Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

крохмаль

  1. Виникнення крохмалю в Росії і способи його отримання
  2. Хімічний склад крохмалю
  3. види крохмалю
  4. Корисні властивості крохмалю і шкода від нього
  5. Цікава інформація про крохмалі

Крохмаль - це білий несмачний порошок, який не має запаху, який утворюється в бульбах, насінні, стеблах, ягодах і коренях рослин в процесі фотосинтезу. Він не розчиняється в холодній воді, а в гарячій - перетворюється в клейстер. Крохмаль утворюється не тільки в рослинах, але також в печінці та м'язовій масі тварин (глікоген).

Виникнення крохмалю в Росії і способи його отримання

Знайомство з крохмалем в нашій країні почалося з появою картоплі, який завіз в Росію Петро I в XVIII столітті. До цього, в якості згущувача використовувався відвар з вівса. Щоб отримати крохмаль з картоплі, його подрібнюють, миють і дають час настоятися. Речовина, що утворюється під впливом цих маніпуляцій, повторно промивають водою, відстоюють і сушать в умовах безперервної подачі теплого повітря. З зернових крохмаль добувають шляхом розмочування, подрібнення і перетирання зерен.

Хімічний склад крохмалю

Хімічний склад крохмалю говорить про те, що даний компонент є вуглеводом з амілози і амілопектину. Формула крохмалю (С6Н10О5) n, з якої видно, що дана речовина складається з цукру (глюкози), молекули якого утворюють довгі і часто розгалужені з'єднання між собою.

види крохмалю

Картопляний крохмаль. Зважаючи на свою високу в'язкості, він є найбільш затребуваним серед покупців. Його отримують з бульб картоплі, які піддаються певним технологічних процесів.

Кукурудзяний крохмаль. Він виходить із зародка роздробленого в спеціальних установках зерна кукурудзи. Має білий, злегка прозорий клейстер з невисокою в'язкістю і низьким вмістом білка.

Пшеничний крохмаль. Його в'язкість в порівнянні з кукурудзяним крохмалем, істотно нижче, але зате прозорість вище. Пшеничний крохмаль дає можливість борошняних виробів бути м'якшими. Рисовий крохмаль. Відрізняється низькою в'язкістю і нейтральним смаком. Застосовується для приготування дитячого харчування, зокрема молочних продуктів.

Модифікований крохмаль. Це звичайний крохмаль, який піддавався впливу хімічних реакцій, наприклад окислення. Подібний вплив на речовина не змінює його смакових якостей, просто частково змінює властивості крохмалю, дозволяючи йому краще і якісніше виконувати функції загустителя. Крім класифікації крохмаль, виходячи з джерел його отримання, ділиться на сорти. Картопляний крохмаль, наприклад, має чотири сорти, а ось кукурудзяний - тільки два: вищий і перший.

Корисні властивості крохмалю і шкода від нього

Наукові дослідження впливу крохмалю на людський організм неоднозначні. З одного боку він є джерелом енергії, а продукти, до складу яких входить крохмаль, надзвичайно поживні. Амилоза (полісахарид, що міститься в крохмалі) позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, дозволяючи відновити рівень цукру у крові. Вироби з використанням крохмалю слід споживати тим, у кого рухлива робота, що вимагає витривалості і сили. Не секрет, що фізичні навантаження дають можливість організму втрачати велику кількість калорій, тому їжа з додаванням крохмалю їх відновлює. Але з іншого боку всі продукти, які містять крохмаль, негативно впливають на фігуру і можуть бути причиною набору небажаного ваги, додаючи організму зайві калорії.

Цікава інформація про крохмалі

Головне властивість крохмалю полягає в тому, що вступаючи в реакцію з холодною водою, він утворює клейку речовину, яке знайшло своє застосування в кулінарії, а також у виробництві ковбасних виробів. Оскільки він не має смаку, його додають в приготування десертів, соусів і борошняних виробів. Крохмаль є найпопулярнішим загустителем в стравах, так як з ним досить легко працювати, та й коштує він зовсім недорого.

Користі від крохмалю в будь-якому випадку більше, ніж шкоди. Головне у виборі продуктів харчування, шукати ті, у яких його зміст найбільш оптимально для людського організму.

Кукурудзяний крохмаль - харчовий продукт, отриманий із зерен кукурудзи. Кукурудзяний крохмаль після обробки стає сипучим у вигляді порошку білого кольору, має характерний запах і присмак кукурудзи. Кукурудзяний крохмаль має властивості розбухання, і при його застосуванні надає харчовим виробам м'якість і ніжність.

Широко використовують кукурудзяний крохмаль в кондитерських виробах при виробництві цукерок, а так само застосовують у виробництві майонезів, кетчупів, соусів та іншої харчової промисловості. Купити кукурудзяний крохмаль Ви можете у нас найвищої якості і за прийнятною ціною ...

Вартість продукту: вартість уточнюйте у наших менеджерів!

Кукурудзяний крохмаль

Картопляний крохмаль - харчовий продукт, світло-жовтого відтінку або білого кольору, отриманий з бульб картоплі у вигляді сипучого порошку. Картопляний крохмаль за хімічною будовою відноситься до складних вуглеводів, не має смакових властивостей і аромату.

Картопляний крохмаль застосовується у вигляді легкого загустителя харчових виробів. Картопляний крохмаль має властивості легкої мінливості і при його обробці можна отримати різні види модифікованих крохмалів.

Дуже часто картопляний крохмаль використовують у виробництві кондитерських, хлібобулочних, ковбасних виробів. Купити картопляний крохмаль можете у нас на сайті за прийнятною ціною ...

Вартість продукту: вартість уточнюйте у наших менеджерів!

Картопляний крохмаль

Картопляний крохмаль

Пшеничний крохмаль можна отримати з зерен пшениці. Для цього зерна перемелюють, вимочують, а після просушують готовий продукт. Найчастіше він випускається у вигляді порошку білого або трохи жовтуватого відтінку. Пшеничний крохмаль має незаперечні смакові переваги, якщо порівняти його зі звичним нам картопляним крохмалем.

Круглі або у вигляді еліпса зерна крохмалю бувають дрібні від 2 до 10 мкм або великі від 20 до 35 мкм. Зміст середніх за розміром зерен дуже незначно. Клейковина даного продукту багато в чому залежить від сортності пшениці. Цей крохмаль здатний утворювати клейстер, які мають низьку в'язкість. До того ж вони набагато прозоріше, ніж приготовані з кукурудзяного крохмалю. Після охолодження клейстер, отримані з пшеничного сировини утворюють еластичні холодці. Загусання починається при температурі близько 61 градусів за шкалою Цельсія ...

Вартість продукту: вартість уточнюйте у наших менеджерів!

пшеничний крохмаль

Крохмаль купити недорого прямо зараз 8 (499) 670-99-05

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама