Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Павутинний кліщ на кімнатних рослинах, як боротися?

  1. Як виглядає небезпечний шкідник?
  2. Симптоми ураження домашніх рослин павутинним кліщем
  3. Звідки з'являється павутинний кліщ?
  4. Заходи щодо попередження появи павутинного кліща
  5. Позбавляємося від павутинних кліщів

Для збереження краси і здоров'я кімнатні рослини потребують не тільки в догляді, але і в лікуванні від хвороб, завданих різними шкідниками Для збереження краси і здоров'я кімнатні рослини потребують не тільки в догляді, але і в лікуванні від хвороб, завданих різними шкідниками. Дуже часто кімнатні рослини страждають від одного, найпоширенішого дрібного шкідника - павутинного кліща.

Цей шкідник вважається найбільш небезпечним через те, що не обійшов стороною жодне домашнє рослина, і розпізнати його на початковому етапі практично неможливо.

Але, вивчивши причини його появи, методи профілактики і способи боротьби, можна забезпечити кімнатна рослина надійним захистом.

Як виглядає небезпечний шкідник?

Павутинний кліщ досить непримітне комаха. Розміри дорослої особини складають всього близько 0,3 мм, саме тому його дуже складно виявити. Він має напівпрозоре павукоподібні тіло, на якому може бути розміщено від двох до чотирьох кінцівок. Колір тільця - зелений, жовтувато-оранжевий або червоний. Деякі кліщі досягають і великих розмірів - до 2 мм, але це швидше виняток, що зустрічається досить рідко.

Симптоми ураження домашніх рослин павутинним кліщем

Поселившись на рослині, павутинний кліщ відразу приступає до справи. Харчуючись соком з листя, пагонів і стебел, він руйнує клітини і позбавляє рослину необхідних речовин для забезпечення життєдіяльності. Крім цього шкідник завдає і зовнішні пошкодження, проколюючи покривні тканини. Внаслідок цього кімнатна квітка починає хворіти, що може привести до його загибелі. Перші ознаки ураження рослини павутинним кліщем можна виявити на внутрішній стороні листя - наявність дрібної павутинки.

Для пошкодженого рослини характерні і інші відмітні риси. Все тіло рослини - листя, плоди, стебла покриваються дрібними крапками блідо-жовтого кольору, а якщо придивитися, то можна побачити, як між листям пролягає павутина. У разі поразки рослини декількома кліщами, все його тіло покривається павутиною.

Звідки з'являється павутинний кліщ?

Звичайно, в першу чергу павутинний кліщ може перейти від хворого рослини до здорової. Але, якщо раніше не було помітно ознак ураження ні на одній рослині, то кліщ був принесений з вулиці. Причому є кілька способів проникнення шкідника в кімнати:
- через вікно з потоком повітря;
- з грунтом для посадки / пересадки рослини;
- з квітами;
- з верхнім одягом.

Дуже часто шкідника можна принести в будинок разом з знову купленим рослина, наприклад, з кімнатною трояндою. Тому, навіть, якщо ви не бачите шкідників, для профілактики обов'язково треба обробити, Кімнатні троянди дуже часто гинуть при вмісті в квартирі саме від швидкого поширення павутинного кліща.

Заходи щодо попередження появи павутинного кліща

Щоб запобігти появі павутинного кліща слід дотримуватися деяких правил при догляді за кімнатними рослинами. Важливою умовою є забезпечення постійної вологості - листя, стебла, плоди рослини і грунт необхідно щодня обприскувати водою. Так само підвищує стійкість рослин до подібних шкідників ультрафіолетові промені. Досить лише кілька хвилин в тиждень направляти лампу, що випромінює ультрафіолетове світло, на рослини, щоб підвищити стійкість до поразки різними шкідниками, в тому числі і павутинним кліщем. Якщо ж кліщ дістався до кімнатних рослин, то потрібно запастися терпінням і озброїтися хімічними засобами, а саме інсектицидами.

Позбавляємося від павутинних кліщів

Позбутися павутинного кліща не завжди просто. Це досить тривалий і складний процес. Складність полягає в особливості кліщів адаптуватися до деяких хімічних препаратів, тому після першої обробки рослини інсектицидною розчином шкідник може і не зникнути. Також, відчувши загрозу, кліщ може сховатися в грунт, щоб стати недоступним для впливу препаратів або води, а коли небезпека мине, вийти із затишного місця. Але все ж методи боротьби з дрібними павутинними шкідниками існують і є доступними для кожного власника кімнатних рослин.

В першу чергу потрібно зробити наступне - листя, які сильно поїдені кліщем, потрібно зрізати, а весь квітка промити під проточною водою. Уражена рослина необхідно тримати на відстані від здорового, щоб кліщ не мав можливості переміститися на нього. Найкраще віднести «пацієнта» в ванну, де спостерігається висока вологість, і вже в цій кімнаті проводити лікувальні процедури, які полягають в обприскуванні всього рослини хімічним розчином. Для розчину зі знищення кліщів використовують такі інсектициди - Фитоверм, Актелік і інші.

Також необхідно обробити грунт, в якій знаходиться рослина, спеціальними препаратами - Алдікарбом або Темик. Їх дія розрахована на виведення кліщів з грунту і не дозволяє їм заселитися в грунті при наступній появі.

Після проведення всіх процедур щодо позбавлення від павутинного кліща рекомендується приділяти рослині особливу увагу - обприскувати або протирати водою листя, перевіряти на наявність шкідників і обов'язково підтримувати вологість в приміщенні.

Як виглядає небезпечний шкідник?
Як виглядає небезпечний шкідник?
Звідки з'являється павутинний кліщ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама