Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Годжі ягода довголіття

  1. Годжі відома як ягода довголіття.
  2. Застосування ягід годжі в кулінарії

Ягоди годжі називають ягодою довголіття, природною віагрою і антідеперссантом в одному флаконі, подружнім вином, найпершим тонізуючим засобом для мозку, ягодами щастя.
Популярність ягід годжі на Заході настільки велика, що впору говорити про «годжі манії». Ягоди годжі називають ягодою довголіття, природною віагрою і антідеперссантом в одному флаконі, подружнім вином, найпершим тонізуючим засобом для мозку, ягодами щастя

Годжі ягода довголіття

Про ягодах годжі починаючи з 2004 року не говорить тільки необізнана. Серед шанувальників і пропагандистів «чудо - ягоди» чимало зірок шоу-бізнесу, в числі пропагандистів «чудо - ягоди» - Мадонна, Кайлі Міноуг, Стінг, Мік Джаггер, письменники, політики і спортсмени.

«Дереза ​​китайська», вона ж годжі, ось як самі китайці трактують дію цієї ягоди.

«Дереза китайська головним чином регулює патогенну пневму в П'яти органах, прибирає спрагу під час лихоманки, застосовується при лікуванні ревматичних болів, ревматизмі, при тривалому вживанні зміцнює суглоби і зв'язки, має омолоджуючий ефект, сповільнює старіння,

допомагає переносити спеку і холод, також прибирає болю в грудині і ребрах, лікує головний біль від спеки та холоду, відновлює при внутрішніх ранах, при втомі, пом'якшує Інь, сприятливий для товстої кишки.

Відновлює при різних недостаточностях життєвої субстанції Цзин і пневму Ци, надає шкірі глянець і м'якість, відновлює насіння і фізичну силу, уповільнює процес старіння, сприяє довголіттю ».

Доктор Ел Мінделл, тривалий час вивчав ці ягоди Годжі, випустив книгу, в якій називав 33 причини, за якими треба їсти годжі щодня. На думку вченого ягоди годжі: продовжують життя, надають енергію, омолоджують організм, нормалізують тиск,

знижують ризик ракових захворювань, знижують рівень холестерину, нормалізують вміст цукру в крові, покращують сексуальну активність, допомагають знижувати вагу, покращують сон,

зміцнюють серце, нормалізують зір, підвищують опірність хворобам, покращують склад крові і лікують порушення роботи кісткового мозку, підтримують роботу печінки і нирок,

відновлюють гормональну рівновагу, допомагають в лікуванні безпліддя, зміцнюють м'язи і кістки, покращують пам'ять і знімають стрес ...

Список значний. Невже людство знайшло, нарешті, універсальний засіб від усіх хвороб?

Треба сказати, що це тільки для європейців і американців годжі - новинка, в Китаї ж ці ягоди відомі не одну тисячу років. Годжі, відомий також як тибетський барбарис, дереза китайська, в Росії - дереза звичайна, «lycium barbarum» і «wolfberry» ( «вовча ягода») - це повзучий чагарник сімейства пасльонових, чиї м'які лози звисають вниз, досягаючи 3-8 метрів. Рід включає більше 60 видів.

квіти годжі

Маленькі фіолетові квіти, що покривають колючі чагарники рослини перетворюються в ніжні невеликі червоно-помаранчеві плоди.

Плоди годжі на гілках

Після дозрівання на лозі протягом теплих літніх місяців, ягоди дбайливо збираються вручну і зневоднюються (висушуються) при низьких температурах з метою максимального збереження корисних властивостей. Сухі плоди годжі мають м'яку і приємну текстуру.

Сушені плоди годжі

Тонкі гілки покриті колючками. Плоди - соковиті червоні ягоди. Поширена думка, що рослина отруйна! Більшість рослин роду Дереза ​​в тій чи іншій мірі отруйні. Токсичність обумовлена ​​алкалоїдами (соласодін і ін.).

У Росії росте повсюдно, вважається отруйною, тому її називають «вовча ягода» і тільки знахарі знають, що в сушеному вигляді ягода не тільки безпечна, але і дуже корисна! Народна назва «Вовча ягода» досить поширене, і нерідко відноситься до різних видів рослин.

Всупереч поширеній думці, вовчі ягоди - збірна назва ряду рослин, не всі з яких мають токсичні властивості. Дереза ​​звичайна (Lycium barbarum) не отруйна.

Годжі - дереза звичайна

І все-таки, брати в руки свіжі ягоди не варто: на шкірі негайно починається найсильніша окислювальна реакція, і вона чорніє. Для того щоб зібрати плоди, на землю під кущем розстеляють тканину і струшують зрілі ягоди спеціальної палицею. Сушать їх неодмінно в тіні.

Після сушіння ягоди стають абсолютно безпечні. Смак їх солодко-солоний, іноді кислуватий. Нічого особливого, в загальному. Але ягоди годжі популярні не через смаку.

Дослідження говорять про унікальний складі ягід годжі. У них виявлені 18 амінокислот (з них 8 - незамінні), 21 мінерал (калій, натрій, кальцій, магній, залізо, мідь, марганець, цинк та інші), вітаміни Е, С, В1, В2, В6, каротин, полісахариди і безліч інших біологічно активних речовин.

Серед них, наприклад, таку речовину, як германій. Цей мінерал в комбінації з іншими компонентами ефективний в лікуванні онкологічних захворювань.

Вітаміну С в ягодах годжі в 500 разів більше, ніж в апельсинах і лимонах. Заліза в 15 разів більше, ніж в шпинаті. Бета - каротину - набагато більше, ніж у моркві.

Концентрація протеїнів в ягодах годжі вище, ніж в бджолиному маточне молочко. Вважається, що вживання всього 1 столової ложки ягід годжі (можна сухих) в день здатне забезпечити людину всіма необхідними вітамінами.

Годжі відома як ягода довголіття.

Її антиоксидантні властивості і благотворний вплив комплексу унікальних полісахаридів захищають організм від передчасного старіння, підвищують опірність організму до зовнішніх шкідливих впливів.

У дослідженні доктора Х. Ву, опублікованому в 2006 році в Японії, йдеться, що біологічно активні речовини, виявлені в соку годжі, здатні відновлювати порушену структуру молекул ДНК.

Може бути, тому китайці, що проживають в Гімалаях, живуть до 130 років. Є свідчення, що якийсь Лі Кін Йен прожив 252 роки (1678-1930), щодня вживаючи в їжу ягоди годжі.

На Землі другого такого рослини немає, як ягоди годжі.

Завдяки унікальним молекулярним зв'язкам речовин, що містяться в годжі, їх загальна енергетика збільшується в кілька разів. Клітини людського організму отримують «інструкцію» від полісахаридів, в результаті чого досягається збалансоване функціонування кожної окремої клітини, і залучення всіх захисних механізмів організму в єдину роботу.

Полісахариди - це складні вуглеводи. Вони є основним джерелом енергії, що утворюється в результаті обміну речовин. Полісахариди мають величезну біологічну активність: антибиотической, противірусної, протипухлинної, антидотной (проти отруєнь).

Вони постачають плазму крові ліпопротеїдами та білковими комплексами, покращуючи тим самим стан судин. Полісахариди незамінні в профілактиці багатьох захворювань: шлунково-кишкового тракту, діабету, жовчнокам'яної і сечокам'яної хвороби, апендициту, атеросклерозу, пухлинної патології, порушень обміну речовин, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, і ін.

Вони стимулюють моторно-секреторну і евакуаторну функцію кишечника, сприяють виведенню з організму токсичних речовин, продуктів обміну речовин, холестерину, важких металів і радіонуклідів. Завдяки тому, що полісахариди є їжею для сапрофитной мікрофлори товстого кишечника, вони підтримують її оптимальний склад і життєздатність.

Порушення складу кишкової мікрофлори може провокувати розвиток різних захворювань, істотно знижувати імунітет і різко підвищувати ризик розвитку онкологічної патології.

Ягоди годжі можуть омолодити кишечник без застосування колонотерапії, згубної для мікрофлори.

Відзначено, що ягоди годжі і можуть стимулювати вироблення гормону росту передньою долею гіпофіза. Цей гормон ще називають «гормоном молодості».

Цей гормон ще називають «гормоном молодості»

Годжі будова рослини

Гормон «молодості» відповідає за поліпшення пам'яті, лібідо, допомагає швидкому одужанню і відновленню після хвороб, нормалізує сон, зменшує кількість жиру в організмі і допомагає нам зберігати моложавий вид якомога довше.

Крім того, цей гормон відповідає за багато важливих функцій збереження, відновлення і розвитку, наприклад, вироблення гладкою м'язової маси і впровадження кальцію в зубні і кісткові тканини.

У Китаї ягоди годжі здавна застосовувалися в лікуванні цукрового діабету на початковій стадії.

Комплекс полісахаридів, який не зустрічається більше ні в одній рослині на землі, врівноважує рівень цукру в крові і відповідну реакцію на інсулін. У ягодах годжі міститься бетаїн, який здатний запобігти ожирінню печінки і пошкодження судин, яке так часто спостерігається у діабетиків.

До речі, бетаїн має властивість перетворюватися в холін - речовина, що загострює пам'ять і поліпшує запоминающую здатність. Тому ягоди годжі - це чудовий тонізуючий засіб для мозку.

Ягоди годжі здатні регулювати імунітет за рахунок «приведення в порядок» багатьох важливих захисних функцій організму. Адже порушення складу кишкової мікрофлори провокує розвиток різних захворювань, істотно знижує імунітет і різко підвищує ризик розвитку онкологічної патології.

Полісахариди, які входять до складу ягід годжі, є їжею для сапрофитной мікрофлори кишечника і підтримують її оптимальний склад і життєздатність.

Можна з упевненістю сказати, що ягоди годжі можуть омолодити кишечник.

Люди, що проходять курс лікування від раку, можуть використовувати ягоди годжі як допоміжний продукту при комплексному лікуванні, для профілактики пухлин і в цілях зниження побічних ефектів при хіміо- - і променевої терапії.

Було відзначено, що при проходженні медикаментозного лікування із застосуванням ягід годжі відповідна реакція організму була на 250% вище, ніж при простому лікуванні, завдяки германію - мінералу, відомого своїми антиракові властивості.

Ягоди годжі в будь-яких видах підсилюють вироблення в організмі гамма - інтерферону - речовини, яка може зупинити ріст ракової пухлини, вбивати ракові клітини, і звертати хворобу назад. Крім того, в ягодах годжі є сполуки, що блокують реплікацію ДНК в ракових клітинах.

Крім того, ягоди годжі в будь-якому вигляді стимулюють вироблення в організмі особливої речовини - гамма - інтерферону, яке може вбивати ракові клітини, зупинити зростання пухлини і навіть звернути хворобу назад.

Стара китайська прислів'я говорить: «Не варто їсти годжі тому, хто їде далеко від родинної оселі». Чому? Відповідь на мільйон! Таке попередження не дарма: ягода годжі шанується як один з кращих тонізуючих сексуальних засобів у всій азіатській медицині.

Наука підтвердила давню мудрість - ягоди годжі збільшують вміст тестостерону в крові, посилюючи тим самим лібідо, як у чоловіків, так і у жінок.

Азіатські медики також лікують ягодами годжі безпліддя.

Травники Китаю і Тибету використовують годжі як в чистому вигляді, так і в суміші з іншими травами для лікування кашлю та застуди.

А ще вважається, що ягоди годжі при постійному вживанні несуть радісний настрій, тому-то в Азії годжі ще називають «ягодами щастя». Адже давно відомо, що гарний настрій чимало сприяє швидкому одужанню, допомагає перенести труднощі, впоратися зі стресовими ситуаціями.

Ягоди годжі - недешеве задоволення. Кілограм сушених ягід годжі коштує близько 2500 р.
Доктор Ел Мінделл, який проводив дослідження ягід годжі, виділив понад 40 різновидів цієї рослини, але вважається, що тільки один його сорт володіє воістину чудовими властивостями. Це ягоди, які виросли на плантаціях на висоті 3000 метрів над рівнем моря, в Гімалаях.

Але якщо набрати в Інтернет - пошукачі словосполучення «дереза ​​китайська», то раптом з'ясовується, що це зовсім навіть не екзотика, а звичайне лікарська рослина, досить широко поширене.

Правда, на території нашої країни ростуть, в основному, дикі родичі годжі, але по корисності вони практично нічим не поступаються екзотичної родичці. Причому в медицині використовуються не тільки ягоди, а й кора, і коріння рослини.

Було приємно дізнатися, що годжі або дереза ​​китайська або звичайна, прекрасно приживається в середніх широтах, і при певній вправності цілком реально виростити кущики цього корисного рослини навіть в домашніх умовах або в саду.

Годжі кущ дикоростучий - дереза звичайна

Настій з сухих ягід годжі
1 ст.л. ягід годжі залити 1 ст.води, довести до кипіння, зняти, настояти 30 хвилин. Приймати по 0,5 склянки або по 0,25 склянки 3 рази на день.
Зберігати ягоди годжі в сухому, захищеному від світла місці, готовий настій - у прохолодному місці не більше двох діб.
Не можна вживати ягоди годжі при високій температурі, а так само якщо у вас алергія на ці ягоди.

Годжі настій з сухих ягід

За допомогою листя і кори можна успішно боротися з патогенними грибками і бактеріями.
Це далеко не повний перелік корисних властивостей китайської ягоди. Ще одним її гідністю є відсутність побічних ефектів, тому ці їстівні «червоні алмази» тисячоліття застосовують в харчуванні.

Застосування ягід годжі в кулінарії

У Китаї ягоди годжі використовують не тільки як лікарський засіб, але і як приправу до різних страв. На протязі не однієї тисячі років ягода годжі - ягода довголіття, відома і знаменита в Східній Азії як один з найбагатших на корисні властивості продукт харчування, є ще одну характерну для східної кулінарії пряність, одночасно є повноцінною біологічної добавкою до їжі.

Західні культури відкрили для себе цю маленьку смачну ягоду, як потужне джерело білка, антиоксидантів, великої кількості вітамінів і мікроелементів зовсім недавно.

В наші дні здоровий спосіб життя стає все більш важливим, необхідним і навіть модним. Супер - фрукт або супер - ягода годжі - один з популярних здорових продуктів, прихильниками якого є Опра Уїнфрі, Мадонна, Вікторія Бекхем, Ларрі Кінг і багато інших.

Росія ще її тільки починає дізнаватися і застосовувати.

Варення з ягід годжі

Ягоди годжі додають в різні десерти, супи, чай, йогурти, соки, вино, фруктові пюре, коктейлі, випічку. З насіння роблять масло. Молоді пагони і листя використовують як зелень.

Ягоди годжі ви знайдете в багатьох стандартних, для країн Південно-Східної Азії, наборах прянощів до першої страви. Побачивши їх вперше в тайському наборі спецій і не знаючи про годжі, можна подумати, що це дрібні злі перчики і тільки спробувавши їх, розумієш - це щось інше.

Ягода годжі має виключно приємну текстуру і оригінальний аромат, який нагадує сушену вишню, родзинки і журавлину, але все таки її смак індивідуальний і неповторний. Культура вживання годжі має довгу історію. Традиційно, ягоди замочують у звичайній воді, щоб зробити її живильним або додають в будь-який вид чаю.

Зелений чай з ягодами годжі

На смак ягідки кислуваті з приємною гіркуватістю, нагадуючи (і не випадково!) Барбарис. Адже, ще одна назва ягід годжі - червоний барбарис, але на відміну від барбарису в ягоді годжі насіння настільки дрібні, що їх і не помічаєш, особливо в сушеному вигляді.

Виявляється, китайська дереза ​​давно займає в східній кулінарії почесне, центральне місце. Адже, вживання цих ягід проганяє, як вважає традиційна східна медицина, все немочі, починаючи з банальної жіночої нудьги і закінчуючи специфічно чоловічими недугами.

Адже, вживання цих ягід проганяє, як вважає традиційна східна медицина, все немочі, починаючи з банальної жіночої нудьги і закінчуючи специфічно чоловічими недугами

Ягоди годжі в торті

Ягоду годжі можна додавати в чай ​​і різні страви, наприклад, рисова каша з ягодами годжі дуже корисна при порушенні зору і сльозоточивості очей: ягоди 5г, рис, цукор, вода, варити до готовності.

Майк Адамс, фахівець зі здорового харчування з США, виявив, що багато людей знають про чудесні властивості ягід годжі, але не їдять їх, бо не знають, як саме їх вживати.

Майк рекомендує їсти ягоди годжі так само, як родзинки - вони зазвичай продаються сушеними, як сухофрукти.

Коктейль з ягодами годжі

Оптимальні способи додати цей супер продукт в свій раціон - це фруктово-молочні смузі і літні салати зі свіжих ягід. Смузі (smoothie або smoothy) - прохолодний десерт з подрібнених блендером або міксером шматочків фруктів і ягід з додаванням льоду, молока, йогурту, соку, меду, яєць, цукру та інших компонентів.

Ягоди годжі можуть стати корисним перекусом, якщо змішати їх з горіхами і іншими сухофруктами і мати при собі на випадок раптового нападу голоду. Взимку годжі можна додавати в готові каші або в тісто для кексів.

Взимку годжі можна додавати в готові каші або в тісто для кексів

Ягоди годжі в рулеті

Після випічки ягоди годжі втрачають деяку користь, але, тим не менш, зберігають більше корисних речовин, ніж інші ягоди. Замочивши ягоди у воді, можна отримати корисний ягідний напій.

Чай з ягодами годжі і квітами хризантеми

Чай з хризантеми і ягід годжі
Він знижує тиск, уповільнює процеси старіння, знижує рівень цукру, запобігає появі зморшок. Беремо кілька ягід, 3-5 хризантем, чорний чай. Наполягаємо 10 хвилин.

Ягоду годжі називають на Сході плодом довголіття. Її цілющі властивості відомі людству вже багато тисячоліть.

Легенди повідомляють, що протягом тисяч років, ченці в Гімалаях замочували ягоди Годжі в гарячій воді, щоб поліпшити якість медитації, а також отримати більше здоров'я, життєвої сили, довголіття, енергії і витривалості.

Сила і цінність ягід годжі була передана через століття легендою китайської династії Тан. Легенда розповідає про буддійському храмі, який зберігав репутацію джерела вічної молодості. Місцеві жителі, які пили з «фонтану», сяяли здоров'ям, маючи яскравий колір обличчя і багаті темне волосся навіть в літньому віці.

Цим «фонтаном» був колодязь, в який падали дозрілі ягоди годжі прямо з сильною лози, що росте вздовж стін. Ягода настоювалась в воді колодязя, роблячи її солодкуватої і передаючи воді всю силу і енергію своїх плодів.

Невже людство знайшло, нарешті, універсальний засіб від усіх хвороб?
Чому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама