Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як змайструвати укоси вхідних дверей

  1. Укоси із зовнішнього боку вхідних дверей
  2. Оздоблення зсередини
  3. Укоси з гіпсокартону
  4. оштукатурювання
  5. Обробка укосів пластиком
  6. Укоси з деревини

У статті наводиться технологія виготовлення укосів для дверей.

  1. Укоси із зовнішнього боку вхідних дверей
  2. Оздоблення зсередини
  3. Укоси з гіпсокартону
  4. оштукатурювання
  5. Обробка укосів пластиком
  6. Укоси з деревини

Якщо для установки вхідних дверей в основному викликають фахівців, то дверні укоси в більшості випадків встановлюються самостійно, оскільки нічого складного в цьому немає.

Установка дверних укосів не обмежується візуальної обробкою бічній частині стіни отвору дверей, тому розповімо детальніше.

Починати обробку укосів вхідних дверей, перш за все, слід з герметизації коробки двері і з внутрішньої і зовнішньої сторони. Щоб збереже в будинку тепло, отвір дверей необхідно надійно загерметизувати, тому герметизацію слід проводити на найпершому етапі обробки.

Укоси із зовнішнього боку вхідних дверей

Якщо герметизація зазору монтажу між дверною коробкою і стіною проводилася монтажною піною, то якщо буде потрібно можна зробити повторне запенивание. Перевірити продуває такий зазор, можна за допомогою звичайної запальнички. Для цього закрийте двері і по всьому профілю двері пройдіться запальничкою. Якщо при цьому полум'я ворушиться, це означає, що шов пропускає повітря і його слід загерметизувати. Після того, застигне монтажна піна, потрібно зрізати надлишки і починати обробку укосів. Якщо шов зашпаровують цементним розчином, то продування бути не повинно. Якщо ж зазор монтажу між стіною і дверима не закладають нічим, то необхідно його закрити виключно цементним розчином, зробленому на клеїться основі, а не монтажною піною.

Коли зазор повністю загерметизований його потрібно закрити. Зверніть увагу, що закладення піни в зазорі монтажу здійснюється цементом, а не шпаклівкою або штукатуркою.

Коли цементний розчин застигне далі потрібно проводити встановлення дверних наличників. Лиштви двері підбираються до дизайну і кольору двері. Кріплення лиштв на вхідні двері рекомендується виконати за допомогою спеціалізованих скоб. Лиштви виготовляють не лише декоративну функцію, але також закриють зазор монтажу, таким чином, захистять замки і штирі від злому.

Бувають випадки, коли вхідні двері тільки з зовнішньої сторони оброблена схилами. Укоси з цього боку також закладаються цементним розчином. Щоб зробити укоси, перш за все, з них потрібно прибрати старе покриття і сміття. Далі покрийте їх шаром грунтовки, тепер почекайте, коли вона повністю висохне. Потім наноситься шар цементного розчину для того, щоб вирівняти стіну. Якщо на поверхні стіни є нерівності, то їх необхідно виводити під нуль, тобто на рівень стіни і потім тільки наносити розчин.

Щодо обробки зовнішнього боку дверей, то виходити слід з того, де розташована ваша двері в перегородці або в під'їзді. Оптимальним варіантом є фарбування укосів. Якщо ж ви бажаєте більш вишукане рішення даного питання, то можна виконати обробку ламінатом або пластиком.

Коли ви визначилися з зовнішнім оздобленням двері, можна переходити до внутрішнього оздоблення вхідних дверей.

Оздоблення зсередини

Перш ніж, можна приступати до установки дверних укосів зсередини, треба визначитися, який саме вид обробки підходить вам найбільше. На даний момент в основному застосовують методи обробки укосів двері наступні:

  1. гіпсокартон
  2. Якщо на поверхні стіни є великі нерівності, то це можна вирішити досить просто, для того потрібно укоси обробити з гіпсокартону. Таким чином, вам не треба буде вирівнювати стіни в нуль, завдаючи на неї кілька шарів вирівнює сухої суміші і спорудити спеціальний каркас для того, щоб на стіні тримався товстий шар цієї суміші.

  3. оштукатурювання
  4. Найбільш простий, а також один з найдешевших видів обробки укосів двері це обштукатурювання. Поверхня бічній частині стіни покривається шаром штукатурки і до подальшої обробки укоси готові.

  5. пластик
  6. Незважаючи на те, що пластик досить широко використовується в віконних укосах, то в якості оздоблювального матеріалу дверних укосів він так широко не використовується. Зазвичай, обробка укосів двері пластиком виконується в тому випадку, коли внутрішня обробка також зроблена з пластику. В інших випадках він не особливо поєднується з дверима і її внутрішнім матеріалом для обробки, виконаний у вигляді дерева.

  7. дерево
  8. Дерев'яні матеріалу для обробки для укосів двері є найбільш поширеним матеріалом. Деревина гармонійно поєднується з дизайном обробки дверей і інтер'єром будинку.

Укоси з гіпсокартону

Гіпсокартон сам по собі не є матеріалом для обробки для дверних укосів, він може бути їх основою. Як було зазначено раніше, гіпсокартон використовується в разі, коли стіна, де будуть знаходитися укоси, має серйозні дефекти. Щоб спрости ваше завдання у вирівнюванні за допомогою сухої суміші, застосовують гіпсокартон.

Перш ніж зміцнювати на стіні гіпсокартон, її, перш за все, слід очистити, а потім гарненько прогрунтувати. Поки грунтовка висихає, у вас з'явиться час для того, щоб зняти розміри і нарізати потрібних розмірів гіпсокартонні листи. Роблячи виміри стіни, слід враховувати те, що отвір дверей може йти під укіс, тому нарізати панелі з гіпсокартону необхідно буде під кутом. Після того як виконали нарізку панелей, прикладіть їх щоб переконатися, що ви все зробили правильно.

Коли висохне грунтовка, можна приступати до установки гіпсокартонних панелей для обробки укосів двері. До стіни гіпсокартон прикріпити можна двома методами: на спеціалізований клей для гіпсокартону або на дюбеля. Але для цього в основному застосовується другий метод, тобто клей. За допомогою клею можна панелі виставити по рівню.

В першу чергу встановлюються бічні гіпсокартонні панелі, а потім верхня. Клей можна нанести як невеликими коржиками через однакові проміжки, так і цілим єдиним шаром. Коли гіпсокартон до стіни міцно прикріплений, то можна починати його обробку. Для того, щоб обробити гіпсокартон використовуйте перфоровані кути, щоб створити в укосах рівні кути, і шпаклівку.

оштукатурювання

Якщо над схилами ви прийняли рішення особливо не морочитися, то можна їх просто обштукатурити і все. Щоб укоси поштукатурити стіну попередньо потрібно очистити від старої штукатурки, бруду та іншого. Далі поверхню стіни обробляється ґрунтовкою. Коли грунтовка повністю висохне, за допомогою шпателя нанесіть штукатурку на стіну.

Щоб отримати при цьому рівні кути, як і в випадку з гіпсокартоном, застосуєте перфоровані кути з металу, ще вони називаються малярні куточки. Щоб куточки зміцнить, по обидва боки від кута потрібно нанести маленький шар штукатурки, а потім накладіть сам куточок і сховайте його під шаром штукатурки, вдавлюючи його при цьому шпателем.

Наступним етапом є зашкуріванія стін, щоб їх поверхня була оптимально гладкою і рівною. Завершальним етапом є фарбування укосів.

Обробка укосів пластиком

Якщо ви бажаєте укоси вхідних дверей обробити пластиком, то в цьому випадку необхідно виконати наступне. Виконуємо всі необхідні заміри, а потім нарізаємо по ним панелі, зроблені з пластику. Незважаючи на те, що пластик добре ріжеться ножем, по можливості рекомендується застосовувати болгарку або електричний лобзик для отримання більш рівного краю. Потім виконується пробна прикладки панелі і якщо буде потрібно виконується підгін її за розмірами.

Далі можна приступати до самого монтажу. Перш за все виконується установка бічних укосів. За допомогою саморізів по металу прикріплюємо до коробки початковий профіль з пластику. Потім за допомогою дюбелів на край стіни прикріпіть дерев'яну рейку, попередньо перевіривши її рівність. До цієї рейки прикріплюються пластикові укоси за допомогою спеціальних скоб.

На них панелей з пластику слід надіти заглушки, потім вставити в початковий профіль панель, а потім в бічній укіс. Далі теж саме виконується з верхньою панеллю.

Після того як завершена установка пластикових панелей, їх шви слід обробити за допомогою монтажного клею - силіконом.

Тут необхідно зазначити, що обробка укосів пластиком можна здійснити за допомогою пластикових ПВХ листів, а також сендвіч-панелей. В чому різниця? Пластикові звичайні ПВХ листи це звичайний пластиковий лист, ширина якого 5 мм, а всередині у якого розташовані пустотілі перегородки. Щодо сендвіч-панелей, виконаних з пластика, то від звичайних вони відрізняються тришарової структурою: по краях два листа пластика і шару утеплювача. Завдяки утеплювачу сендвіч-панель істотно товщі, і в той же час набагато тепліше. Тому якщо в грошах ви не обмежені і бажаєте обробити укоси красиво і в той же час утеплити їх, то краще застосувати сендвіч панелі.

Укоси з деревини

Як згадувалося вище, найбільш підходящим варіантом укосів для вхідних дверей є деревина, оскільки матеріал для обробки дверей роблять в основному під дерево, і дверні укоси з деревини візуально виглядають набагато краще на металевих вхідних дверей, ніж наприклад пластик або штукатурка. В основному в якості укосів для вхідних дверей застосовують панелі МДФ або ламінат, все залежить від того наскільки широкий укісними отвір і утеплювачів якостей.

Якщо ви бажаєте, отвір дверей утеплити схилами, то застосовуйте дошки МДФ, якщо ж отвір тонкий і МДФ просто в нього не ввійде, то краще застосувати ламінат для обробки укосів двері.

Установка укосів з деревини починається з того, що потрібно загерметизувати шви коробки двері зі стін, потім зрізати з піни надлишки, очистити стіну і обробити її грунтовкою. Потім слід вирішити, який саме форми ваші укоси будуть: перебувати під кутом або паралельно стіні.

Залежно від форми встановлюються стартові планки. Якщо ви хочете зробити паралельно стіні, то рейки встановлюються однакової товщини, якщо ж під кутом, то рейку, яка буде розташована безпосередньо біля дверей, необхідно зробити ширше, а іншу планку, яка буде близько кута зробити тонше, в даних пропорціях щоб досягти необхідного кута .

За допомогою дюбелів на стіну прикріплюються несучі рейки. Перш за все, встановіть верхній укіс, оскільки від нього ви будете виходити під час нарізання укісних панелей. Прикріпіть укоси з деревини можна на саморізи, закривши спеціальними заглушками капелюшки, або спеціалізований клей. Таким же чином прикріплюються бічні панелі і приклеюються куточок по периметру. Шви закладаються безбарвним силіконом.

В чому різниця?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама