Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Історія виникнення натяжних стель

До сих пір невідомо звідки беруть свій початок натяжні стелі. На сьогоднішній день вони дуже поширені, їх можна побачити в будинках, квартирах, офісах і інших приміщеннях.
Достеменно відомо, що перші подібності сучасних натяжних стель з'явилися в стародавньому Єгипті. Представляли вони із себе звичайну лляну тканину. Її замочували у воді і після того як вона намокала, натягували під стелею в житло за допомогою рейок. При висиханні відбувалося натягування тканини, і виходив досить рівна поверхня.
У Стародавньому Римі та Греції також широко застосовували натяжні стелі, тільки за місце лляної тканини використовували шовк. Але стелі з шовку були дорогими, тому тільки багаті мешканці могли дозволити собі таку розкіш. Дуже часто шовкові стелі використовувалися як декор, підбираючи їх по малюнку і кольору до іншому інтер'єру приміщення. Крім цього вони мали і практичне застосування. До сьогоднішніх днів, збереглися письмові свідчення того, що тканинні полотна мали на особливих розтяжки над трибунами Колізею в Стародавньому Римі, вони служили для того, щоб приховувати від палючих променів сонця глядачів під час проведення боїв гладіаторів.

Більш досконала технологія пластикових вікон була розроблена в стародавній Вірменії. Брали бавовняну тканину і просочували її розчином з крейди. Далі цю тканину натягували на дерев'яну раму, закріплену на стелі. Після висихання стелю був практично ідеальним. Але був один недолік, з часом крейда обсипався, і стелю потрібно було білити.
Також подобу натяжних стель застосовували в Індії і основним матеріалом, була вироблена шкіра тварини. Швидше за все, там же і народилася традиція розписувати дані конструкції.
В Європі, даний вид вироби з'явився в кінці XIX століття. Англійці везли з Індії не тільки шкури, а й майстрів, для виготовлення пластикових вікон. Пізніше, вони з'явилися і в Сполучених Штатах Америки. Але як і раніше залишалися досить дорогим задоволенням і були доступні тільки багатим домівках.
Сучасні (ПВХ) стелі з'явилися в середині двадцятого століття в Швеції, але найбільших успіхів у виготовленні їх домоглися майстри з Франції. І на сьогоднішній день технологія виготовлення полотен і просочень для стель зберігаються у великому секреті компаніями виробників. Крім хороших і якісних стель, сучасний ринок наповнений і дешевими неякісними підробками і країн Південно-Східної Азії і Китаю.
У нас в Мінську , Натяжні стелі стали робити трохи більше 10 років тому. Як і до всього нового, ставлення до них було подвійним: дорого, але в той же час красиво і практично. сьогодні ціна на цей виріб впала і стала доступна широким масам населення. Все більше росіян встановлюю у себе в квартирах натяжні конструкції.
Компанії виробляють натяжні стелі постійно вдосконалюю технологію, і випускають у світ продукцію з новими якостями. Наприклад, з'явилися тканинні безшовні стелі, які можна встановлювати в неопалюваних будинках, так як вони не бояться негативних температур. У Росії також з'явилися компанії з виробництва натяжних конструкцій, ціни на які набагато нижче, ніж на імпортні вироби, але і якість помітніше гірше, ніж у зарубіжних виробників, в цьому самі зізнаються вітчизняні виробники.

Шановні гості, якщо Вам сподобалася або навпаки не сподобалася новина, залиште, будь ласка, Ваш коментар. Реєстрація не займе у Вас часу, Ваша думка важлива для нас. Дуже дякую за вашу увагу!
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама