Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Боротьба з гризунами на дачі

  1. види пошкоджень
  2. Заходи боротьби з гризунами на дачі

Вітаю вас, друзі!

Заміським домовласникам гризуни не встигають завдати відчутної шкоди, які проживають в їх господарствах котячі сумлінно несуть цілодобову охорону льохів, комор, теплиць і садових посадок Заміським домовласникам гризуни не встигають завдати відчутної шкоди, які проживають в їх господарствах котячі сумлінно несуть цілодобову охорону льохів, комор, теплиць і садових посадок. Але сезонний дачник обмежений в можливостях і для зимового збереження свого врожаю коренеплодів, заготовок посадкового матеріалу і дбайливо укритих дерев, змушений шукати інші засоби проти гризунів. Отже, тема нашої статті - боротьба з гризунами на дачі зимою.

На жаль дачників світові хімічні концерни, що навчилися синтезувати білок і клонувати організми, так і не змогли винайти дієву отруту і пастки проти паразитуючих тварин. Доводиться використовувати народні методи, які до сих пір перевершують по своїй ефективності дорогі токсичні препарати і є абсолютно безпечними до зовнішнього середовища.

види пошкоджень

Загрозу для молодого саду, прикопаних саджанців , Що зберігаються цибулин, бульб, пагонів і укореняющихся живців в теплиці, залишених до весни представляють полівки, миші, водяні щурі і зайці. В кінці літа миші споруджують свої гнізда всюди: на горищах, смітті, в копиці трави, під парканом і в сотні вподобаних інших місць. Щорічно заповнюючи свою популяцію, гризуни серйозно шкодять садовим насадженням, обгладивая штамби і деревні пагони на півметрову висоту. Якщо миші і полівки проникнуть до заготовленим, що зберігаються до весни черешкам, вкорінюються пагонами в теплиці, насіння або цибулинних - дачник ризикує залишитися без партії посадкового матеріалу.

Відчутний шкоди завдають водяні щури, які переселяються на зиму з водойм на сухі ділянки. Прокладаючи підземні ходи, вони перегризають стрижневі корені дерев і обгризають підстави чагарників.

Зайці дійсно «косять», але не молоду траву, а всі молоді деревні посадки, що потрапляють в їх поле зору. Вони перемелюють в їжу всю рослинність як домашні кози: об'їдають кору, скелетні гілки, пагони, відгалуження, не залишають навіть сучків, до яких дозволяє дотягнутися їх зростання і різці.

Заходи боротьби з гризунами на дачі

Механічні способи захисту штамбів, чагарників і садивного матеріалу в сховищах є більш надійними в порівнянні з отруйними принадами . Якщо захистити штамби і групи чагарників дрібно-комірчастою оцинкованої сіткою, заглубив її низ в грунт на половину багнета лопати, то таке легке спорудження гарантовано вбереже посадки від пошкодження мишами і зайцями.

Біління стовбурів складами з вапном захищає від гризунів, але такий склад сам псує кору, особливо у молодих дерев. Обмазування дерев краще робити побілкою з крейди, глини та сухого коров'яку, додавши в розчин сульфату міді (купоросу) за інструкцією і 25 гр. карболової кислоти. Крім наданої користі дереву від холодів і сонячних опіків, такий склад кардинально відлякує зайцеобразних і мишей.

Доброю захистом дерев від гризунів стануть хвойні гілки ялівцю, сосни, кедра, кипарисовика і їли, обв'язані навколо стовбурів хвоєю вниз. За відсутності хвойних лап використовують висушені кущі полину, м'яти або стебла соняшнику.

Як штучні поясів для обертання штамбів від гризунів використовують шматки лінолеуму, руберойду, поліпропілену і нетканий матеріал. Щоб тверде накриттям не завдало ушкоджень корі, під руберойд і аналогічний рулон підкладають мішковину або щільний папір.

У мульчу пристовбурних кіл, теплиці і підвали для відлякування гризунів розкладають висушений чернокорень і м'яту, запах яких вони не переносять.

Ефективна боротьба з гризунами на дачі не обмежується тільки сучасними методами. Дієвими приманками досі є перевірені часом дідівські рецепти сумішей, які роблять з борошна, цукру і товченого скла або гіпсу. Варіанти сумішей готуються індивідуально, орієнтуючись на наявність будівельного матеріалу під рукою. Борошно з цукром можна змішувати не тільки з гіпсом, а з будь-яким компонентом, - цементом, алебастром або негашеним вапном, які після прийняття води гризуном, його знищать.

Боротися з водяними щурами поки вдається тільки механічними засобами, приманки вони обходять повз, а під огорожами легко підривають підземні ходи. Крисоловки і капкани розміщують на шляхах їх проходження до ділянок годівлі і біля нір.

Сподіваюся, вам було цікаво. До зустрічі, друзі!





Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама