Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Белокрилка - Кімнатні квіти і рослини на HomeFlowers.ru

Білокрилки - літаючі комахи довжиною близько 2 мм, схожі на маленьких білих метеликів Білокрилки - літаючі комахи довжиною близько 2 мм, схожі на маленьких білих метеликів. Їх личинки, дрібні сіро-зелені крупинки, рухливі тільки в ранньому віці. І перші, і другі ушкоджують рослину, висмоктуючи з нього соки. На пошкоджених листках з'являються цукристі виділення, на яких потім поселяються гриби.

Прісасиваясь до рослини, личинки білокрилки захищають себе восковим нальотом, що робить їх невразливими для більшості інсектицидів. Через це позбутися від цього шкідника досить складно.

Белокрилка любить тепло, тому при перших же ознаках ураження, рослина треба поставити в більш прохолодне місце, розвісити поруч липку стрічку для мух і регулярно змивати з листя личинки білокрилки. З інсектицидів найбільшу ефективність мають актеллик і актара.

З рослинних препаратів хороший результат в боротьбі з білокрилка дає настій деревію звичайного (80 г подрібненої сировини ошпарюють окропом, потім доливають до 1 л водою і настоюють протягом доби). Цим настоєм регулярно промивають або обприскують листя рослини. Також можна спробувати позбутися від цього шкідника за допомогою міцного розчину господарського мила (1 частина мила на 6 частин води). Неодноразово змінюючи тампон, протирають цим розчином все листя і гілки рослини. Цю процедуру треба повторювати регулярно, розчин не змивати! На жаль, цей метод боротьби підійде тільки для рослин, що мають великі листи.

З білокрилкою я мала честь "особисто познайомитися" зовсім недавно. Мені було подаровано невелике, але дуже симпатичне миртове деревце. На перший погляд, абсолютно здорове, тільки на старих темно-зеленому листі був білявий наліт.

Уважно вивчивши рослина і не знайшовши інших слідів проживання шкідників, прийняла ці патьоки за відкладення солей в результаті обприскування занадто жорсткою водою (як виявилося згодом, це були залишки препарату, яким в магазині намагалися вивести білокрилку Уважно вивчивши рослина і не знайшовши інших слідів проживання шкідників, прийняла ці патьоки за відкладення солей в результаті обприскування занадто жорсткою водою (як виявилося згодом, це були залишки препарату, яким в магазині намагалися вивести білокрилку.)

Перш ніж зайняти місце на підвіконні серед інших моїх квітів, мирт провів місяці півтора в повній ізоляції. На той момент він був для мене маловивченим рослиною, тому стан його листя я перевіряла кожні три дні. Велике ж було моє сум'яття і здивування, коли в одне не особливо прекрасний ранок, на мирті було виявлено з десяток дорослих білокрилок і величезна кількість личинок і яєць! Білі метелики навіть і не думали розлітатися при моїх дотиках, як описується в літературі, але дуже активно переміщалися по маленьким листочками мирта.

актеллик або актара ? Інші варіанти боротьби зі шкідником (більш щадні і малонадійні народні методи) я відкинула відразу через занадто дрібних і ніжних листя хворого рослини і великої кількості інших квітів, зараження яких могло призвести до всесвітньої катастрофи в рамках окремо взятої квартири.

Ампула актеллика ніби чекала свого часу в моїй "зеленої аптечці", а Актара треба було ще пошукати ... Варіантів не залишалося, - це буде актеллик!

Передбачалося обприскування хворого рослини кожні три дні, але, після розкриття ампули стало ясно, що повторних обробок не буде, - я їх просто не перенесу. Тому, замість розпилення препарату, занурила рослина в розчин хвилин на п'ять. Найбільше побоювалася, що мирт не витримає такої жорстокої обробки, але все обійшлося ... Дорослі особини білокрилок (до речі, вельми симпатичні) відразу після обробки актелликом перетворилися в білі безформні грудочки ...

Через добу я обрізала зазнали особливо сильного нападу шкідників молоді пагони. З тих пір пройшло два місяці, багатостраждальний мирт варто під лампою денного світла далеко від вікна і інших кольорів. Живий-здоровий, почав відрощувати нові гілочки. Якщо і далі так справа піде, через пару тижнів він займе своє законне місце серед моїх найулюбленіших квітів.

Примітка: ця стаття була написана в березні 2003 року. Мирт живий і здоровий, білокрилка більше не з'являлася, їй вистачило однієї обробки актелликом.

Автор статті і фотографій Мусатова Наталія Автор статті і фотографій Мусатова Наталія

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама