Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Яку траву не можна давати кроликам: фото і назви отруйних рослин

  1. Чи вся трава корисна?
  2. отруйні рослини
  3. Лютик
  4. простріл
  5. борець
  6. чемериця
  7. пізньоцвіт
  8. наперстянка
  9. чистотіл
  10. цикута
  11. болиголов
  12. Гірчиця дика
  13. Вимоги до трави

кролики   , Як і всі гризуни, є рослиноїдних, але це зовсім не означає, що їм можна вживати будь-яку   траву кролики , Як і всі гризуни, є рослиноїдних, але це зовсім не означає, що їм можна вживати будь-яку траву .

Дуже важливо не помилитися у підборі корисних трав для свого вихованця, а для початківців кролівників корисно буде дізнатися, які ж рослини є смертельно небезпечними для цих тварин .

Чи вся трава корисна?

Більшу частину в живильному кролячому раціоні займає їжа рослинного походження. З початку ранньої весни і до перших заморозків кроликів годують всілякими травами, які зміцнюють і живлять імунітет вітамінами , Протеїнами і мінералами, а також підсилюють зростання молодих особин. Однак варто пам'ятати, що не всі рослинні корми однаково корисні для цих тварин, а деякі - навіть отруйні.

Спочатку ми поговоримо про необхідні для тваринного раціону травах, а пізніше - обговоримо назву і опис тих рослин, від яких кроликам потрібно триматися подалі. Спочатку ми поговоримо про необхідні для тваринного раціону травах, а пізніше - обговоримо назву і опис тих рослин, від яких   кроликам   потрібно триматися подалі

Добре позначається на зростанні вихованців рослинний білок, який міститься в сіяних зелених травах в молодому вигляді. Люцерна , Люпин, молодий овес, озима жито , Сульфіт, ревінь і пастернак - відмінні компоненти харчування кроликів. Якщо рослини заготовлювати «на потім», в їх складі збільшується рівень клітковини, яка погано перетравлюється шлунково-кишкової системою кролів. Звичайно ж, з якоїсь частини всього обсягу трави просто необхідно робити заготовки на зиму з листя, квіток і коренів, але поки є можливість збагатити раціон рослинною кормами у вигляді свіжоскошеної трави, треба намагатися не упускати її. лікарський кульбаба в компанії з іншими представниками флори підвищить апетит, наситить організм кроликів білком, а кропива в поєднанні з сухими кормами поповнить запас відсутніх вітамінів. Зелена маса мати-й-мачухи поліпшить процес травлення, а полин в помірних кількостях очистить організм тварин від глистів. Добре позначається на зростанні вихованців рослинний білок, який міститься в сіяних зелених травах в молодому вигляді

Важливо! Відмінну роль в раціоні зіграє різноманітність трав'яних видів корму. Подавати в якості їжі траву необхідно трохи в підв'яленої вигляді: в такій формі вона легше засвоюється тваринним організмом.

отруйні рослини

Вживання деяких трав може закінчитися для домашніх гризунів несприятливим або навіть смертельними наслідками. Ось список того, чим можна годувати кроликів:

  • жовтець (Лат. Ranunculus); інші назви: горицвіт, лютий колір, куряча сліпота;
  • простріл (Лат. Pulsatilla); інші назви: анемона розкрита, сон-трава, проліски;
  • борець, або аконіт (Лат. Aconitum);
  • чемериця (лат. veratrum); інші назви: лялькар, Чемера, дзига, чемерічний корінь;
  • пізньоцвіт , Або колхікум (лат. Сolchicum); інші назви: дочасний колір, морової шафран, осінній колір, осеннік;
  • наперстянка , Або дигіталіс (лат. Digitаlis); інші назви: рюмочнік, лісовий бубонець, вовча наперстянка;
  • чистотіл (Лат. Сhelidonium); інші назви: бородавник, чістуха, гладішнік, ласточкина трава, охайний;
  • цикута, або цикута отруйна (лат. сicuta virоsa); інші назви: водяний бешеніца, котяча петрушка, мутник, горіголова, свиняча воша;
  • болиголов (лат. сonium); інші назви: булав, голово, Дігтярка, отруйний парасольку;
  • гірчиця дика (лат. sinapis arvensis L).
Важливо!При можливості дуже корисно буде самостійно вирощувати трави для вигодовування.Велику поживну цінність несуть в собі такі рослини, як: вика , конюшина червоний, еспарцет, суданська трава, люцерна, а також райграс .

Лютик

однорічні і багаторічні жовтець ( трав'янисті рослини з дрібними жовтими квітами) можна побачити повсюдно: починаючи з лугових полян і закінчуючи вигонами. Цвітіння їх припадає на період з початку весни і до кінця пізньої осені. Небезпека цієї трави для кроликів, а також інших тварин-вегетаріанців, полягає в тому, що в її свіжому вигляді міститься отруйний елемент з неприємним запахом і пекучим смаком - протоанемонин. Від цієї рослини кролики не гинуть, але, крім втрати ваги через гострого отруєння і діареї, самопочуття їх різко погіршується. однорічні   і   багаторічні   жовтець   (   трав'янисті рослини   з дрібними жовтими квітами) можна побачити повсюдно: починаючи з лугових полян і закінчуючи вигонами Коли скошене сіно трохи підсушується, рівень токсичної речовини падає, але все ж годувати їм кроликів, особливо маленьких, краще не варто. Найпоширеніші види трави, яку не можна давати кроликам: жовтець їдкий і отруйний жовтець. За фото можна побачити, що всім нам відомо, як виглядає це знамените, але підступне рослина.

Чи знаєте ви? У творі Шекспіра «Ромео і Джульєтта» аптекар дав головній героїні засіб для занурення в смертельний сон, яке було приготовлено саме з жовтцю.

простріл

Квітучий в весняний період багаторічний простріл (Представник сімейства Лютикова) несе велику небезпеку для здоров'я ваших вихованців, ніж жовтець. Його можна зустріти на лісових галявинах відкритого типу, на піщаному грунті, а також сухих пагорбах. Квітучий в весняний період багаторічний   простріл   (Представник сімейства Лютикова) несе велику небезпеку для здоров'я ваших вихованців, ніж жовтець Вживання трави прострілу в свіжому вигляді може викликати у кроликів розлади травної системи, збої в роботі органів дихання (задишка) і серця, а також судоми і параліч. Види прострілу, що містять в собі отруту: сон-трава, простріл жовтіючий і простріл луговий.

борець

Борець, або аконіт , Як і два попередніх виду, є вихідцем з сімейства Лютикова. Його можна зустріти де завгодно, тому як вимоги до умов у рослини невибагливі (будь-яка місцевість, як із сухою, так і вологим ґрунтом). Найпоширеніші отруйні види борця: звичайний, високий, великий і вовчий. Борець, або   аконіт   , Як і два попередніх виду, є вихідцем з сімейства Лютикова У найбільшої концентрації отрута міститься в коренях рослини, а його хімічна назва - аконітін - відбилося в назві. Під час цвітіння небезпечна речовина поширюється також на квітки і листя; при сушінні його концентрація не зменшується, тому вкрай небезпечно давати своїм вихованцям цю траву як в свіжому, так і у висушеному вигляді. Після вживання даного виду рослини у тварин спостерігається неспокійна поведінка, схильність до агресії, слинотеча, уповільнення серцевого ритму. Найстрашнішим наслідком вживання багатолітника може бути загибель кролика від паралічу дихальних шляхів.

чемериця

Багаторічна трав'яниста рослина з сімейства мелантієві - чемериця - має два отруйних виду: біла і чемериця Лобеля. Розпізнати їх можна по квітучим в літній період на стеблах заввишки до метра білим і лимонно-зеленим квіткам. Багаторічна трав'яниста рослина з сімейства мелантієві - чемериця - має два отруйних виду: біла і чемериця Лобеля Будь-які частини рослини (як трава, так і кореневища) небезпечні для кроликів в якому завгодно вигляді: отруєння супроводжується розладами дефекації, ненавмисним витіканням слини, тремтінням, конвульсіями, порушенням процесів дихання. У більшості випадків тварини гинуть.

Чи знаєте ви? Вигодовування кроликів сіном не тільки грає позитивну роль в побудові раціонального і збалансованого харчування, але і допомагає тварині сточувати зуби. Абразивні речовини, що містяться в сушеної траві, за фізичними властивостями аналогічні точильного каменя.

пізньоцвіт

Багаторічний представник роду лілійних з великими рожевими або ліловими квітами - пізньоцвіт - характерний своїм вражаючим впливом на серцево-судинну систему травоїдних через високий вміст колхіцину. Багаторічний представник роду лілійних з великими рожевими або ліловими квітами -   пізньоцвіт   - характерний своїм вражаючим впливом на серцево-судинну систему травоїдних через високий вміст колхіцину Якщо рослина потрапить в раціон кроликів, можуть спостерігатися такі симптоми отруєння: розлади дефекації з кров'яними домішками, підвищене виділення слини і летальний результат через 24-48 годин.

наперстянка

Належна до сімейства подорожникова (раніше вважалася представником норичникових) багаторічна наперстянка має великі жовті або червоні з фіолетовим відтінком квіти у формі наперстка.

Зустрічається вона як на краях лісу, так і в садах або на дачах. Оскільки ця рослина використовується в лікувальних цілях, багато хто цікавиться, чи можна давати його кроликам. Відповідь однозначна: ні, для представників травоїдних в будь-якому вигляді цей багаторічник є небезпечним. Зустрічається вона як на краях лісу, так і в садах або на дачах Дія отрути може бути зовсім не помітним, а ось закінчується вживання цього виду рослини загибеллю кролів, що супроводжується важкими конвульсіями.

Чи знаєте ви? Унікальність поля зору кроликів полягає в тому, що вони бачать навіть те, що відбувається у них за спиною: кут їх зору розгортається на 360 градусів. Незважаючи на це, існують два сліпих плями: перед самим носом і відразу за потилицею тварини.

чистотіл

Багаторічний представник флори з сімейства макових з квітками золотисто-жовтого кольору - чистотіл - характеризується неприємним відразливим запахом. Багаторічний представник флори з сімейства макових з квітками золотисто-жовтого кольору - чистотіл - характеризується неприємним відразливим запахом Судоми, розлади травної системи (пронос), загальна втома, слабкість і млявість - основні ознаки вживання кроликами чистотілу.

цикута

Рослина цикута, що носить також інша назва - цикута отруйна - надає не меншу небезпеку для кроликів. Багаторічний виходець із сімейства зонтичних можна дізнатися по дрібним білим квіточок, а також поширювався запаху, що нагадує селера . Поширений на берегах водойм, а також на окремих ділянках болотистій місцевості. Рослина цикута, що носить також інша назва - цикута отруйна - надає не меншу небезпеку для кроликів Що міститься в рослині отрута - цикутотоксин - знаменитий своїм сильним вражаючою дією на роботу органів дихання, що закінчується для тваринного паралічем і летальним результатом.

болиголов

Ще один представник сімейства зонтичних - болиголов, або плямистий омег - можна дізнатися за схожими на цикуту квіткам, зібраним в парасольки, а також не дуже приємному виходить від рослини запаху. Виростає в основному він на городах, а також покинутих пустирях. Ще один представник сімейства зонтичних - болиголов, або плямистий омег - можна дізнатися за схожими на цикуту квіткам, зібраним в парасольки, а також не дуже приємному виходить від рослини запаху Звичайні ознаки, що свідчать про отруєння рослиною (розлади в роботі травної системи, слинотеча) доповнюються паралічем задніх ніг, а пізніше - загибеллю.

Гірчиця дика

Дика або польова гірчиця - представник сімейства хрестоцвітних, що відрізняється жовтими квітами, а також стручкоподобнимі плодами. У молодому віці рослина не небезпечно, але коли з'являються насіння, в ньому починає вироблятися гірчичне масло. Дика або польова гірчиця - представник сімейства хрестоцвітних, що відрізняється жовтими квітами, а також стручкоподобнимі плодами При отруєнні у кроликів спостерігається метеоризм, порушення дефекації (діарея), часто з кров'яними виділеннями.

Важливо!Крім ТОП-10 найбільш поширених отруйних рослин для травоїдних, кроликам також можуть нашкодити наступні рослини: болотна калужница (багаторічна рослина з квітами яскравого золотисто-жовтого відтінку); волошки рогаті (рослина з фіолетовими або блакитними квітками); дурман звичайний (має білі квіти великого розміру);редька дика;авран лікарський (багаторічна рослина з жовтувато-білими квітами);образки болотні (має початковідние дрібні квіти і яскраво-червоні ягоди);кукіль посівної (володіє великими квітами яскраво-червоного або малинового кольору);кінський кріп .

Вимоги до трави

Для правильного і результативного кролівництва важливим аспектом є знання не тільки того, які рослини можна або не можна давати цим вихованцям, а й як, в якій кількості і в який час їх годувати щоб уникнути виникнення проблем з переварюванням корми. Для правильного і результативного кролівництва важливим аспектом є знання не тільки того, які рослини можна або не можна давати цим вихованцям, а й як, в якій кількості і в який час їх годувати щоб уникнути виникнення проблем з переварюванням корми

Дотримання наступних простих правил харчування вихованців відіб'ється на якості і калорійності м'яса, а також ефективності кролячій шкурки:

  1. Годувати кроликів потрібно в один і той же час.
  2. Основа всіх кормів - трава (в зимову пору року - сіно). Підгнила або зацвіла трава викидається. У раціоні має бути свіжоскошена, але трохи підв'ялених; або суха, але з зеленим кольором.
  3. Дорослим особинам потрібно дозування максимум 1 кг трави в день, молодняку ​​- від 100 до 400 г (норми сіна взимку скорочуються приблизно в 4 рази).
  4. Закладати траву в годівниці необхідно через деякий час після скошування, і через більш тривалий час, якщо трав'янисті рослини були скошені в ранню росу або після дощу. Через те що шлунково-кишковий тракт кроликів дуже чутливий до сирого рослинного корму, злегка підв'ялених трава - це саме те для збагачення організму тварин поживними речовинами і вітамінами.
  5. Нову траву для годування необхідно вводити в раціон поступово (протягом тижня), а поїлка завжди повинна бути наповнена чистою водою.

Важливо! Бобові культури, що містять в собі протеїн і амінокислоти, добре впливають на ріст і набір маси кроликами.

Безперечним фактом є те, що правильно організований раціон наших домашніх улюбленців - це один з основних елементів їх здорового розвитку Безперечним фактом є те, що правильно організований раціон наших домашніх улюбленців - це один з основних елементів їх здорового розвитку.

Отже, ми розібралися в переліку рослин, які позитивно впливають на зростання кроликів, в основних правилах годування тварин , А також розглянули види отруйної трави, що загрожує кроликам захворюваннями, і навіть летальним результатом.

Виходячи з цього, при підготовці корми необхідно не тільки насичувати його основними поживними речовинами та елементами, але і бути гранично обережним, стежачи за тим, щоб в нього не потрапили навіть дрібні частинки вищеназваних отруйних представників флори. Виходячи з цього, при підготовці корми необхідно не тільки насичувати його основними поживними речовинами та елементами, але і бути гранично обережним, стежачи за тим, щоб в нього не потрапили навіть дрібні частинки вищеназваних отруйних представників флори

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

188 раз уже
допомогла


Чи вся трава корисна?
Чи вся трава корисна?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама