Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клей для силікону: кращі марки і інструкція із застосування

  1. характеристики силікону
  2. Як вибрати клей - правила
  3. Популярні марки клею
  4. Силіконові вироби, які можна склеїти
  5. Технологія і порядок роботи з клеєм

В останні роки на ринку з'явилося багато нових матеріалів, що володіють унікальними властивостями. Один з них - силікон, який використовують в побуті, промисловості, на будівництві. Нерідко майстру потрібно клей для силікону, який допоможе в ремонті різних виробів. Зазвичай такі клейові склади підходять і для інших поверхонь, але вибирати їх треба з особливою ретельністю.

характеристики силікону

Силікон - м'який, еластичний термостійкий матеріал, що отримується в результаті хімічного синтезу полімерів. Існує кілька типів силікону - рідини, еластомери, смоли. Але, як правило, під цією назвою мають на увазі гумовий силікон, який міцно увійшов в ужиток з середини XX століття.

Даний матеріал буває харчовим і технічним. Особливістю є повна нешкідливість для людини, а також такі властивості:

  • можливість витримувати високі температури;
  • висока еластичність, відсутність поїдання і крошения, гнучкість;
  • стійкість до дії води, УФ-випромінювання, окислення;
  • інертність до впливу мікробів, легка дезінфекція;
  • збереження еластичності при перепадах температур.

Застосування силіконової гуми виправдано в медицині - з неї готують силіконові клейонки, соски, мембрани, спринцівки і багато іншого. Силікон входить до складу герметиків, які застосовуються для акваріумів, склейки поверхонь у ванній, кухні. Використовується він в сільському господарстві, електроніці, техніці, багатьох інших сферах.

до змісту ↑

Як вибрати клей - правила

Через високу популярність матеріалу часто виникає необхідність клеїти силіконові вироби. Таке трапляється при ремонті або під час створення виробів, біжутерії (браслетів, намиста), на творчих заняттях. Зазвичай для з'єднання деталей застосовується силіконовий або ціанакрілатний клей, вони дозволяють надійно заклеїти дефект, зістикувати поверхні. Той же клей може застосовуватися для герметизації інших виробів, він має відмінну адгезію:

  • до металу;
  • до пластмаси;
  • до гуми.

до металу;   до пластмаси;   до гуми

Щоб результат склеювання силікону в домашніх умовах був відмінним, треба вибирати склад, відповідний таким вимогам:

  • еластичність і міцність - засіб створює надійний шов, який при вібрації, механічному впливі не пошкоджується;
  • оптимальна густота, можливість проникати у важкодоступні місця і заповнювати дрібні щілини;
  • здатність витримувати високі температури - як і сам матеріал, клей легко переносить нагрівання до +300 градусів;
  • безпека - при нагріванні засіб не виділяє токсини;
  • простота використання - упаковка і спосіб нанесення клею зручні, доступні навіть новачкам;
  • швидка полімеризація - якісне засіб застигає за пару годин, в експлуатацію виріб можна пускати через добу.

При необхідності, клей зобов'язаний підходити до пластику, бетону, дереву, адже нерідко доводиться склеювати силікон з іншими матеріалами. При покупці складу треба врахувати, що клей для силікону може бути:

  • кислотним - коштує дешево, але викликає корозію металу;
  • лужним - включає кремній, є супертермостойкім, зазвичай застосовується як спецзасіб в екстремальних умовах;
  • нейтральним - дорогий, але найякісніший, підійде для будь-яких поверхонь.

Якщо засіб купується не тільки для силікону, але і для пластикових виробів, виробів, ремонту, герметизації, краще вибрати універсальний склад. Для предметів з силікону, що знаходяться на вулиці, треба підбирати клей для зовнішніх робіт. При потребі в знезараженні потрібно купити матеріал з антисептичними і фунгіцидними добавками. Для ремонту силіконових деталей в автомобілі рекомендується підбирати спеціальні автоклеі. Якщо виріб буде експлуатуватися при підвищених температурах, в магазинах реалізується спеціальний високотемпературний клей.

Ціанакрілатний клеї є універсальними, ними можна приклеїти вироби навіть в найжорсткіших умовах. Вони легко наносяться на поверхню безпосередньо з флакона. Склади однокомпонентні, які не вогненебезпечні, без розчинників, отже, безпечні для здоров'я. Вони здатні надійно склеювати різнорідні матеріали - наприклад, силікон і пластик, гуму, метал, міцність стику не постраждає. Засоби сохнуть за лічені хвилини, для цього достатньо кімнатної температури.

до змісту ↑

Популярні марки клею

Чим склеїти силікон, які марки продаються в магазинах? Одним з найпопулярніших є Klebfix, яким можна приклеювати будь-які пластмаси, силікон, гуму, неопрен, алюміній і сталь. Хімічну основу складає етілціанакрілат, його опір на розрив дуже висока. Якщо поверхня була чистою, то розірвати місце склейки майже неможливо. За допомогою засобу нескладно відремонтувати шланги, гумки, трубки, прокладки автомобілів, чохли телефонів і інші вироби.

Ще одне якісне засіб - ціанакрілатний клей Permabond. Їм можуть клеїтися з силіконом самі трудносоедіняемие і неоднорідні матеріали. При необхідності склеювання виробів великої площі можливо наносити засіб автоматизованим способом. Клей застигає при контакті з мінімальною кількістю вологи.

Клей застигає при контакті з мінімальною кількістю вологи

Також для виробів з м'якого силікону дозволяється використовувати такі засоби:

  1. Valmexinsc38. Виробляється в Німеччині, призначається для склеювання і ремонту виробів з силікону, латексу, гуми, ПВХ. Після полімеризації клейовий шов не руйнується від дії води, застигає за 3 хвилини. Даний матеріал дуже економічний по витраті і ціні.
  2. Cosmofen CA 12. Універсальний засіб для силікону та інших матеріалів, теж випускається в Німеччині. Міцність стику буде високою, особливо, якщо попередньо застосувати однойменну ґрунтовку. На тюбику є спеціальний дозатор, тому експлуатація легка і зручна.
  3. Permabond 2050. ціанакрілатний клей з моментальним отвердінням ідеальний для гнучких з'єднань. Шов буде міцним, вібростійким.

Шов буде міцним, вібростійким

до змісту ↑

Силіконові вироби, які можна склеїти

Скористатися клеєм можливо практично для будь-якого типу силікону. Найбільш часто проводять ремонт різних деталей техніки, автомобілів. У медицині технологія склеювання застосовується для ряду виробів, наприклад грілок, клейонок. У промисловості спеціальні клеї використовуються для відновлення стрічок транспортерів, покриттів валів, обладнання в текстильній промисловості.

Технологія і порядок роботи з клеєм

Наклеювати силіконові деталі, вироби, приєднувати їх до іншого типу матеріалів нескладно. Покращує результат якісна підготовка поверхонь - вони повинні бути сухими, чистими, знежиреними. Далі на підставу наносять клей в обсязі, зазначеному в інструкції (згідно витраті на 1 кв. См). Клеї з дозаторами набагато зручніше, вони не дозволяють видавити зайвий склад.

Потримати деталі потрібно 30-60 секунд або менше, скільки вимагає виробник. Після треба покласти виріб на стіл, зафіксувати, притиснути вантажем. Через 3-5 годин вантаж можна прибрати, але експлуатація дозволена через 24 години. Якість зчеплення буде надійним - швидше розірветься сам матеріал, ніж клейовий шов.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама