Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка трекових світильників і підключення своїми руками

  1. огляд системи
  2. особливості монтажу

Сьогодні трекових світильників вдалося стати досить популярним видом освітлення. Таку систему вважають незамінним атрибутом великих торгових залів, невеликих бутиків і магазинів, виставкових площ, робочих місць, кафе, ресторанів і, звичайно ж, житлових приміщень. Якщо раніше найбільш поширеним було використання металогалогенних освітлювальних приладів, то в даний момент світлодіодний зразок дав «зростання» функціональними можливостями систем освітлення на так званих треках. У цій статті ми постараємося максимально докладно розглянути, як виконується установка трекових світильників і підключення своїми руками.

огляд системи

Трековий світильник є світловим приладом, фіксується на шинопроводі , Контакти якого йдуть до струмопровідних шин треку. Серед його головних достоїнств можна відзначити:

  • порівняно просту і швидку установку з підключенням;
  • можливість провести оперативну заміну або встановити світильник в іншому місці;
  • можливість приєднання до незалежних електричним групам.

До недоліків подібних освітлювальних приладів можна віднести їх досить високу вартість.

Трековую систему освітлення вважають відмінним варіантом, що дозволяє не тільки зробити інтер'єр стильним, але і звести до мінімуму «копання» в проводах. Її конструкція володіє мінімалістичним дизайном, що радує при цьому різними колірними відтінками.

Трековий світильник може кріпитися декількома способами. Найбільш поширеною вважається установка на стіну або монтаж на стельову поверхню (наприклад, на підвісну стелю).

Завдяки тросах або ланцюгах трек-систему можна вивести і на натяжна стеля (як показано на фото нижче). В якості альтернативи встановити таку підсвічування можна і під стелю для його освітлення зсередини.

Приємним нюансом є і те, що встановити трековий світильник можна вже і по завершенні оздоблювального етапу ремонтних робіт. Для цього зовсім не потрібні послуги фахівців - підключити систему можна і своїми руками.

особливості монтажу

Установка і підключення трекових систем освітлення є досить простим процесом, який можна здійснити своїми руками.

Світильник має легкий монтаж завдяки шинопроводи. При цьому необхідно заздалегідь визначитися з використовуваним для цього кріпленням. Адже для того, щоб встановити трековий прожектор, наприклад, на підвісну стелю потрібно наявність певних скоб, а підключення світильників на натяжна стеля - спеціальних ланцюгів або тросів.

Адже для того, щоб встановити трековий прожектор, наприклад, на підвісну стелю потрібно наявність певних скоб, а підключення світильників на натяжна стеля - спеціальних ланцюгів або тросів

Установка даної освітлювальної системи може бути розділена на такі етапи:

Монтаж самого шинопровода. Тут є кілька нюансів. При складанні підвісної системи шинопровод доведеться змонтувати на підлозі. Установка накладної або вбудованої трекової системи можлива відразу на стелі. Для нарізки шинопровода, який може бути від 1-го до 4-х метрів довжиною, можна використовувати звичайну ножівку. Установка освітлювальної «бази» може зажадати використання внутрішніх стиків або поворотних кутів (в залежності від лінійності конструкції). Елементи з'єднуються між собою простим замикання, як показано на схемі нижче.

Якщо установка шинопровода передбачає використання тросів, то слід подбати про спеціальні скобах, які служать коннекторами шинопровода з тросами. Троса можуть бути довжиною від 1-го до 5-ти метрів, обрізати їх і відрегулювати не складе труднощів. Підключення накладного треку вимагає закручування шинопровода до стелі за допомогою саморізів в заздалегідь зроблені з періодичністю в 20 см роз'єми.

Підключення прожекторів. Підключити трековий світильник до вже зібраного шинопроводи досить легко. Цей процес полягає в замиканні самих прожекторів в шинопровод з їх подальшим закріпленням біля основи близько рейки шинопровода за допомогою поворотних елементів. Світильник (на адаптері) оснащений перемикачем (коліщатком або поворотним елементом), скористатися яким необхідно, якщо світильник не світиться при включенні системи. Завдяки цьому механізму йде підключення прожектора до якоїсь однієї фазі харчування (тільки в 3-х фазних шинопроводах).

Також дізнатися про те, як підключити освітлювальний прилад на треку, ви можете в цих відео:

Покрокова інструкція по монтажу

правильне підключення

Якщо планується установка керованого шинопровода, який передбачає використання світлодіодних трекових ламп з керуванням, то монтаж такої системи буде аналогічний звичайним 3-фазним і 1-фазним шинопроводам. Однак підключення керованого трекового освітлення вимагає виведення контролера. Його рекомендують підключити до системи сенсорного регулювання рівня освітленості і колірної температури світла.

Трековий прожектор може стати доповненням і в уже готових системах. В даному випадку потрібно лише об'єднання шинопроводов 2-х світильників шляхом їх послідовного з'єднання з подальшим підключенням до електромережі. Схема підключення такої системи передбачає правильний розподіл рівня навантаження між світильниками.

Буде цікаво прочитати:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама