Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Причини появи цвілі і способи боротьби з нею

  1. небезпечні гриби
  2. Джерела появи цвілі
  3. Як позбутися від цвілі

Як стверджував знаменитий учений-бактеріолог Олександр Флемінг, в ідеально чистою лабораторії він не зміг би виявити і виділити пеніцилін. Хоча звичайна цвіль і залишила свій слід в історії, зараз її появи в будинку не зрадіє ніхто. Адже цвіль може з легкістю зіпсувати найсучасніший і красивий ремонт і принести масу додаткових проблем. Давайте розберемося, як можна позбутися від неї.

небезпечні гриби

Цвілі можуть бути схильні до шпалери, шпаклівка, штукатурка, бетон, цегла і кахель. Гума, килимові покриття, меблі та дерев'яні поверхні теж знаходяться в групі ризику.

Умови виникнення цвілі - наявність вологи і тепла, відсутність провітрювання і прямих сонячних променів, а також використання неякісних будівельних матеріалів. Якщо з цвіллю в будинку не боротися, вона буде поступово розростатися і псувати поверхні, на яких з'явилася.

Якщо з цвіллю в будинку не боротися, вона буде поступово розростатися і псувати поверхні, на яких з'явилася

Крім своєї неестетичності, цвіль несе в собі велику небезпеку для здоров'я людей. У процесі життєдіяльності цей «загарбник» виділяє вуглекислий газ і токсичні речовини, здатні вражати органи дихання, викликати алергічні реакції, запаморочення і нудоту.

Джерела появи цвілі

Найчастіше цвіль виникає в кутах кімнат, на стику перекриттів, стінах і стелі ванної кімнати, у вологих місцях кухні і туалету, на підвіконнях і вікнах. У новобудові причина появи цвілі - не висохлою після будівництва штукатурка.

Виявивши цвіль на підлозі в приватному будинку або в квартирі, розташованій на першому поверсі, не сумнівайтеся, причина цього - незадовільна гідроізоляція. Якщо вогкість потрапляє з підвального приміщення в кімнату, а в самому підвалі є протікання каналізаційних стоків або водопроводу, створюється сприятливе середовище для цвілі. І її не втримає ні кахель, ні ламінат, ні лінолеум.

І її не втримає ні кахель, ні ламінат, ні лінолеум

Ванна кімната - головний «вогнище» проблем з цвіллю. Тут часто волого, вентиляція не справляється з навантаженням, і рушникосушки може бути недостатньо. Щоб уникнути появи цвілі, потрібно регулярно протирати стіни ванної та душової кабіни від крапель води, не кидати мокрі рушники і мочалки, подбати про наявність у ванній вентиляції та рушникосушки.

Якщо цвіль виникає на різних предметах і в різних точках квартири - значить, повітря в приміщенні постійно вологий і погано вентилюється. Причиною цього можуть бути акваріуми і кімнатні рослини, звичка сушити білизну в кімнаті. Плями локалізовані на стелі і стінах, а в приміщенні сухо - можливо в шахтах, де прокладені труби, є протікання і стіна постійно мокріє. Якщо є сумніви - викликайте майстра, заодно перевірите, як справляються з роботою і вентиляційні шахти. Шпалери, зіпсовані цвіллю, врятувати не вдасться, їх необхідно замінити.

Як позбутися від цвілі

Вивести плями цвілі можна за допомогою спеціальних антисептичних засобів. Однак слід пам'ятати, що будь-який засіб, що допомагає в боротьбі з грибком, перш за все - отрута, тому працювати з ним потрібно обережно і по інструкції. Обов'язково скористайтеся гумовими рукавичками, респіратором і захисними окулярами.

Засіб від цвілі Glutoclean без хлору 0.75 л

Захист від цвілі, вона ж антисептична грунтовка, мабуть, найбільш ефективний засіб. Вона допомагає не тільки прибрати цвіль, але і попередити її подальшу появу. Вивчивши інструкцію з використання захисту від цвілі, почніть з зачистки проблемної поверхні за допомогою шпателя, послідовно видаливши всі верстви грибка, аж до бетону або цегли. Нанесіть засіб рівномірно і на суху поверхню, після чого залиште до повного висихання. Потім можна приступати до нанесення фарби і наклеювання шпалер. Оскільки спори цвілі відрізняються летючість, під час ремонту варто приділити увагу профілактичній обробці всіх приміщень. Це заощадить час, нерви і кошти в подальшому.

Це заощадить час, нерви і кошти в подальшому

Засіб для видалення грибка і цвілі HG 0.5 л

Відбілювач - ще одне активно діюча засіб від цвілі , Яке містить в собі гіпохлорит натрію і вступає в контакт зі спорами грибка. Але відбілювач можна використовувати тільки на непористих матеріалах, таких, як плитка, скло, стільниці та ванна. Дерево і гіпсокартон не пропускають хлор всередину, і всю цвіль видалити не вдасться.

Засіб від цвілі Glutoclean з хлором 0.75 л

Не забудьте перед видаленням цвілі переконатися, що приміщення добре вентилюється і після закінчення робіт добре провітріть приміщення.

Текст: Марія Чумаченко

Спеціально для Rozetka.com.ua

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама