Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чорноплідна горобина: лікувальні властивості і протипоказання

  1. У чому секрет складу ягід черноплодки?
  2. Основні корисні властивості
  3. Можливу шкоду й протипоказання до застосування
  4. особливості застосування
  5. Відвар з чорноплідної горобини
  6. Заготовки на зиму
  7. спиртова настоянка
  8. вино

Про лікувальні властивості і протипоказання чорноплідної горобини або аронії було відомо ще нашим предкам, які наділяли ці ягоди цілющими якостями, за допомогою яких можна було позбутися величезної кількості недуг. У 60-х роках минулого століття ця ягода-черноплодка була офіційно визнана Міністерством охорони здоров'я і внесена в список лікарських рослин.

З того часу вже ніхто не сумнівається в терапевтичної ефективності плодів аронії по відношенню до захворювань травної сфери, недугам серцево-судинної системи, нервових розладів і багато іншого.

З того часу вже ніхто не сумнівається в терапевтичної ефективності плодів аронії по відношенню до захворювань травної сфери, недугам серцево-судинної системи, нервових розладів і багато іншого

Чорноплідна горобина внесена в список лікарських рослин

Застосування в лікувальних цілях плодів чорної горобини в даний час в нашій державі набуло величезної популярності. Тому не буде зайвим ще раз розібратися в питанні, чим корисна чорноплідна горобина для людини.

У чому секрет складу ягід черноплодки?

Користь чорноплідної горобини для здоров'я легко пояснити унікальністю її складу. Ці ягоди містять величезну кількість вітамінів і мінералів. Вони швидко насичують організм вітамінами групи В, вітаміном С, Е. лікарі рекомендують вживати їх людям, які проживають в ендемічних регіонах і страждають від дефіциту йоду, заліза, міді, марганцю тощо.

На особливу увагу заслуговує такий важливий компонент аронії чорноплідної, як рутин. Його кількість в даних ягодах в рази перевищує вміст в чорній смородині.

Ця речовина є природним флавоноїдом, благотворно впливає на організм людини і уповільнює процеси старіння.

До складу чорноплідної горобини входить величезна кількість пектинових сполук, які нормалізують функцію травного тракту, мають потужний жовчогінну дію і мають виражений антисептичну ефект. Крім цього, пектини прекрасно очищають організм людини від солей важких металів, радіонуклідів, а також попереджають формування ракових пухлин.

Чорноплідна горобина має безліч цілющих властивостей

Тим, як виглядає чорноплідна горобина, а точніше її ягоди, рослина зобов'язана антоціани. Ці пігменти, зраджують плодам аронії насиченого темно-фіолетового кольору і володіють сильним протизапальним ефектом.

Плоди аронії чорноплідної - чудовий дієтичний продукт, в 100 г якого міститься 55 ккал.

Основну масу ягід складають вуглеводи, тоді як білки і жири присутні в них в мінімальних кількостях.

Низька калорійність чорноплідної горобини робить її корисним продуктом для людей, які страждають ожирінням, а також важливим компонентом дієт, мета яких - скинути якомога більше зайвих кілограмів.

Основні корисні властивості

Корисні властивості аронії чорноплідної роблять її незамінним народним засобом у лікуванні багатьох недуг людського організму. Отже, від чого допомагає чорноплідна горобина?

Ці цілющі плоди надають такі види благотворного впливу:

  • беруть участь в нормалізації функції травлення, покращують перистальтику і активують дію шлункового соку і підвищує кислотність;
  • покращують стан імунної системи;
  • зміцнюють стінки судин, повертаючи їм еластичність і пружність;
  • нормалізують серцевий ритм;
  • попереджають розвиток набряків;
  • допомагають позбутися від гіповітамінозу, наситивши організм необхідними вітамінами і мінералами;
  • є прекрасним засобом профілактики захворювань щитовидної залози;
  • усувають прояви променевої хвороби та швидко виводять радіонукліди;
  • нейтралізують активність патогенних штамів мікроорганізмів, а також їх токсинів;
  • активують роботу жовчовивідних шляхів;
  • роблять благотворний вплив на центральну нервову систему, усувають нервозність, емоційну нестабільність, депресивні думки;
  • виводять з організму людини шкідливий холестерин і попереджають виникнення атеросклеротичних бляшок.

Можливо вам буде цікаво, що існують спеціальні статини проти холестерину. А такі продукти як фейхоа , борсуковий жир , кунжут , калина , рапсове масло і журавлина також сприяють зниженню рівня холестерину і зміцнюють серцево-судинну систему.

Всі подробиці про користь чорноплідної горобини ви дізнаєтеся з відео:

Часто в мережі можна зустріти питання, чи можна дитині чорноплідна горобина і з якого віку краще давати її маляті? Сучасній науці не відомі факти отруєння аронией в дитячому віці, тому її сміливо можна давати дитини за умови відсутності індивідуальної непереносимості на її компоненти. Природно, маленьким пацієнтам рекомендується вживати плоди у вигляді компотів, киселів, відварів.

Дуже часто рекомендується чорноплідна горобина при гіпертонії. Але то, як чорноплідна горобина впливає на тиск, заслуговує на окрему увагу.

У більшості випадків настойки, відвари на основі черноплодки, а також свіжі ягоди аронії знижують підвищений артеріальний тиск, але не за рахунок придушення тонусу судин, а шляхом запуску низки механізмів, що дозволяють нормалізувати його.

Відповідаючи на питання: підвищує або знижує тиск чорноплідна горобина, можна з упевненістю відповісти, що аронія призводить його в норму, тому може застосовуватися і гіпотоніків. Чорноплідна горобина від тиску - чудове кошти, що дозволяє не тільки знизити показники підвищення артеріального тиску, а й попередити трансформацію недуги в більш складні його форми.

Чи можна вагітним чорноплідна горобина? Вживання чорноплідної горобини при вагітності не тільки не заборонено, але і вельми рекомендовано. Антоціани, якими багата аронія, надають чудовий протизапальний ефект, тому дозволяють попередити розвиток молочниці вагітних або загострення хронічних патологічних процесів.

Лікарі рекомендують вживати чорноплідна горобина при вагітності

Можливу шкоду й протипоказання до застосування

Існує всього декілька протипоказань, згідно з якими від застосування чорноплідної горобини слід відмовитися:

  • індивідуальна непереносимість компонентів ягід;
  • запальні захворювання слизових оболонок шлунка і тонкого кишечника, які супроводжуються підвищенням кислотності;
  • різко виражена гіпотонія;
  • жовчнокам'яна хвороба і внутрішньопечінковий літіаз;
  • схильність до підвищеної згортання крові і утворення тромбів.

особливості застосування

Що приготувати з чорноплідної горобини? Природно, в сезон краще вживати в їжу свіжі ягоди черноплодки.

Але як бути, якщо є необхідність зробити їх запаси на довгу і холодну зиму, щоб потім цілий рік мати можливість підживлювати себе величезною кількістю корисних речовин?

Що можна зробити з чорноплідної горобини, крім того, що заморозити її в морозильній камері.

Відвар з чорноплідної горобини

Найбільш популярним є загальнозміцнюючий відвар з чорноплідної горобини. Для приготування подібного кошти слід взяти столову ложку висушених плодів аронії і залити їх склянкою окропу, після чого отриманий склад поставити на повільний вогонь і довести до кипіння. Закіпевшую рідина відставити убік на 30 хвилин для настоювання. Теплий відвар процідити і пити по кілька ковтків протягом дня.

Теплий відвар процідити і пити по кілька ковтків протягом дня

Відвар з чорноплідної горобини є загальнозміцнюючим засобом еніть сушену чорноплідна горобина?

Застосування сушеної чорноплідної горобини має також місце в процесі приготування ягідних мусів і кремів для солодкої випічки. Дуже смачним виходить кисіль з чорноплідної горобини, який стане улюбленим ласощами і дорослих, і самих маленьких членів сім'ї.

Заготовки на зиму

Частенько люди вважають за краще робити заготовки з чорноплідної горобини, зокрема сік або варення. Останнє можна готувати виключно з плодів аронії або разом з іншими ягодами. Таке варення слід 2-3 рази перекипятить, залишити на ніч, і лише потім розливати по банках. Останнім часом наші співгромадяни все частіше закочують в банки сік на зиму з чорноплідної горобини або цукровий сироп з черноплодки, який потім використовують для приготування десертів.

спиртова настоянка

Ягоди аронії використовуються також у вигляді спиртової настоянки. Настоянка чорноплідної горобини є чудовим загальнозміцнюючий, тонізуючий і зігріваючий напій.

Вона готується з товчених плодів рослини, засипаних цукром.

Отриманий склад слід помістити на тиждень в темне місце і лише потім заливати спиртом. Настоянка має настоюватися два місяці, після чого вона повністю готова до вживання.

вино

Одним з найбільш ефективних і перевірених засобів є вино на основі ягід аронії. Про користь і шкоду такого вина з чорноплідної горобини було відомо багато століть назад.
Сьогодні цей напій готується за певною технологією і надає наступні цілющі властивості на організм і здоров'я людини:

  • сприяє нормальному травленню;
  • знижує кров'яний тиск;
  • зміцнює імунітет;
  • насичує організм вітамінами.

Докладний рецепт ви дізнаєтеся з відео:

Але для того, щоб поліпшити стан здоров'я, зовсім не обов'язково вживати спиртні напої на основі лікарських рослин.

Досить просто раз в день пити чай з чорноплідної горобини, який добре впливає на імунну, нервову, а також серцево-судинну системи організму.

У чому секрет складу ягід черноплодки?
У чому секрет складу ягід черноплодки?
Отже, від чого допомагає чорноплідна горобина?
Чи можна вагітним чорноплідна горобина?
Але як бути, якщо є необхідність зробити їх запаси на довгу і холодну зиму, щоб потім цілий рік мати можливість підживлювати себе величезною кількістю корисних речовин?
Відвар з чорноплідної горобини є загальнозміцнюючим засобом еніть сушену чорноплідна горобина?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама