Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

насосна станція підвищення тиску води в квартирі і для приватного будинку: як вибрати і встановити »SanDizain.ru

  1. Будова і принцип роботи
  2. Класифікація станцій
  3. тонкощі вибору
  4. установка станції
  5. Насоси для підвищення тиску води: відео

Ні в квартирі багатоповерхівки, ні в приватному будинку сучасна людина вже не мислить свого побуту без водопроводу Ні в квартирі багатоповерхівки, ні в приватному будинку сучасна людина вже не мислить свого побуту без водопроводу. Але часом навіть його наявність не гарантує повноцінний комфорт - напір води може бути таким слабким, що зручність побутових процедур залишає бажати кращого, а техніка і зовсім відмовляється працювати. Як бути, якщо ви потрапили в таку неприємну ситуацію? Найбільш раціональне рішення - використання насосної станції для підвищення тиску води. Далі ми докладно познайомимо вас з цим обладнанням: як воно працює, на які типи ділиться, як грамотно вибрати відповідну станцію і як її самостійно встановити в квартирі або будинку.

Будова і принцип роботи

Насосна станція конструктивно включає в себе 5 основних компонентів: безпосередньо насос, ємність для води, поплавок або реле тиску, фільтр і Зворотній клапан . Всі ці пристрої злагоджено працюють для підвищення тиску у водопроводі. Навіщо це потрібно? Тут все просто: в теорії норма напору подачі води становить 4 атм, але в силу різних причин, наприклад, зношеності трубопровідних мереж або навіть великої кількості техніки-споживачів, на практиці цей показник ледве дотягує до 1,5 атм. Як результат - навіть настільки звичайні прилади як пральна машина , котел і посудомийна машина не захочуть працювати, так як їм необхідно тиск 2 атм і вище. У такій ситуації і допоможе насосна станція.

Загальний принцип функціонування агрегату нескладний. Спочатку при включенні насоса накопичувальна ємність заповнюється водою, потім насос відключається і вода подається в вихідну трубу із заданим робочим тиском станції. Коли ж тиск знижується до мінімальної позначки, реле знову включає насос, який знову закачує воду і вимикається після досягнення необхідного тиску.

Насосна станція

Але, звичайно ж, і будова, і схема роботи водяній станції можуть дещо змінюватись в залежності від її типу - щоб розібратися у відмінностях, розглянемо різні види агрегатів.

Класифікація станцій

Насосні установки класифікують по цілому спектру ознак, але найбільш принциповими серед них є такі три.

За способом управління:

  1. Ручні - закачування вода і подальший контроль її рівня в ємності здійснюються вручну.
  2. Напівавтоматичні - забезпечені механічним поплавком, який регулює закачування води і зміна її обсягу в накопичувальному резервуарі.
  3. Автоматичні - мають спеціальний датчик, який реагує на зміну тиску і сам включає або вимикає насос.

Порада. Для тривалого використання найбільш підходящими є станції з автоматичним управлінням - вони довговічні, зручні і безперебійно гарантують своєчасну подачу води споживачу.

За типом насоса:

  1. З відцентровим насосом - створюють тиск за допомогою відцентрового колеса. Плюси: стійкі до абразивних частинок у воді і продовжують працювати навіть після «проковтування» невеликого об'єму повітря. Мінус - характеризуються високим споживанням електричної енергії.
  2. З вихровим - створюють тиск за допомогою вихорів. Плюси: стійкі до температурних перепадів і споживають порівняно небагато електроенергії. Мінус - чутливі навіть до мінімального завоздушіванію.

Пристрій електричного насоса підвищення тиску

По виду накопичувальної ємності:

  1. З баком - працюють на механічних поплавцевих запобіжниках. Відрізняються низькою вартістю, але мають високий ризик затоплення і не завжди забезпечують максимальний напір води.
  2. З гідроакумулятором - функціонують під управлінням датчика тиску. Мають відносно високу вартість, але відрізняються малими габаритами і гарантують максимальний тиск води при будь-яких умовах.

тонкощі вибору

Вибираючи насосну станцію для підвищення тиску, враховуйте такі характеристики:

  • Потужність. Підбирається з урахуванням кількості водозабірних точок в житло - кранів і виходів до техніки. Серед побутових станцій розрізняють нізкомощние моделі - до 600 Вт, середньоглибокі - 600-1000 Вт і високопотужні - 1000-1500 Вт.
  • Продуктивність. Розраховується з урахуванням обсягів споживання води домочадцями. Для безперебійного водопостачання квартири або приватного будинку досить станції з продуктивністю 3000 л / год.
  • Обсяг накопичувальної ємності. Визначається виходячи з того, скільки резерву води необхідно для забезпечення потреб домочадців в разі несанкціонованого відключення електроенергії або аварійних ситуацій. Як правило, для однієї людини достатньо 24 л.
  • Матеріал накопичувальної ємності. Резервуар може бути виконаний з чавуну, пластику або стали: пластикові моделі недорогі, але і недовговічні; чавунні - досить міцні, але дуже важкі і відносно дорогі; сталеві - стійкі до негативних зовнішніх чинників, довговічні, але також дорогі, в порівнянні з пластиком.
  • Захисні функції. Якісна насосна станція повинна мати функції захисту від сухого ходу і від перегріву: перша відключає агрегат в разі відсутності води в трубопроводі, тим самим оберігаючи двигун від деформації, а друга - зупиняє насос, якщо він починає працювати на надмірно підвищених обертах.

установка станції

Відразу ж відзначимо, що існує кілька варіантів монтажу насосної станції: для приватного будинку - біля свердловини або колодязя, в технічному приміщенні або в санвузлі, для квартири - в техприміщення або в санвузлі. Виходячи з цього, розберемо, як встановлювати агрегат всередині житла і за його межами.

Якщо ви вирішили встановити станцію біля джерела води - свердловини або колодязя - спочатку поставте в наміченому місці кесон або спеціальну камеру. Устаткування слід опустити до глибини промерзання грунту і утеплити. Далі станція поміщається в камеру або кесон і першим виходом з'єднується з джерелом води, а другим - з водопровідною трубою, яка буде йти в будинок. Остання прокладається в траншею і заводиться в житло, де здійснюється безпосередня розводка труб на всі точки водозабору. Паралельно до станції прокладається кабель, який підключається до електрощитку для забезпечення харчування агрегату.

підключення станції

Якщо ж ви будете монтувати станцію всередині будинку або квартири, роботу слід виконувати в такій послідовності:

  1. Ображати водопровідну трубу в місці підключення агрегату і з двох сторін наріжте на неї різьблення.
  2. Накрутите на обрізані торці перехідники та вкрутіть в них фітинги.
  3. Кінець магістральної труби підключіть до накопичувальної ємності.
  4. З'єднайте насос і ємність подає трубою.
  5. Підключіть насос до труби, яка подає воду до збірними точкам в житло.
  6. Підключіть насос до електромережі - підведіть кабель до окремого автомату в щитку.

Важливо! Станцію потрібно встановлювати тільки в утепленому і провітрюваному приміщенні з вільним доступом до водопровідних труб і електропроводки.

Таким чином, насосна станція - оптимальне рішення проблеми слабкого тиску води як для квартири, так і для дому. Вибираючи агрегат, враховуйте всі його видові особливості та відмінності, щоб придбане обладнання точно відповідало умовам експлуатації вашого житла. А підібравши відповідну станцію, не забувайте про правила її установки - їх дотримання є гарантією безперебійного функціонування приладу.

Насоси для підвищення тиску води: відео

Насосна станція для підвищення тиску води: фото

Насосна станція для підвищення тиску води: фото

Як бути, якщо ви потрапили в таку неприємну ситуацію?
Навіщо це потрібно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама