Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Клеопатра :: опис сорту

  1. Основна характеристика
  2. роздуми
  3. Відео винограду «Клеопатра»
Термін дозрівання

ранній (115-125 днів); Функціональність квітки двостатеві; Маса грона 800-1500 г; Маса ягоди 10-15 г; Смак гармонійний; Кущі сильнорослий; Морозостійкість -23ºС; Стійкість до хвороб вище середньої.

На даний момент інформації про гібридної формі Клеопатра дуже мало. Навіть сам автор не дав конкретного опису характеристик, можливо, не встигає представляти свої нові форми винограду або Клеопатра не пройшла ще належного випробування. Доводиться збирати інформацію по крихтах з обговорень на форумі людей у ​​яких, він вже плодоносив і за власними спостереженнями.

Клеопатра була отримана після схрещування Софія і Віва Айка (Вікторія румунська) + суміш пилку столових сортів, думаю не обійшлося без киш-миша Променистого. Але також в просторах інтернету гуляє інформація про батьківську парі Різамат стійкий і Віра, наскільки я пам'ятаю, мені зустрічалася в каталогах інша Клеопатра - Капелюшного, яка так і не отримала належного поширення.

повернутися до змісту

Основна характеристика

Отже, спробую коротко описати характеристики, можливо, з часом буду доповнювати або змінювати цей пост, так що не судіть строго.

Термін дозрівання заявлений ранньо-середній, вегетаційний період становить 115-125 днів з моменту розпускання бруньок. У мене дійшла до кондицій в середині серпня. Судити по першому плодоношення, та ще на щеплення не зовсім коректно. Одне можу сказати точно, що виноград Клеопатра розпускає нирки з затримкою і починає вегетувати пізніше за інших сортів.

Одне можу сказати точно, що виноград Клеопатра розпускає нирки з затримкою і починає вегетувати пізніше за інших сортів

Грона дуже приваблюють своєю красою. Незвичайна структура кисті, ягідки загострені і стирчать «їжачком», додати сюди яскравий малиновий колір, виглядає дуже екзотично. Вага грон від 800 до 1500 грам, однією ягоди до 15 грам. Квітка двостатеві, запилення проходити добре, все ягоди повноцінні.

Смак сортовий, притаманні фруктові нотки, можливо малини або смородини. М'якоть щільна, хрустка, в той же час дуже соковита, вкрита тонкою і легко з'їдається шкіркою. Гарне сахаронакопленіе до 20%, при помірній кислотності 5-8 г / л. Розтріскування і загнивання ягід поки не спостерігав.

У корнесобственной культурі кущі мають середню силу росту, формуючи коротку відстань між нирками (междоузлие). Визрівання пагонів хороше.

Стійкість до захворювань поки вивчається. Після обробки фунгіцидами хвороб не спостерігалося ні на кущу, ні на ягоді. Думаю надалі цей показник збережеться. Морозостійкість за заявкою оригинатора до -23ºС.

повернутися до змісту

роздуми

Перш ніж давати оцінку тій чи іншій формі винограду, потрібно відчувати не один рік, та й при різних умовах. Крім того, якщо знаходите якісь розбіжності з представленими характеристиками, заявленими автором, перш за все потрібно шукати причину в собі. Можливо, ще не підібраний «ключик» до даної форми. Кожен сам повинен визначитися з вибором. Наприклад, крім перевірених сортів винограду, я намагаюся садити також нові - «на виріст», які часто ще є сирими і необов'язково стоять. Просто мені цікаво вирощувати щось нове. Однозначно можу сказати, що садити для себе гібридну форму Клеопатра варто. Щодо ринкових кондицій говорити поки рано, але думаю у неї є перспектива.

повернутися до змісту

Відео винограду «Клеопатра»

Відео знято на винограднику Коропової і Рубеля в 2015 році. Величезне спасибі їм за якісний матеріал.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама