Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Електронний баласт для люмінесцентних ламп - принцип роботи, пристрій, види і характеристики активного баласту, схеми 36w і інструкція по підключенню, як перевірити, несправності і ремонт, ціна і де купити в Москві і СПб

  1. Принцип роботи
  2. Пристрій
  3. Види і характеристики
  4. схеми
  5. підключення
  6. Як перевірити електронний баласт для люмінесцентних ламп?
  7. Несправності і ремонт
  8. Вартість електронного баласту для люмінесцентних ламп
  9. Де купити електронний баласт для люмінесцентних ламп?
  10. Відео

На даний момент споживач ще не оцінив всі переваги вдосконаленого пускового механізму. Найголовніша причина - це високий рівень цін на обладнання цього типу. Ознайомитися з датчиком руху для включення світла і порадами як вибрати можна тут .
На даний момент споживач ще не оцінив всі переваги вдосконаленого пускового механізму

На фотографії електронний баласт для люмінесцентних ламп

Зміст статті

Принцип роботи

Весь принцип роботи люмінесцентних ламп з електронним баластом зводиться до того, що електричний струм проходить через випрямляч, надходить на буферну зону конденсатора. Після напруга надходить на інвертор

Мікросхема спрацьовує при рівні напруги в 5,5 В. Після того як напруга в системі досягає 12 В, система входить в наступну фазу. Відбувається попередній нагрів. ЕБ потрібен для того, щоб не допустити неправильного спрацьовування лампи.

На третьому етапі відбувається зниження частотної характеристики напівмоста, при цьому напруга дорівнює 600 В. За 1,7 сек відбувається підпал. Якщо запуск пройшов неправильно, то згорає нитка розжарення. Дивіться керівництво як правильно паяти паяльником тут: https://howelektrik.com/elektrooborudovanie/instrumenty/payalniki/rukovodstvo-kak-pravilno-payat-payalnikom.html .

В кінці активується випереджаюче управління, що регулює частоту перемикання напівмоста. ЕБ сприяє підтримці стабільності мощностного показника.

Пристрій

Безпосередньо на платі ЕПРА розташовується:

  • Фільтр, який запобігає поширенню електромагнітних завад.
  • Випрямляч - перетворює постійний електричний струм в змінний.
  • Згладжує фільтр.
  • Корекція коефіцієнта потужності.
  • Полумостной інвертор.
  • Захист від перепадів напруги.
  • Дросель.

Види і характеристики

На даний момент можна використовувати наступні варіанти баласту для люмінесцентних ламп:

  • електронні баласти для трубчастих люмінесцентних ламп - в даному випадку електронний баласт дає можливість безперервно працювати і «виробляти» розсіяне світло, та й до всього іншого, такий пристрій має підвищену енергоефективністю.
  • На фото електронний баласт для трубчастих люмінесцентних ламп

  • активний баласт люмінесцентних ламп - активна складова такого баласту передбачає рівний розподіл напруги на всіх ділянках.
  • баласт для люмінесцентних ламп Т8 Navigator - пристрій володіє високими технічними характеристиками. Підтримує стабільну роботу системи.
  • Баласт для люмінесцентних ламп Т8 Navigator на фото

  • компактна люмінесцентна лампа з електронним баластом - за технічними характеристиками нічим не відрізняється від звичайного, єдині відмінності - це компактні розміри.
  • На знімку компактна люмінесцентна лампа з електронним баластом

  • інтегральні контролери баластів люмінесцентних ламп - цей варіант баласту передбачає інтеграцію пристрою безпосередньо в схему. Єдиний мінус-пристрій погано піддається ремонту. Читайте огляд видів і характеристик стабілізатора напруги 220В для будинку на цій сторінці .

Інтегральні контролери баластів люмінесцентних ламп на фотографії

схеми

На малюнку представлена ​​схема електронного баласту для 4 люмінесцентних ламп

Схеми включення люмінесцентних ламп з електронних баластів можна розділити на 4 фази:

  • включення
  • Попередній нагрів
  • підпал
  • горіння

На даний момент досить поширена схема електронного баласту для люмінесцентних ламп з потужністю в 36w

Також є ще один варіант балансу для включення люмінесцентних ламп - індуктивний баласт. Його робота заснована на електромагнітної індукції.

Схема включення люмінесцентних ламп з індуктивним баластом

підключення

Підключення люмінесцентної лампи до електронного баласту на схемі

Інструкція по підключенню:

  • Підготувати ЕБ і лампу.
  • Вийняти стару начинку із свічника. Кріплять коробку ЕБ.
  • З одного боку, ЕБ виконують підключення до мережі - два дроти.
  • На виході від ЕБ дроти підключаю до двох полюсів лампи.
  • Підключають пристрій в розетку.

Включення двох люмінесцентних ламп через баласт передбачає паралельне включення в ланцюг. Тільки так все освітлювальні елементи будуть отримувати достатню напругу для рівномірної роботи пристроїв.

Тільки так все освітлювальні елементи будуть отримувати достатню напругу для рівномірної роботи пристроїв

Схема включення двох люмінесцентних ламп через баласт

Дивіться відео-ролик про електронний баласт для люмінесцентних ламп:

Як перевірити електронний баласт для люмінесцентних ламп?

На знімку прилад для перевірки ламп, в тому числі люмінесцентних

Щоб виконати перевірку електронного балансу для люмінесцентних ламп необхідно буде використовувати спеціалізоване обладнання. Якщо отримані показники при вимірюванні будуть знаходитися в межах норми, то можна буде говорити про те, що обладнання працює справно. Читайте як вибрати пластиковий кабель-канал .
На представленому нижче відео показано як можна замінити електронний баласт:

Несправності і ремонт

Само собою, що будь-яке обладнання рано чи пізно може поламатися, або прийти в несправність. Іншими словами, будь-який прилад часом потребує ремонту і додаткового технічного обслуговування.

Іншими словами, будь-який прилад часом потребує ремонту і додаткового технічного обслуговування

На фотографії електронний баласт в розібраному вигляді

Наприклад, багато власників люмінесцентної лампи з електронним баластом стаківаются з мерехтінням. Це трапляється тоді, коли відбувається перепад напруги. Отже, необхідно виконати заміну однієї з частин схеми.

Якщо ж при несправності баласту для люмінесцентних ламп пішов дим, то необхідно буде виконати повну заміну цього елемента, тому як дим говорить про перегорання компонента.

Якщо ж при несправності баласту для люмінесцентних ламп пішов дим, то необхідно буде виконати повну заміну цього елемента, тому як дим говорить про перегорання компонента

Ремонт електронного баласту на фото

Вартість електронного баласту для люмінесцентних ламп

У тому випадку, якщо необхідно придбати електронний баласт для люмінесцентних ламп, то необхідно звернутися в магазини, які спеціалізуються на електроніці або освітлювальному обладнанні. Вартість даного типу обладнання буде варіюватися в проміжку від 150 до 1200 рублів.

Де купити електронний баласт для люмінесцентних ламп?

Де замовити в Москві:

  1. Інтернет-магазин Rulight.ru м.Москва, ул.Константіна Симонова, буд.5 Контактний телефон: 8 (495) 7883548 (багатоканальний);
  2. Торгова компанія Амперторг м.Москва, вул. Товариська будинок 6 к.1 Контактний телефон: 8 (929) 576-45-15;
  3. Інернет-магазин Електропара г. Москва, ул. Докукина д.10 стор.10 Контактний телефон: 8 (495) 988-32-27.

Де замовити в Санкт-Петербурзі:

  1. Торгова компанія ТОВ «Аква Трейс» м.Санкт-Петербург, вул. Бестужевська, д.10, офіс 2604 (ТК «Бестужевських Двір») Контактний телефон: +7 (812) 493-35-30;
  2. Компанія Снабелектро, м.Санкт-Петербург вул. Ватутіна будинок 17, літ.Б, Контактний телефон: 8 (812) 542-63-85;
  3. Компанія Енергозберігаючі технології, м.Санкт-Петербург, 192148 Санкт-Петербург пр. Єлізарова д.38 літер Р, Контактний телефон: + 7-812-3654217.

Відео

Дивіться на відео опис електронного баласту потужністю 36 Вт:

Так що виходить, що цей вид ламп при використанні електронного балансу починає працювати в кілька разів краще. До всього іншого, істотно знижується період відгуку пристрою і його час експлуатації.

Тетяна Сумо

Де купити електронний баласт для люмінесцентних ламп?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама