Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клоп-солдатик: яку шкоду несе для людини, чим харчується, фото і відео огляд, як позбутися

  1. характеристика комахи
  2. Як боротися з шкідником

Як тільки починає пригрівати весняне сонце, і в міській, і в сільській місцевості з'являються цілі колонії, які створює клоп-солдатик. Ця комаха здається абсолютно нешкідливим і навіть милим, але насправді це небезпечний шкідник, здатний доставити чимало прикрощів і турбот садівникам і городникам. З цієї причини питання про те, як позбутися від шкідника, хвилює багатьох дачників.

характеристика комахи

Клоп-солдатик, відомий також як красноклоп безкрилий або клоп городній, являє собою невелике комаха, розміри якого коливаються в межах від 7 до 11 мм. Клопи-солдатики мають яскраву чорно-червоне забарвлення, позбавлені крил і очей. Личинки трохи менше за розміром і відрізняються тим, що забарвлення спинки у них має рівний червоний колір, без чорного орнаменту.

Личинки трохи менше за розміром і відрізняються тим, що забарвлення спинки у них має рівний червоний колір, без чорного орнаменту

Клоп-солдатик

Живуть клопи повсюдно. Найчастіше скупчення цих комах можна побачити на стовбурах дерев, пнях, парканах і стінах будинків. Вони вибирають теплі ділянки, зігріті сонячним промінням. Зимують клопи-солдатики під шарами опалого листя, під корою, в інших затишних місцях, де їм не страшний мороз і вітер.

На відміну від своїх родичів - білизняних клопів, городні клопи не є кровососущими, тому абсолютно безпечні для людини. Однак сусідство з ними навряд чи обрадує тих, хто займається вирощуванням овочів і фруктів. Якщо білизняний клоп смокче кров у людей, то клоп-солдатик висмоктує соки з паростків рослин і їх плодів, ніж приносить величезну шкоду зеленим насадженням.

Сік рослин - не єдина можлива їжа: в тих випадках, коли клопи не мають доступу до рослинності, вони можуть харчуватися трупами інших комах і дрібних безхребетних, а часом і поїдати один одного. Цікавий факт: до недавнього часу вважалося, що клоп-солдатик харчується лише опалим плодами і насінням. Ряд учених вважає, що комахи мутували, що призвело до зміни їх харчових звичок, тому проблема пошуку шляхів, як позбутися від цих комах, виникла недавно.

Клоп-солдатик харчується соком рослин

Своїм колючо-смокче ротовим апаратом клоп здатний прокушувати листя, стебла і плоди, висмоктувати з них сік, тим самим позбавляючи рослина харчування і викликаючи його загибель. До того ж в період розмноження дорослі особини відкладають численні яйця прямо у внутрішні тканини рослини, що багаторазово збільшує шанси личинок на виживання і швидкий доступ до їжі.

Варто відзначити, що в невеликій кількості клопи-солдатики не здатні завдати серйозної шкоди угіддям, але великі колонії є досить небезпечними. Особливо страждають від них виноградники.

Як боротися з шкідником

Якщо на вашому садовій ділянці помічені масові скупчення шкідника, то слід відразу ж починати з ним боротьбу.

Для того щоб ця боротьба була успішною, потрібно знати, як позбутися від непрошеного гостя.

Всі методи боротьби можна розділити на три групи:

  • механічний;
  • хімічний;
  • біологічний.

механічний;   хімічний;   біологічний

Механічний гранично простий: збирати дорослих клопів і їх личинки вручну. Але годиться цей спосіб тільки тоді, коли ще не відбулося масове зараження.

Найвірнішим способом, звичайно, є хімічний. Сучасна промисловість пропонує безліч препаратів для боротьби з паразитами, один з них - «Банкол». Він зарекомендував себе як безпечний засіб. Інструкція, що додається до нього, підкаже, як позбутися від клопа-солдатика на вашій ділянці. Істотний мінус хімічного методу полягає в тому, що багато препаратів, якими проводять обробку, містять шкідливі речовини, здатні накопичуватися в грунті і в самих рослинах.

Для тих, хто прагне виростити екологічно чистий урожай, буде корисно дізнатися, як позбавитися від шкідників без хімікатів. Для цієї мети використовують настій з лушпиння цибулі. Готують його так: 200 г лушпиння заливають 10 л води, настоюють протягом 5 днів, проціджують і обприскують рослини. Через кілька днів процедуру повторюють.

Захистити врожай від клопа-солдатика можна обприскуючи рослини настоєм з цибулиння

Ще один перевірений народний спосіб - розсадити по ділянці рослина з сімейства Лютикова, має говорить назва «клопогон». Виглядає клопогон досить симпатично, тому може розглядатися в якості декоративного насадження, а його запах ефективно відлякує шкідників, тому питання про те, як позбутися від городнього клопа, буде вирішене.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама