Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зимова щеплення - як правильно підготувати і зберегти живці для весняного щеплення дерев + відео

  1. Згідно ритму життя
  2. Зберігання матеріалу (відео)
  3. Підготовка до зимової щеплення
  4. черговість підготовки
  5. Зберігаємо до весни
  6. Не допустити помилок

Осінь вважається часом не тільки для завершення поточних справ, а й для тих, які продовжаться в майбутньому, і без яких в цей час неможливо буде обійтися. До таких справах належить і підготовка живців до зимових і весняних щеплень.

Багато садівники воліють зимове щеплення річної, оскільки вона надійніше в плані виживання рослин в зимовий час. До того ж влітку часу мало, а взимку хоч відбавляй, а значить, вся увага можна буде звернути саме на процес підготовки живців. До того ж влітку може не знайтися під рукою підщеп потрібної товщини, а взимку з цим простіше, і всю операцію виконують в теплому приміщенні, сидячи за столом. Саджанці потім ростять на підвіконні і в результаті отримують однорічні саджанці до наступної осені.

Згідно ритму життя

Щеплення і перещеплення можна проводити як взимку, так і ранньою весною. А час підготовки до цих процедур починається з того моменту, як рослини засипають, тобто, після листопаду, коли починається стан спокою. Щеплення і перещеплення можна проводити як взимку, так і ранньою весною

Держак потрібно брати товщиною не менше олівця. Тонкі живці просто не доживуть до того моменту, як зростеться камбій підщепи і прищепи. Саме тому зазвичай беруть сильні однорічні прирости, складові 40-50см в довжину. Саме час для збору матеріалу - восени, перед тим, як почне підмерзати грунт. У підщеп повинна бути добре розвинена мичкувата коренева система, а штамбік повинен бути не менше 7 мм в діаметрі у кореневої шийки. Ту частину підщепи, яка росте над землею, вкорочують до 20-30 см (для зимових щеплень). Ці підщепи можна замінити відрізками коренів плодового дерева довжиною 15-20см і також товщиною з олівець. У цьому випадку нижній зріз щоб уникнути помилок треба робити косим, ​​а верхній - прямим.

У цьому випадку нижній зріз щоб уникнути помилок треба робити косим, ​​а верхній - прямим

Зберігання матеріалу (відео)

Найкраще заготовлені підщепи зберігати в підвалі або в іншому приміщенні, де температура тримається в межах від нуля до -2 градусів за Цельсієм.

Потрібно помістити підщепи в ящик або відро і перешаровувати піском або торфом. Також підщепи можна прикопати поза приміщенням, але при такому розкладі буде потрібно внести побільше торфу або тирси з метою запобігання грунту від підмерзання.

При тому ж температурному режимі можна зберігати і однорічні гілки для живців. Їх пов'язують в пучки, маркують, підписуючи сорт, і присипають вологим піском на третину біля основи. Можна зберігати гілки в снігу. Цей спосіб добре підійде як для зимової, так і для весняного щеплення.

Восени ж приходить час для заготовок тирси , Плівки з поліетилену і тари. Все це стане в нагоді, щоб поміщати туди щеплення і присипати.

Підготовка до зимової щеплення

За 3-4 дні до наміченої дати щеплень, підщепи переміщують в приміщення, де температура тримається в межах 10-15 градусів. Їх поміщають пісок, тирса або вологий мох. Далі відбувається сортування підщеп. Потрібно обов'язково видалити всі постраждалі від морозу або хворі підщепи. У тих, які будуть залишені для щеплення, необхідно промити коріння.

Однорічні гілки, які заготовлені для живців, потрібно буде принести в цей же приміщення за день до щеплень. Їх поміщають в воду. А перед щепленням живці та підщепи розкладають на столі і накривають зволоженою мішковиною.

черговість підготовки

Найперші в списку заготовляється за часом культур - черешні, абрикоси і персики, як найбільш нестійкі до морозів.

Заготовлювати їх потрібно до того, як температура перевалить через показник -15 градусів. Вишня, слива, айва, яблуня, груша та горобина куди більш стійкі до морозів. У вас буде час заготовити їх до того, як справа не дійде до морозу в -20 градусів і нижче.

Основний головний біль садівників в цій історії - як зберегти живці в хорошому стані протягом всієї зими і початку весни (якщо мова про весняну щеплення). Найскладніше доводиться звичайно ж з кісточковими культурами. Краща температура зберігання - 2 ..- 4 градуси. Однак легше цього домогтися в розплідниках, де є спеціалізоване обладнання.

Зберігаємо до весни

Якщо мова йде про весняні щеплення, доводиться стикатися з проблемою довгого зберігання живців.

Одним з найпоширеніших рад є зберігання в буртах висотою до 70см під шаром снігу. Рада в принципі хороший і виручить жителів тих регіонів, де сніжна зима. У таких місцях сніг лягає на промерзлу землю і сходить з неї тільки навесні. Всі інші регіони виявляються в невигідному становищі. Сильні відлиги приведуть до утворення води, яка збереться внизу і погубить живці. Якщо ж сніг розтане зовсім, живці просто замерзнуть.

Якщо ж сніг розтане зовсім, живці просто замерзнуть

Для жителів таких районів підходить інший спосіб. Живці пов'язуємо в пучок, вішаємо на них етикетки і засипаємо мокрими тирсою, після чого кладемо на мороз. Товщина намерзлих тирси повинна становити 15-20см. Як тільки цей шар буде наморожен, конструкцію переносимо на північну сторону будинку під стіну, куди не дістануть прямі сонячні промені. Зверху сипем шар сухих тирси в 30-40см. Накриваємо поліетиленовою плівкою, яка не дозволить черешкам намокнути. Тирса не дадуть промерзнути їм під час морозів, так що матеріал буде в замороженому стані перебувати до самого часу щеплення. За кілька днів до щеплення купу розтягують, а тюк з живцями вносять в теплу пору. Кілька днів живці будуть відтавати і приходити в себе.

Варто відзначити, що способи збереження матеріалу для щеплення, які використовуються для зимового щеплення, не завжди підійдуть для весняної.

Йдеться про зберігання живців у вологому піску в підвалі. Виноград і зерняткові культури спокійно перенесуть такі умови зберігання, а ось кісточкові, хіба що за винятком сливи, не зможуть перенести цього. У підвалах зазвичай зберігається позитивна температура, а по весні так і зовсім починає рости, сприяючи швидкому набухання бруньок у живців. Такі живці вже не вийде використовувати для щеплення. А у живців персика та абрикоса при таких умовах починають подопревает кора і камбій.

Однак якщо Ви зберігаєте невелику кількість живців, можна використовувати і домашній холодильник. Живці потрібно помістити в поліетиленовий пакет і обмотати його навколо пучка, обв'язавши потім шпагатом. Потім зверху надівається ще один пакет і так само обмотується і перев'язується шпагатом. Живці не потрібно при цьому загортати ні у вологу тканину, ні в папір. Ніколи не кладіть живці в морозильну камеру, там занадто велика ймовірність їх пошкодження при впливі низьких температур.

Не допустити помилок

Основною помилкою, яку допускають садівники - зберігання живців в умовах підвищеної вологості при плюсових температурах.

В таких умовах на держаках швидше починають набухати і розпускатися бруньки, а потім починається підіпріть кори і камбію, що призводить до їх смерті. Краще вже злегка пересушити держак, ніж залишити в таких умовах. При підсиханні хоча б можна помістити його в чисту воду в холодному приміщенні на три дні. Зрізи при цьому оновлюють.

Якщо зима видалася теплою, можна здійснити зрізання живців з дерев в березні, поки не набрякли нирки. У цьому випадку Ви уникнете проблем зі зберіганням матеріалу.

За добу до того, як Ви почнете робити щеплення, потрібно оновити нижні зрізи і поставити живці нижнім кінцем в чисту воду в прохолодному приміщенні. Так Ви дасте тканинам живців просочитися вологою і істотно підвищите шанси на їх хорошу приживлюваність.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама