Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Картопляна міль і заходи боротьби з нею.

Ще одні «пожирач картоплі» - картопляна міль. Це теплолюбна комаха. Не дивлячись на це моль, що пожирає картопля може спокійно розвивати не тільки влітку. Її можна зустріти взимку в сховищах, де температура навколишнього середовища перевищує позначку в + 10 ° С. Шкідник здатний легко адаптуватися в помірних широтах. У природних польових умовах моль зимує в двох стадіях. Вона може зазимувати у вигляді гусениці, а так само у вигляді лялечки. Виявити її можна в різних залишках рослинності або у верхніх шарах грунту. В овочесховищах вона може жити у всіх своїх стадіях розвитку. Це шкідливе комаха може мати кілька поколінь. І їх кількість, від двох до восьми, безпосередньо може залежати від клімату.

І їх кількість, від двох до восьми, безпосередньо може залежати від клімату

Гусениці картопляної молі пошкоджують рослини і бульби картоплі. У період вегетації гусениці вбуравливаются в листя, стебла і бульби відкладаючи там свої яйця. В овочесховищах картопляна міль намагається відкласти яйця на найніжніші ділянки, а саме на очі картопляної бульби. З'явилися молоді гусениці миттєво проробляють в них отвори, крізь які проникають в бульби шкідливі мікроорганізми, які є патогенами і викликають розвиток мокрою і сухої гнилі.

Страждають від картопляної молі не тільки картопля. Шкідник любить селитися на томатах, перці, баклажанах, тютюн та інші рослини сімейства пасльонових. Ті місця, де був виявлений цей шкідник-троглодит, необхідно використовувати насіннєвий матеріал виняткової якості і здоров'я. Так само слід проводити глибоке перекопування грунту два рази в рік: навесні та восени. Посадка картоплі (краще прогрітого) повинна здійснюватися в оптимально ранні строки.

Ефективна боротьба з картопляної міллю, це профілактика її появи. Що вона в себе включає?

  • обов'язкове знищення всіх бур'янів що належать сімейства пасльонових і їх самосіву.
  • Високе підгортання кущів картоплі і зрізка бадилля перед збиранням врожаю.
  • Побілка погребів і овочесховищ гашеним вапном.
  • Підтримка оптимального температурного режиму. Для картоплі він знаходиться в межах +3 ... +5 ° С.
  • Не маючи можливості забезпечити оптимальні умови зберігання картоплі при низьких температурах, його необхідно захистити біопрепаратами: Лепідоцид або бітоксі-бацілліном. У момент збирання картоплі його бульби слід занурювати в 1% -ний розчин зазначених препаратів (100 грам на 10 літрів води) на час близько 5 хвилин. Потім бульби висушують і тільки після цього їх можна поміщати на зберігання в льох.
  • З усього розмаїття хімічних засобів, що дозволяють вести боротьбу з гусеницями картопляної молі і ефективно знищувати комах , Можна використовувати препарати децис, цимбуш, поєднуючи обробку ними з обробками посівів від злісного колорадського жука.
  • Додаткова обробка проти шкідника проводиться десь в кінці серпня. Це запобіжить проникненню гусениць молі бульби картоплі.

Що вона в себе включає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама