Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Пам'яті Дженеева: опис сорту, характеристики

  1. Історія селекції
  2. Яким видом є
  3. «Пам'яті Дженеева»: опис
  4. характеристики сорту
  5. Шкідники і хвороби
  6. Посадка винограду «Пам'яті Дженеева»
  7. Корисні властивості ягід
  8. Важливо знати!

Посадка винограду для дачі досі вважається капризом дачників. Адже всі звикли, що цю ягоду вирощують на величезних плантаціях. Мета людей, висаджують хоча б десяток кусток на присадибній ділянці, досить проста: зібрати солодкий і смачний урожай. Головне - свій. І, звичайно ж, якщо є можливість, то від чого не спробувати здивувати сусідів і знайомих незвіданим сортом винограду, який не зустрінеш в магазині? Гонка за новими сортами триває щодня. Кілька років тому популярність набрав сорт «Кеша», а на сьогоднішній день його естафету прийняв виноград «Пам'яті Дженеева» або ж «Академік Авідзба».

Сорт «Пам'яті Дженеева» відносно молодий вид, точні якості і характеристики досі не вивчені. Селекціонери за основу взяли можливість висаджувати виноград в середній смузі, зберігши при цьому смакові якості і розмір ягід. Селекція триває, оскільки не вдалося відразу убезпечити кущі від гнилі при зростанні. Але, незважаючи на невеликі недоліки, виноград сорту «Пам'яті Дженеева» стає популярнішим з кожним днем.

Але, незважаючи на невеликі недоліки, виноград сорту «Пам'яті Дженеева» стає популярнішим з кожним днем

Сорт «Пам'яті Дженеева» відносно молодий вид

Історія селекції

Виноградні лози відомі з давніх часів, це одне з найстаріших рослин, зрощує людством. І, що неймовірно, не втрачені з тих пір своєї актуальності. Перші згадки плодів винограду сягають 4 тисячоліття до н.е. Нічого дивного, що ця воістину королівська ягода була улюбленицею у царів Єгипту.

Повноцінні опису винограду можна зустріти в стародавніх книгах: в формі кола або овалу, з діаметром досягає 2 см. М'якоть плодів соковита, а колір шкірки різнився від світло-зеленого до практично чорного. Кожен сорт відрізнявся за смаком - від кислих ягід до цукрово-солодких.

Виноград сорту «Пам'яті Дженеева» був вирощений на Україні через схрещування двох видів: «Подарунок Запоріжжя» і «Рішельє». Була поставлена ​​принципова мета - отримати абсолютно новий вид винограду, який зберіг всі характеристики батьків і стійкий до багатьох факторів.

Була поставлена ​​принципова мета - отримати абсолютно новий вид винограду, який зберіг всі характеристики батьків і стійкий до багатьох факторів

Виноград Пам'яті Дженеева вельми невибагливий і дає великий урожай

Успіх дійсно перевершив очікування: сорт прижився не тільки в м'якому кліматі, але і в центральній Росії і на Уралі. Однак якості гібридного сорту все ще проходять перевірку. Але всяким сумнівом, кущ дуже невибагливий і дає великий урожай, що і робить його затребуваним для посадки.

Яким видом є

Виноград «Академік Авідзба» - гібрид столового чорного винограду, чиї ягоди достигають досить рано. Плоди дозрівають в серпні. Незважаючи на те, що виведений недавно, виноград вже застосовується для виробництва червоних вин. Не менш популярні свіжі плоди - смак у них ненав'язливий, солодкість змінюється легкою кислинкою, при цьому повністю відсутні насіння.

«Пам'яті Дженеева»: опис

Виноградна лоза славиться за відмінну рослость і приживлюваність. Листя темно-зеленого кольору, великі та гладкі - з п'ятьма сильно розрізаними лопатями. Знизу є ледь помітний пушок з щетинок.

Молодий втечу ніжно-зелений з легким червоним відтінком. Квітки запилюються відразу, оскільки є гемфродітнимі. Дозрілий втечу зелений з цегляним відтінком і рубіновими вузлами.

Грона великі, пухкі (ягоди не щільно притиснуті один до одного), конусоподібні - наростають зверху вниз, чим нижче, тим менше обхват. Одна гроно може досягати ваги до 1,7 кг. Ягоди синяво-чорного кольору з характерним для цього сорту місячним нальотом. Витягнута овальна ягода досягає ваги в 15 р

Шкурка ягід щільна, але не відчувається при поїданні винограду - легко прожевивается разом з плодом. М'якоть щільна і соковита, відсутні насіння. Кисло-солодкий смак доповнюється мускатними і вишневими нотами в післясмаку.

характеристики сорту

Виноград спочатку характеризують врожайністю, а вже після смаковими якостями і здатністю до транспортування. Швидко дозріває. Відрізняється високою врожайністю. Потребує хорошого догляду: обрізки до шести або восьми очок.

Високорослий кущ, добре приживається. Сорт «Пам'яті Дженеева» приживається і стійкий до багатьох захворювань рослин. Однак потребує щеплення і обробці від деяких паразитів.

Грона досить легко перевозити і зберігати, оскільки ягоди зберегли всі якості батьків: не гниють, не втрачають свого смаку і не розсипаються.

Висока стійкість до морозами до 27 градусів, але зими часто суворіше, тому потрібно хороше укриття. Кущ не любить вологість і заморозки по весні. Не слід повністю розплутувати кущ, як тільки стало тепліше - це не допоможе йому дозріти швидше. Потрібно поступово прибирати укриття, щоб кущ зміг звикнути і не загинув від раптових заморозків.

Сорт «Пам'яті Дженеева» приживається і стійкий до багатьох захворювань рослин

Широко застосовується у виноробстві для червоних вин, вживається у свіжому вигляді. Оскільки сорт молодий, то основні якості до сих пір не вивчені повністю.

Шкідники і хвороби

Основні вороги винограду - птиці і оси. Від птахів захист проста: закрити посадка жорстким сітчастим парканом, оскільки рибальська сітка тут не допоможе - птах заплутується, але урожай все одно постраждає. Чи не підійде і матеріал для укриття - він не пропускає прямі сонячні промені, а ягоди будуть отопревать. Марні проти птахів лякала.

Грона винограду необхідно упакувати в сітчастий мішок, пропускає сонячні промені і вітер, але утримує ос. Присадибна ділянка потрібно буде обійти, прибравши всі осині гнізда.

Сорт цілком стійко переносить паразитів, але необхідна профілактика проти двох захворювань: сіра гниль і борошниста роса. Потрібно не тільки обробляти кущ мідним купоросом, а й наглядати - хвороба може з'явитися несподівано.

Підживлення кущів потрібна, але не варто використовувати азотні добрива. Лозу обов'язково очищати від зайвих пасинків і пагонів, очищати грона від листя - це дасть доступ сонця, прискоривши дозрівання.

«Академік» не капризний, не вимагає особливого догляду. Саме тому всі початківці розвідники винограду вибирають саме його. Бувалі садівники також вибираю цей виноград, хоча б через чудового вина, який виходить з його ягід.

Посадка винограду «Пам'яті Дженеева»

Смакові якості і стійкість до захворювань зробили сорт Академік затребуваним для посадки. Незважаючи на невибагливість кущів, сорт все ж необхідно правильно посадити. Це забезпечить більш великий урожай.

Правила посадки винограду сорту Академік:

Незважаючи на невибагливість, сорт необхідно правильно посадити

  • Грунт для посадки готується з осені - ретельно обробляється, удобрюються. Гарне місце посадки вплине на якість і кількість врожаю в майбутньому.
  • Яма повинна бути 60 см в діаметрі, удобрена родючою землею - так рослина перенесе зиму легше, оскільки коріння перші три роки будуть розташовуватися у верхньому шарі грунту.
  • Слід врахувати особливості ґрунту: піщану присмачити глиною на дні ями, суглинистой - дренаж з річкового піску і дрібного каміння. Глина відштовхне воду, а дренаж навпаки утримає її якомога більше.
  • Перед посадкою яма удобрюються легкої сумішшю ґрунтів: перегній, дернова земля, низинний торф і пісок. Відповідні пропорції 2: 2: 2: 1 - така суміш дозволить поліпшити якість грунту, знизивши її кислотність.
  • Добрива для саджанця можуть бути наступні: вапно, суперфосфат, калійна сіль, деревна зола і свіжий гній. Не рідко їх комбінують, а точне дозування рекомендується дотримуватися згідно із зазначеним на пакетах з добривами.
  • Яму поливають таким чином, щоб шар став щільний, після чого досипають ще чорнозему і знову поливають. Це дозволить зробити грунт більш щільною для посадки корінців. В іншому випадку тонкий корінець можна легко зламати при посадці в пухкий грунт.
  • Виноград розмножується держаком, тому його потрібно заглибити в яму, залишивши тільки зелений втечу зверху, або кілька очок.
  • Поливати необхідно рясно - не менш 10 літрів раз в 3 дня.

Корисні властивості ягід

Виноград цього сорту містить вітаміни групи А, корисні для зору, і вітаміни групи B, активно впливають на нервову систему. Йод і залізо, що входять до складу, регулюють роботу щитовидки.

Вживання винограду рекомендується для відновлення після стресів, простудних захворювань, коли ослаблений організм, і втоми.

Плоди винограду містять до 12% глюкози, фруктози і аскорбінової кислоти. Крім того, багато органічних кислот. Тим самим даний сорт поживний, може застосовуватися при лікуванні різних хвороб.

Цей сорт винограду дійсно рекомендують в якості щоденної їжі, оскільки він може надати сильний профілактичний ефект. За рахунок містяться в його складі вітамінів, виноград зміцнює впливає на імунну систему людини. Плоди прекрасно збагатять організм вітамінами і іншими корисними речовинами.

Неймовірно, але виноград Академік допомагає при симптомах втоми і патології нирок, а також здатний пригнічувати злоякісні пухлини на стадії зростання. Однак це не до кінця досліджено, висновки робляться на основі батьківської пари. Фолієва кислота допомагає при діленні клітин. Особливо корисний виноград при вагітності.

Напій з даного сорту виноград вийде не тільки смачним і насиченим, а й вельми поживним. Вино збереже практично всі поживні речовини свіжої ягоди. А ягідний сік стане хорошою альтернативою для збагачення організму вітамінами взимку.

Можна вважати, що сорт винограду «Пам'яті Дженеева» один з кращих сортів винограду сучасності. Велика кількість достоїнств і невибагливість роблять його також дуже затребуваним сортом.

Важливо знати!

Баба Ніна про Росію: "Грім вдарить в жовтні 2018 і гроші впадуть з неба ...

Читати статтю »> http://cpagetti2.com/THLk/sub1/sub2/sub3/sub4/sub5

І, звичайно ж, якщо є можливість, то від чого не спробувати здивувати сусідів і знайомих незвіданим сортом винограду, який не зустрінеш в магазині?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама