміливо починати вирощувати в середній смузі, навіть там, де присутні нічні заморозки. Мінімальна температура, при якій кущі продовжують свою нормальну життєдіяльність, є -22 градуса за Цельсієм.

При посадці досвідчені городники використовують метод бесштамбовиє віяловій формування. Тобто, залишають максимум 50 очок, обрізаючи 8-10, в результаті чого виходить близько 30 пагонів на кущ.

Безпосередньо перед посадкою цього сорту винограду необхідно вибрати оптимальне місце для його вирощування. Обов'язковою умовою є максимальна освітленість ділянки сонячним світлом.

Крім цього, необхідно заздалегідь передбачити систему поливу і встановити опори. Води виноград буде вимагати багато, тому необхідно спочатку налаштовуватися на рясний полив.

Головною помилкою багатьох початківців фермерів є те, що після висадки кущів, вони забувають про них і не приділяють належної уваги подальшому зростанню. Досвідчені садівники озвучують опис, щоб отримати максимально багатий урожай, необхідно здійснювати за виноградом постійний і правильний догляд.

Фуршетний виноград менш чутливий до різних хвороб, ніж деякі інші сорти. Основними проблемами для нього є грибкові ураження листя: мілдью , Альтернаріоз, антракноз і плодів: оидиум . Для недопущення даних захворювань необхідно проводити профілактичну обробку рослин протигрибковими препаратами і періодично оглядати кущів на виявлення нових поразок.

Виноград фуршетний - догляд

Після того, як кущі сорту фуршетного винограду висаджені і прижилися, а також з настанням теплої літньої погоди, починається буйний ріст кореневої системи Після того, як кущі сорту фуршетного винограду висаджені і прижилися, а також з настанням теплої літньої погоди, починається буйний ріст кореневої системи. Коріння починають великими темпами розвиватися, поглинати з землі рідина, поживні речовини і направляти їх до молодим паросткам.

Якщо при посадці фуршетного сорти, будь-якої з пагонів був пошкоджений, то надходить сік буде просочуватися назовні. Такий процес називається «плачем» винограду. Згодом він буде припинятися сам тільки з початком росту пагонів. Тому, рідина, що стікає по стеблу, може завдати шкоди набряклим нирках і уповільнити ріст пагонів. Щоб цього не допустити, досвідчені садівники призводять опис, що необхідно провести обрізання всіх кущів до першого тепла і до початку сокоруху.

На початковому етапі вирощування даного сорту винограду також необхідно провести катаровку і очищення старої омертвілої кори. Перша процедура являє собою обрізку коренів, які знаходяться близько до землі і заважають зростанню. Стару ж кору необхідно видалити для того, щоб почала утворюватися нова. При цьому очищення виробляють руками або спеціальною щіточкою дуже акуратно, щоб не завдати шкоди деревині.

опис підгодівлі

У процесі росту сорту фуршетного винограду необхідно приділити пильну увагу його поливу і підгодівлі. До початку появи перших листків потрібно встигнути внести в грунт мінеральні добрива. Зазвичай ними є: сірчанокислий амоній (не більше 100 гр), який збільшує темпи зростання і врожайність куща, або суперфосфат (близько 200 гр), призначений для утворення більш потужних суцвіть і згодом більших і соковитих ягід.

Крім мінеральних добавок, не зайвим буде удобрити грунт і органічними добривами. Ідеальним варіантом буде додати в грунт гній ще восени. Однак якщо це не було зроблено, то можна скористатися універсальним способом і самому зробити органо-мінеральне добриво, яке додати в землю перед висадкою виноградника. З розрахунку на один кущ компоненти змішують в таких пропорціях: 100 гр сірчанокислого амонію, 200 гр суперфосфату і 700 гр гною. Таким чином, виходить 1 кг добрива на один кущ.

Після внесення добрив необхідно провести рясний полив ґрунту. Це робиться для того, щоб всі мікроелементи дійшли до кореневої системи і вбралися рослиною. Грунт навколо куща необхідно постійно рихлити, тому що в ній довше зберігається волога.

Сорт фуршетний винограду менш вимогливий до умов навколишнього середовища. Однак догляд за ним необхідно здійснювати на належному рівні. Дотримуючись вищевказані правила можна виростити відмінний урожай ягід, які заслуговують на прекрасне опис, і які напевно сподобаються всім своїм зовнішнім виглядом і відмінними смаковими якостями.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама