Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шпаклівка внутрішніх стін. Як з нею працювати?

  1. Що ще почитати по темі?

Важливими вважають теплопровідність і звукопровідність гіпсу, стіни дихають, і можна оштукатуривать поверхні без застосування сітки для армування.

  • У стартовою шпаклівки велика зерниста структура. Як правило, її наносять першим шаром для вирівнювання великих нерівностей.
  • Фінішна шпаклівка - дрібна, схожа зі звичайною мукою. Її наносять поверх стартовою для вирівнювання дрібних нерівностей і створення гладкої поверхні.

Процес приготування фінішної і стартовою сумішей однаковий. Готують зручну і компактну тару. У неї заливають воду і, перемішуючи міксером, потроху насипають гіпс. Насипають до тих пір, поки суміш не стає однорідною та еластичною шпаклівкою.

Чи не рекомендують замішувати відразу велику кількість матеріалу, так як гіпс швидко застигає і працювати з твердне гіпсом некомфортно. В крайньому випадку можна перемішувати готову суміш - це вбереже шпаклівку від швидкого засихання.

Наносять шпаклівку шпателем, розмір його підбирають в залежності від розміру стіни і власного переваги.

Перший шар необхідно просушити протягом 15 годин і вже після цього наносити фінішну суміш. Якщо перший шар за цей час повністю висох, обов'язково змочити водою, але тільки ту ділянку, який встигнете пройти до того, як він висохне.

Затірку шпаклювати стіни здійснюють двома способами: в ручному режимі і з використанням спеціального інструменту.

Затірку шпаклювати стіни здійснюють двома способами: в ручному режимі і з використанням спеціального інструменту

фото: Depositphotos

Розглянемо перший спосіб - вручну, так як він більш доступний в домашніх умовах. Для цього знадобиться терка, наждачний папір або абразивна сітка.

Наждачний папір варто вибирати з тканинної основою, вона більш зносостійка. Пам'ятайте від тому, що чим більше абразивна крихта, тим грубіше буде затерта поверхню. Тобто для створення гладкої стіни потрібна дрібна наждачний папір, звана «нулевкой».

Фахівці рекомендують використовувати абразивну сітку, тому як наждачний папір швидко забивається і доводиться часто міняти. У випадку з сіткою такого не відбувається.

Затирати потрібно круговими рухами, до того ж обов'язково витримувати однакове зусилля на всіх ділянках. Перевірити якість затертої стіни нескладно, досить включити яскраве ліхтар і направити його світло під великим кутом на стіну. Це виявить всі дефекти і пропущені ділянки.

Не забувайте про техніку безпеки і обов'язково надіньте щільний одяг, окуляри, респіратор, рукавички, а також завесьте двері та віконні прорізи мокрою тканиною. Цим уникнете поширення пилу по сусідніх приміщеннях. Після затірки пил видаляють пилососом, стіни і стеля грунтують, і після просушування можна сміливо фарбувати або клеїти шпалери.

фото: Depositphotos

Що ще почитати по темі?

Як шпаклювати стіни?
Як зробити шпаклівку стелі з гіпсокартону своїми руками?
Як за два дні зробити ремонт в кімнаті, не підпускаючи тещу? Усе за планом

Що ще почитати по темі?
Як шпаклювати стіни?
Як зробити шпаклівку стелі з гіпсокартону своїми руками?
Як за два дні зробити ремонт в кімнаті, не підпускаючи тещу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама