Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газова колонка, Як вибрати колонку і не помилитися. 7 рад

  1. Сім питань, які допоможуть Вам з вибором:
  2. Навіщо потрібна газова колонка і що це взагалі таке?
  3. Яку потужність і продуктивність вибрати для моєї сім'ї?
  4. Таблиця визначення типорозміру газової колонки:
  5. Чи буде працювати газова колонка за умови, що у мене часом низький тиск?
  6. Що таке модуляція потужності і чи варто мені за це переплачувати?
  7. Який варіант розпалювання краще вибрати?
  8. Що таке теплообмінник і як вибрати найкращий і довговічний?
  9. Скільки ступенів захисту і безпеки має колонка?

Газова колонка, а точніше її вибір, являє собою не просте завдання. Якщо Ви читаєте цю статтю, то ймовірно, Ви зіткнулися із завданням подібного роду. Дана стаття покликана допомогти Вам. Ми розповімо про те, на що слід звертати увагу в першу чергу і визначимо ряд питань, які ми будемо ставити в магазині. Щоб в кінцевому підсумку куплена колонка повністю задовольняла всім очікуванням по комфорту експлуатації і необхідним нормам з безпеки.

Сім питань, які допоможуть Вам з вибором:

1. Навіщо потрібна газова колонка і що це взагалі за апарат?
2. Яку потужність і продуктивність вибрати для моєї сім'ї?
3. Чи буде працювати газова колонка за умови, що у мене часом низький тиск?
4. Що таке модуляція потужності і чи варто мені за це переплачувати?
5. Який варіант розпалювання краще вибрати?
6. Що таке теплообмінник і як вибрати найкращий і довговічний?
7. Скільки ступенів захисту і безпеки має колонка?

Навіщо потрібна газова колонка і що це взагалі таке?

Газова колонка давно увійшла в побут сучасного життя. Цей прилад можна зустріти як в квартирах, так і в приватних будинках. У сучасному світі центрального опалення і гарячого водопостачання, у газових колонок є майбутнє, і незаперечна перевага.

З огляду на, що газ в даний час залишається одним з найдешевших джерел енергії, то газова колонка є найекономічнішим приладом для приготування гарячої води. Літр гарячої води, нагрітий газовою колонкою в кілька разів дешевше, ніж нагріте електричним водонагрівачем.

Поступила вода від центрального водопостачання також буде дорожче. До зручностей можна віднести той факт, що колонка є проточним нагрівачем, що забезпечує оперативність нагріву води, до того ж колонки має компактні розміри на відміну від бойлера наприклад.

Яку потужність і продуктивність вибрати для моєї сім'ї?

Найважливішим показником, на який варто приділяти увагу це продуктивність водонагрівача. Потужність визначається в кВт, а протока води, який колонка здатна нагріти в літрах / хв. Ці параметри заявлені на заводський наклейці, як на упаковці, так і на апараті.

Таку табличку легко знайти на задній панелі водонагрівача, а також в тих-паспорті виробу. Продуктивність це кількість нагріву води за проміжок часу з перепадом температури на вході і виході при дельті 25 C. На прикладі це виглядає так: продуктивність колонки равна10 літрам в хвилину. Припустимо, вода входить в колонку +12 C, виходить до споживача комфортної в +37 C ..

Отримуємо, що апарат здатний забезпечити проток 10 літрів в хвилину з різницею температури в 25 C. Слід розуміти, що ця величина досить умовна і залежить від багатьох факторів, так підвищивши потрібну нам температуру, ми відповідно зменшимо проток води. Протока газової колонки потрібний саме Вам, визначається кількістю змішувачів в будинку.

Для середнього показника необхідний потік для змішувача вважається до 7 літрів в хвилину. Тобто типовий показник продуктивності газової колонки в 10 літрів в хвилину цілком достатньо, якщо у Вас один змішувач на кухні. Для комфортної експлуатації приладу в квартирі з двома точками водорозбору рекомендується купувати газову колонку з продуктивністю 13 літрів в хвилину

Таблиця визначення типорозміру газової колонки:

Таблиця визначення типорозміру газової колонки:

Чи буде працювати газова колонка за умови, що у мене часом низький тиск?

Крім продуктивності, слід зупинити свою увагу на здатності пристрою включатися і стійко працювати при малому тиску. За це відповідає параметр Крім продуктивності, слід зупинити свою увагу на здатності пристрою включатися і стійко працювати при малому тиску «Мінімальний тиск включення». Цей параметр також прописаний на табличці виробу. Для багатьох будинків старої забудови характерна подача води з низьким тиском.

Значення мінімального тиску включення вище 0,15 бар швидше за все призведе до проблем при включенні водонагрівача. До того ж компоненти в місцях з'єднань повинні витримувати гідро-удари. Звичайно, візуально це визначити складно, але виробник, який дбає про свою репутацію, використовує матеріали досить міцні.

Гідравлічний удар супроводжується різким підвищенням тиску. Наслідки такого удару, це протікання в з'єднаннях. Тиск яке повинно витримати з'єднання і матеріали не повинно бути нижче ніж 11-12 бар.

Що таке модуляція потужності і чи варто мені за це переплачувати?

Важке поняття модуляція потужності ми постараємося пояснити на прикладі. Уявіть ситуацію, коли людина приймає душ і раптом у нього з лійки різко йде холодна вода. Важке поняття модуляція потужності ми постараємося пояснити на прикладі Людина лається, і миттю пізніше на нього вже ллється окріп. Знайоме?

Причиною тому було обставина, при якому, один з домочадців відкрив кран на кухні, щоб помити яблуко. Так ось, уникнути коливань температури допомагає оснащення газової колонки функцією модуляцією потужності. При такому оснащенні, водонагрівач підлаштовує потужність полум'я в пальники уникаючи впливу зміни тиску в системі.

Як можна здогадатися, максимальне полум'я визначається її потужністю. Нижній діапазон визначає чутливість компонентів водної арматури, а точніше її мембрани. Значення модуляції, чим менше, тим лучше.Чем менше це значення, тим менше апарат реагує на зміни тиску в системі. Хорошим діапазоном модуляції можна вважати показник від 40 до 100% її мощностной характеристики.

Який варіант розпалювання краще вибрати?

При виборі проточного водонагрівача необхідно визначитися з її способом розпалювання. Зовсім недавно газову колонку розпалювали наступним чином. За допомогою сірників добували вогонь, засувкою відкривали доступ газу на Гніт, підпалювали його і він горів постійно. Сьогодні сучасний ринок пропонує два основних види розпалу.

Перший це розпал безпосередньо запальника і другий спосіб розжечь колонку від електрода. Перший спосіб передбачає, що від електро-імпульсу запалюється запальник. Електричний імпульс може подаватися від батарейки або пьезоелемента, іноді створюватися генератором. Горіння полум'я на запальнику контролюється датчиком іонізації. Після цього газ подається на пальник, і вона плавно займається.

Якщо газова колонка забезпечена прямим розпалюванням, то газ, відразу подається на пальник і підпалюється електро-імпульси через запальник, а відразу в камері згоряння. У разі розбалансування за часом надходження газу і електро-імпульсу, може трапитися невеликий хлопок. Це відбувається від того що газ накопичується в газовій камері в невеликій кількості і при підпалюванні відбувається мікровибух.

При експлуатації такої колонки, домочадці швидше за все зіткнутися з дискомфортом. Перебуваючи в магазині слід проконтролювати, що датчик іонізації та електроди для розпалювання зафіксовані при виробництві точно на своїх позиціях.

Перебуваючи в магазині слід проконтролювати, що датчик іонізації та електроди для розпалювання зафіксовані при виробництві точно на своїх позиціях

Що таке теплообмінник і як вибрати найкращий і довговічний?

Сучасні виробники вже давно не оснащують газові колонки такими теплообмінниками через слабку ефективність. Мідні теплообмінники ми можемо зустріти повсюдно і практично в будь-який газовій колонці поданої на ринку водонагрівачів в Російській Федерації.

Однак, для тривалого терміну експлуатації, а також довговічною роботи без збоїв приладу необхідно використовувати високотехнологічну безкисневому мідь. Якість міді залежить від домішок інших металів, а також всіляких добавок. Якісну мідь можна визначити візуально за специфічним яскравому кольору і блиску.

Виробники, які не можуть собі дозволити високотехнологічну мідь фарбують свої теплообмінники фарбою з метою, знизити негативний вплив конденсату. Бренди від відомих виробників не використовують ручну працю в місцях спайки. Сучасні виробництва використовують для цих цілей роботизовану техніку. Так компанія Bosch використовують високоточну ультразвукову пайку.

Такий підхід виключає наявність різних чорних крапок або ліній при застосуванні ручної пайки. Чорні місця свідчать про перегрітих областях під час виробництва теплообмінника. Згодом в цих місцях з великою часткою ймовірності, буде прогорание, що призведе до протікання теплообмінника.

Згодом в цих місцях з великою часткою ймовірності, буде прогорание, що призведе до протікання теплообмінника

Скільки ступенів захисту і безпеки має колонка?

Так як споживач має справу з газом і приладом, в якому здійснюється процес горіння, логічно поставити питання: Скільки ступенів захисту і який рівень безпеки у газової колонки? В даний час сучасні газова колонка повинна бути обладнана як мінімум трьома важнейштмі датчиками захисту.

По-перше, це датчик іонізаційного контролю горіння полум'я. Іонізаційний електрод розміщується поруч західникам або безпосередньо біля основного пальника. Робота датчика досить просто, але в той же час дуже надійна. Коли полум'я горить, то на електроді виникає іонізаційний струм. Саме цей струм утримує клапан доступу газу. Як тільки полум'я гасне, надходження газу відразу блокується.

Друга небезпека для роботи приладу це відсутність тяги в димоході. Захист від цієї неприємності покладено на датчик температури, який розміщений вгорі димовивідного колектора водонагрівача. При відсутності тяги продукти згоряння нагрівають контрольний температурний датчик, який в свою чергу подає сигнал на клапан, який перекриває газ.

Третю ступінь захисту забезпечує температурний датчик на теплообміннику. Газ перекривається, якщо з якихось причин температура теплообмінники перевищить значення 100 градусів за Цельсієм

Газ перекривається, якщо з якихось причин температура теплообмінники перевищить значення 100 градусів за Цельсієм

Крім описаних ступенів захисту є ще одна так звана блокування від "зворотної тяги". Явище відбувається, якщо в будинках не сучасної забудови встановити нові пластикові вікна. Таке нововведення різко обмежує надходження повітря необхідного для горіння полум'я.

У зимовий час при сильному вітрі, збільшується небезпека "перекидання" тяги в димоході. Так як наслідки цього чвленія можуть обернутися великими проблемами для домочадців, то існують методи боротьби з подібними речами. Так наприклад компанія Bosch впровадила датчик контролю зворотної тяги, який дозволяє відключати колонку при виникненні такої ситуації.

Сьогодні ми з вами поставили і відповіли на сім основних питань, які допоможуть нам з правильному вибором газової колонки. Сподіваємося, що це допоможе Вам швидше визначитися з маркою і моделлю .

Яку потужність і продуктивність вибрати для моєї сім'ї?
Що таке модуляція потужності і чи варто мені за це переплачувати?
Який варіант розпалювання краще вибрати?
Що таке теплообмінник і як вибрати найкращий і довговічний?
Скільки ступенів захисту і безпеки має колонка?
1. Навіщо потрібна газова колонка і що це взагалі за апарат?
3. Чи буде працювати газова колонка за умови, що у мене часом низький тиск?
Навіщо потрібна газова колонка і що це взагалі таке?
Яку потужність і продуктивність вибрати для моєї сім'ї?
Що таке модуляція потужності і чи варто мені за це переплачувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама