Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Wine.Historic.Ru - Виноробство як мистецтво / Винний льох / "Вино з винограду середньої смуги Росії."






Досвідчені садівники-любителі на практиці довели можливість вирощування винограду в середній, північній і та східній зонах Росії. У Брянській, Орловської, Тамбовської, Пензенської, Куйбишевської, Смоленської, Московської, Іванівської, Володимирській, Нижегородської областях в інші роки виноград не визріває повністю. Вино з невизревшсго винограду через високу кислотність приготувати звичайним способом не можна. Його можна приготувати за способом, рекомендованим для плодово-ягідних культур, знижуючи кислотність розведенням водою. В цьому випадку виноград для переробки потрібно збирати в максимальному для даного району стані зрілості. Зовсім зелений, невизрсвшій виноград, твердий на дотик, для цього непридатний, тому що вино з нього має неприємний трав'янистий присмак.

Щоб приготувати вино з не зовсім визрілого винограду, потрібно в кожному окремому випадку визначити вміст у ньому цукру і кислоти (див. Таблицю).

СортЦукристість,%Кислотність,%Місце виростання

Сеянец Маленгра 12-17 4-8 Мічурінськ Чорний солодкий 17-19 5-8 - // - - // - 18 8 Самара Русский конкорд 16-18 8-10 Мічурінськ Буйрут 17-18 20-28 - // - Коринка Мічуріна 11-17 14-16 - // - Альфа 19 11 Приморський край Мадлен Анжевін 16 8 Московська обл. - // - 17,7 5,5 - // - Зоря Півночі 17 12 - // - Маленгр ранній 18 6 Мічурінськ Металевий 22 9,4 - // - Перли Саба 15 8 - // -

Цифри, представлені в таблиці, характеризують якість винограду в найбільш вдалі в кліматичному відношенні роки, н керуватися ними щороку не можна.

З винограду, вирощеного в північних районах, рекомендується готувати тільки десертне вино.

Зібраний виноград відокремлюють від гребенів, дроблять. Мезгу підігрівають до 60 ° С протягом півгодини, остужівают до 25 ° С, відкидають на друшляк, віджимаючи сік, заміряють його кількість і визначають зміст в ньому цукру і кислоти (у перерахунку на винну). На підставі аналізу розбавляють сік водою, додають до нього цукор до потрібних кондицій і закваску.

Бродіння потрібно проводити при температурі близько 20 ° С; при даній температурі воно буде протікати близько місяця. Через 2 місяці після постановки на бродіння прозоре вино знімають з осаду. Вино в цей період буде пекучим і неприємним. Цукор не повинен відчуватися на смак. Для додання солодощі до прозорого провину додають від 100 до 150 г цукру на 1 л. Вино перемішують до повного розчинення цукру, розливають в пляшки н закривають корковими пробками. Для додання вину м'якості пляшки з вином прогрівають при температурі 45-50 ° С протягом 3 годин. Десертне вино рекомендується перед вживанням витримати при кімнатній температурі протягом 2 місяців.

Виноробство.




Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама