Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Захист від оїдіуму на винограді

Ну ось добрався я сюда Ну ось добрався я сюда.Сегодня 3 серпня 2010 і такого жаркого літа давно не спостерігалося. Виноградарям радіти, що стоїть спекотна і суха погода. Виноград визріває і немає мілдью.Так немає ж, є ще один ворог - оидиум.
Потрібно написати, що в минулому році на моєму винограднику оїдіуму не було і як наслідок суперечка цього захворювання умовно напишемо на цей рік не осталось.Но хто може гарантувати? Якщо врахувати, що пишуть автори книг по винограду і тутешні сайти про оїдіуму, то загубишся в аналізі.
Одні стверджують, що найкращий препарат - колоїдна сірка, інші -Тілт 250, треті, вже нові предлагают..і т. Д.
Цього року весна в Україні була ранньої і дощовою і хто міг очікувати оидиум, швидше за чекали мілдью.Я як і в минулому році виноград не травіл.Так, ранньою весною обробив нітрофеном і хлорокисью міді і баста.
Нирки збереглися майже всі, та й лоза щодо чістая.Опиленіе проходило в суху погоду і при нормальній температурі, навіть «Восторг червоний» непогано запилюючи, що дуже удівітельно.В середині літа почався спеку.
І хто буде обприскувати колоїдної сіркою, якщо вона працює тільки при температурі повітря до +20? Інші препарати використовувати в стадії горошенія ягід не наважився, тому що виноград я не продаю, а їм сам і ще хочеться пожити.
Ну так от, що я помітив, що оидиум вражає не всі сорти вінограда.Первим упав «Херсонський дачник», слідом «Подарунок Запоріжжю», потім «Тип Хаджибея», »Кеша» і оригінали, чорний з рожевим, але останні, не в такий степені.Словом, неприємне зреліше.
Сьогодні я зняв це все на відео і ви зможете подивитися ТУТ
Ось пишуть, що міцелії цього гриба літають з одного куща на інший і вражають цілий вінограднік.Но щось я цього не заметіл.От куща винограду «Подарунок Войтович» до «Тип Хаджибея» всього кілька метрів, а долетіти не змогли.
Якщо виноградник грамотно підв'язані і проріджені, то на мій погляд є шанс у нього пом'якшити атаку оїдіуму.
Інша справа сорта.К жаль не всі сорти стійкі до нему.Давно хочу позбутися від них, але щось мешает.Ну ось подобається мені «Тип Хаджибея» і все.Ето ж не перший раз він відроджується з пепла.Обрезаю його по саме «немогу», на наступний рік формую та через рік вже готовий до врожаю.
Але це так, виняток, ніж правило, а взагалі раджу від нестійких сортів позбавлятися.
Підозрюю, що і рясний заливши водою восени і навесні спрацював в позитивну сторону, так як до розпалу цієї хвороби виноградник наростив достатню зелену масу і через тиждень можна вільно проводити чеканку і позбавлятися від уражених пагонів.
Витримали натиск оїдіуму «Плевен», »Плевен євростандарт», »Тимур», як я вже писав «Подарунок Войтович» з незначним ураженням ягід «Восторг оригінальний».
До слова напишу, що в середині літа зворушені цією хворобою ягоди відновлюються, правда, тільки залишається след.Ну а восени в обов'язковому порядку після цього грибного кошмару листя і зрізані пагони видалити і спалити, а землю перекопати.
А навесні следуюшего року обробити нітрофеном, колоїдної сіркою і бордоською сумішшю.
І нарешті, від оїдіуму можна повністю захиститися, якщо садити стійкі сорта.Следіть за чистотою віноградніка.Соблюдать відстань між кущами і в рядах при посадке.Своевременно проводити зелені операціі.Всего доброго.

48.928131 36.277022

Но хто може гарантувати?
І хто буде обприскувати колоїдної сіркою, якщо вона працює тільки при температурі повітря до +20?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама