Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

На межі, або Емоційне вигоряння і способи його попередження

  1. Розберіться з причинами
  2. Накладіть табу на трудоголізм
  3. Як боротися з професійним вигоранням

Нам постійно не вистачає одного ресурсу - часу

Нам постійно не вистачає одного ресурсу - часу. У вічному поспіху ми не встигаємо зрозуміти, чи подобається нам обрана робота, чи комфортно ми себе почуваємо і про що насправді мріємо. Анастасія Слюсар, психолог, арт-терапевт, автор проекту «Розмова по душах», бізнес-тренер, розповіла WoMo про те, як уникнути або подолати емоційне вигорання.

Розберіться з причинами

Перша причина - якщо людина виконує не природну для нього діяльність. Те, що не відповідає його внутрішнім прагненням. В силу фінансових причин або ще яких-небудь. У цьому випадку, з часом, у нього трапиться емоційне вигорання. Начебто і хочеться працювати далі, і є необхідність, але саме тіло вимикається. У таких ситуаціях, якщо справа не своє, не своя робота, не свій колектив, люди починають хворіти. Тобто саме тіло підказує людині, що щось не так. Потрібно лягти, відпочити, поповнити енергетичний резерв.

Потрібно лягти, відпочити, поповнити енергетичний резерв

Накладіть табу на трудоголізм

Інша сторона - трудоголіки, для яких пріоритет усього життя - це професійна діяльність. А все решта областей життя - сім'я, здоров'я, друзі - відсуваються на другий план. Життя гармонійна, і організм буде розгортати людей до інших її сторонам. Є безліч хобі, подорожей та іншого, для чого варто жити. І виходить таким чином людина починає відволікатися від цілеспрямованої роботи. Організм як би на межі вже протестує: «Відірвися, відволікаючись!».

- Читайте також: Трудоголікам не бачити підвищення

Як боротися з професійним вигоранням

1. У першому випадку просто необхідно зрозуміти, що справа в самій роботі і потрібно щось міняти.

2. У другому - необхідно зупинитися. Якщо людина в процесі, в гонці за чимось своїм або чужим, дуже глибоко «закопався» в робочий процес і не бачить нічого іншого, йому потрібно просто висмикнути себе з цього. Для чого створені вихідні, відпустку? Чи не для того, щоб зірочкою полежати під сонцем, а щоб час було для самого себе. Щоб була можливість подумати: де я перебуваю зараз, а чи це діяльність, якою я хочу займатися, або це рутинна вимушена робота?

3. Необхідно «вимкнути» себе мінімум на три дні. Ми часто робимо одні і ті ж помилки: беремо на вихідні частину роботи, перекладаємо справи на вечір, навіть у відпустці не розлучаємося з ноутбуком - вічно перебуваємо на прив'язі. Потрібно навчитися чути себе і розуміти, що пора відпочити. Кинути все і піти, не завершивши справи, звичайно, не варто. А ось підвести підсумки у всіх завданнях, а потім на три дні або хоча б на вихідні відключити телефон і не думати про робочі питання, - то, що потрібно.

Наш мозок працює інерційно. Якщо він запустився, то буде працювати в одному напрямку. Тому відпустку і повинен бути не менше трьох тижнів. Перший тиждень ми будемо думати про роботу і тільки до третьої повністю зможемо розслабитися. У вас повинно бути відчуття: «Відпочив і хочу знову на роботу», адже з емоційним вигоранням жарти погані, в результаті воно може перерости в депресію і саморуйнування.

-Читайте також: 8 порад, щоб влитися в робочий процес після свят

Для чого створені вихідні, відпустку?
Щоб була можливість подумати: де я перебуваю зараз, а чи це діяльність, якою я хочу займатися, або це рутинна вимушена робота?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама