Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Екстрене утеплення стін зсередини

  1. Утеплення стін пінополістиролом зсередини
  2. Утеплення стін зсередини мінватою

Утеплення стін зсередини - екстрена міра по боротьбі з холодом, коли зовнішні стіни недоступні.

Утеплення стін зсередини є екстреним кроком, який дозволяє швидко утеплити приміщення в умовах, коли зовнішня стіна будинку недоступна. Це має місце бути при вселенні взимку в недобудований будинок (в житті трапляється всяке) або при відключенні опалення в міському багатоквартирному будинку.

І в тому, і в іншому випадку виходом буде тимчасове утеплення стін житлового приміщення зсередини і установка автономного джерела тепла .

Як тільки дозволить ситуація і зовнішня температура, слід зробити правильне утеплення стін будинку зовні, а внутрішнє утеплення зняти. Чому це варто зробити, описано в статті на нашому сайті « Зовнішнє утеплення стін будинку ».

Внутрішнє утеплення стін, проте, дозволить протриматися і жити в приміщенні в холодний період. Тому воно так само має право на існування в будівельній практиці.

Правильне внутрішнє утеплення стін дозволить не зіпсувати стіни і утеплювач, який потім можна буде використовувати для зовнішнього утеплення в теплий період.

Утеплення стін пінополістиролом зсередини

Розглянемо правильний пиріг, який дозволить зробити утеплення стін пінополістиролом (пінопластом) зсередини ефективним і завдасть мінімальної шкоди утеплювача і стін.

Схема утеплення стін зсередини (від приміщення на вулицю):

1. Фінішний внутрішній шар.

2. Основа для внутрішнього шару (фанера, ГКЛ, ЦСП).

3. Пароізоляція.

4. Шар утеплювача - пінополістирол (пінопласт).

5. вентзазоре.

6. Решетування вентзазоре.

7. Основна стіна.

Як видно зі схеми, на стіну (цегла, залізобетонна панель, блоки) набивається решетування - вертикальні бруски або металопрофіль. За допомогою обрешітки формується вентиляційний зазор, який дозволить вільно виходити волозі, що утворюється між стіною і утеплювачем. У верхній частині вентзазоре повинен з'єднуватися з вентиляційним отвором або вентиляційним рукавом, який повинен виходити в загальну вентиляційну систему будинку і, в підсумку, виводити конденсат на вулицю.

Природно, при такій схемі основна стіна будинку виключена із загального теплового контура приміщення і не нагрівається теплом від повітря в приміщенні. Але при утепленні зсередини стіна так і так виключена з теплового контуру, а в разі використання вентзазоре ви виключіть намокання утеплювача і утворення цвілі і гнилі.

Далі на обрешітці монтуються листи пінополістиролу (пінопласту). Для утеплення стін зсередини використовуйте пінополістирол якомога меншої щільності - він краще проводить пар.

Не використовуйте для утеплення стін зсередини Піноплекс (екструдований пінополістирол - ЕППС). Він зовсім не вбирає вологу, і є прекрасним пароізолятором, що призведе до утворення конденсату всередині приміщення.

Після цього, поверх пінополістиролу монтується пароізоляція. Вона не дасть пару з приміщення проникати всередину утеплювача. Звичайно, плівка пароізоляції додасть вологості в приміщенні, але якщо у вас в приміщенні буде встановлено автономне джерело тепла (про що ми говорили вище) - калорифер або піч - то він відмінно буде висушувати приміщення.

Потім шар утеплювача і пароізоляції покривається обшивкою - на неї ви можете поклеїти тимчасові шпалери або пофарбувати.

Утеплення стін зсередини мінватою

Можна зробити подібне утеплення стін зсередини мінватою. Беріть базальтову вату, а не скловату. У разі використання останньої при утепленні стін всередині, вам гарантовані неприємні враження. Мало того, що скловата виділяє шкідливі речовини з клею, яким склеєні волокна, так ще й дрібні частки скловати будуть проникати у внутрішні приміщення. Дихати таким «коктейлем» ні вам, ні вашим близьким не слід.

Пиріг утеплення стін мінватою буде точно таким же, як і пиріг внутрішнього утеплення пінопластом. З тією лише різницею, що мінвата є джерелом мікроволокон, які можуть викликати подразнення і свербіж. Саме тому шар мінеральної вати повинен бути надійно захищений пароізоляцією, щоб мікроволокна не проникали всередину приміщення.

Не використовуйте для внутрішнього утеплення минвату високої щільності (наприклад, фасадну). Чим менше буде густина листового утеплювача в даній ситуації, тим краще.

Ще раз нагадаємо, що утеплення стін зсередини пінопластом і мінватою є тимчасовим заходом, що дозволяє швидко створити придатні для проживання умови в приміщенні в зимовий період, коли немає можливості отримати доступ до зовнішніх стін будівлі для проведення утеплювальних робіт.

На відео, яке представлено у величезних кількостях на каналі YouTube, ви зможете побачити процес утеплення стін всередині приміщення, почерпнути для себе якісь важливі моменти. Якщо ви будете замовляти роботи сторонньому підряднику, то ви зможете зрозуміти, чи все правильно роблять робітники і чи всі етапи робіт зроблені.

UPDATE. І ще раз повторимося, що утеплення стін зсередини - це екстрений процес, коли немає можливості отримати доступ до фасаду будинку. Як тільки настають теплі днинки або у вас з'являється можливість отримати доступ до фасаду будинку, будь то приватна одноповерхова житло або міська багатоповерхівка, варто подумати про те, щоб виробляти утеплення зовні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама