Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чорний чай з чебрецем

  1. Історія
  2. смакові особливості
  3. Корисні властивості
  4. Як правильно заварювати?
  5. Протипоказання
  6. Що можна додавати в чорний чай з чебрецем?

Поділитися "Чорний чай з чебрецем"

Чай з чебрецем - найцінніший дар природи Чай з чебрецем - найцінніший дар природи. Він здатний виліковувати від багатьох недуг, а ще має неповторний смак, унікальним ароматом.

Історія

З цієї статті ви дізнаєтеся:

У такого дивного рослини як чебрець існує кілька назв: чепчик, трава Богородицька, чебрець. У період Стародавньої Греції він символізував родючість, саме тому багато наречених прикрашали свої голови вінком з уплетеним чебрецем. Це лише доводить, що навіть нашим далеким предкам були відомі цілющі можливості рослини.

У період Київської Русі чепчик служив невід'ємною частиною амулетів і оберегів, які захищали свого господаря від псування, пристріту, обмов. Багато практикуючих чаклуни і понині застосовують чебрець для приготування найрізноманітніших настоянок і ліків.

Перші згадки про рослину йдуть углиб історії, коли наші далекі пращури використовували його як антисептичний засіб. Чебрець входив до складу бальзамують рідин і міг в одну мить привести людину до тями після раптового непритомності.

Де збирають чебрець?

запашний чебрець на сьогоднішній день зустрічається на території Європи, Туреччини та на Кавказі. Заготовляють рослину тільки після того як воно повністю розквітне. Сушитися трава виключно в тіні, на відкритому повітрі, при регулярному перемішуванні. Заготовлена ​​основа здатна зберегти свої цілющі властивості протягом 1.5-2 років.

смакові особливості

Розкрити всю повноту і багатогранність смаку чебрецю можливо виключно за умови його гармонійного доповнення чорним чаєм вищого сорту. Кожен, хто хоча б раз пробував цей насичений смак, оцінили його неймовірне душісто- пряне пахощі.

Особливої ​​пікантності смаку надають невеликі доповнення - м'ята і кориця. Вони роблять напій повітряно легким і освіжаючим. З кожним наступним ковтком організм наповнюється бадьорістю і припливом життєвих сил.

Корисні властивості

Складно перерахувати всі позитивні властивості чорного чаю в поєднанні з чебрецем. На що ж здатна це цілюща рослина?

  1. Сечогінний препарат.
  2. Усуває і усуває судоми.
  3. Знімає больові відчуття.
  4. Сприяє активному загоєнню ран.
  5. Заспокоює нервову систему.

З незапам'ятних часів чебрець застосовувався як засіб при боротьбі з імпотенцією і простатитом. Наявність в його складі цинку якнайкраще впливає на «статеве здоров'я» представників чоловічої статі. При регулярному вживанні чебрець може викликати огиду до алкогольним напоям.

Чорний чай з цією рослиною активно використовують в якості ефективного складу, який здатний допомогти при реабілітації хворих після травм голови. Напій насичений величезною кількістю вітамінів і корисних мікроелементів.

Як правильно заварювати?

Корисні властивості чебрецю зберігаються виключно за умови його правильного заварювання і доповнення чаєм. Кожен бажаючий може в домашніх умовах приготувати не тільки ароматний гарячий напій, а й цілющу настоянку. Основний момент - чітко слідувати пропорціям в аспекті додаткових інгредієнтів. В іншому випадку ефект може бути діаметрально протилежним.

  • Приготуйте на власний смак звичайний чорний чай.
  • Додайте в нього 1 чайну ложечку ЧАБРЕЦОВиЙ листочків.
  • Можна замінити їх і висушеними суцвіттями.
  • Всі компоненти заливають окропом.

Найкраще готувати чай з чебрецем в невеликому чайничку з кераміки, що гарантує збереження смаку. Напій повинен настоюватися не менше 15 хвилин. У підсумку можна насолодитися неймовірним ароматом і принести користь своєму організму. Ефективність напою посилюється в рази, при додаванні невеликої кількості натурального меду .

Протипоказання

При всіх своїх позитивних властивостях чай з чебрецем протипоказаний людям з хронічними захворюваннями, вагітним, «сердечникам» і при атеросклерозі судин. Заборонено пити чай і після інфарктів міокарда.

Дієтологи рекомендують не перестаратися з напоєм і обмежитися 2-х тижневим курсом прийому, в іншому випадку можна нанести шкоду щитовидній залозі.

Що можна додавати в чорний чай з чебрецем?

Чай з чебрецем можна розводити будь-якими інгредієнтами - лимоном, медом і навіть невеликою кількістю молока . Якщо передбачено рецептурою, можна додати і інші компоненти: корицю, звіробій, шипшина, лайм.


Поділіться рецептом улюбленого чаю з читачами нашого сайту! Надіслати рецепт >>
Сподобалася стаття? Поділіться з друзями в соціальних мережах:

Поділитися "Чорний чай з чебрецем"

Де збирають чебрець?
На що ж здатна це цілюща рослина?
Як правильно заварювати?
Що можна додавати в чорний чай з чебрецем?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама