Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як побудувати каркасний будинок своїми руками

  1. Чи варто утеплювати каркасний будинок?
  2. облаштування фундаменту
  3. Як влаштований каркас
  4. Облаштування підлоги каркасного будинку
  5. Облаштування стін каркасного будинку
  6. установка вікон
  7. Улаштування покрівель каркасного будинку

У нашій країні щорічно збільшується обсяг будівництва каркасних будинків У нашій країні щорічно збільшується обсяг будівництва каркасних будинків. Використовуються будь-які технології, в тому числі канадська і фінська, але справа не в цьому. Каркасне малоповерхове будівництво, використовуючи будь-яку найсучаснішу будівельну технологію, більш ефективно застосовує сучасні будівельні матеріали. Каркасні будинки в нашій країні користуються великим попитом на в останні роки, аж до того, що чимала кількість громадян намагаються будувати (і будують!) Їх своїми руками, не запрошуючи професійні будівельні бригади. Дійсно, будівля каркасного будинку не така складна, як це може здатися на перший погляд, і при наявності великого бажання цілком може бути виконана самостійно.

Чи варто утеплювати каркасний будинок?

Перше, з чим ви повинні визначитися, якщо задумали будівництво каркасно-щитового будинку, це його призначення Перше, з чим ви повинні визначитися, якщо задумали будівництво каркасно-щитового будинку, це його призначення. Що це буде - заміський будиночок для літнього відпочинку або будинок з можливістю постійного проживання.

Каркасний будинок називається каркасним, тому що його основу становить легкий дерев'яний каркас. По суті, весь будинок є спорудою з вертикальних стійок і горизонтальних обв'язок. Укупі з основними матеріалами застосовується теплоізоляція, що має максимально низьку теплопровідність. Облицювання внутрішніх і зовнішніх поверхонь вибирається господарем на свій смак, вибір матеріалів для облицювання надзвичайно різноманітний.

Напевно, відразу зрозуміло, що ступінь утеплення будинку, матеріали, які підбираються для цієї мети, безпосередньо залежать від призначення будівлі - для сезонного або постійного проживання. Якщо взяти для прикладу центральну кліматичну зону Росії, то товщина дощок для цілорічного каркасного будинку повинна перевищувати 100 мм, при меншій товщині утримати тепло в будинку в серйозні зимові морози буде дуже складно. Утеплювач найкраще вибирати, використовуючи дані, надані НДІЗБ за результатами наукових досліджень. Наприклад, 4 см шару пінополістиролу за своїми теплопровідність характеристикам рівні шару мінвати 45 мм, древеноволокністой плиті 65 мм, деревині 140 мм, керамзитобетону 380 мм і цеглі 860 мм.

облаштування фундаменту

Будівництво каркасного будинку, як правило, малоповерхове Будівництво каркасного будинку, як правило, малоповерхове. Професіонали в категоричній формі не радять зводити каркасний будинок понад 2-х поверхів, тим більше самостійно, без участі фахівців-будівельників. Другий поверх, якщо ви вважаєте його необхідним, краще зробити мансардним. Оскільки каркасні будинки порівняно легкі, будівництво глибокого фундаменту для них не буде потрібно.

Для каркасного будинку підійдуть стрічковий або стовпчастий мелкозаглубленний фундамент, або збірний бетонноблочний фундамент. Ці фундаменти створюють в просторі жорстку раму. При виборі стрічкових фундаментів обов'язково використання надійної і міцної арматури . Стовпчасті фундаменти для забезпечення жорсткості повинні бути з монолітним ростверком. У фундаментів збірного типу має бути міцне і надійне кріплення, приєднане до всієї нижньої обв'язки.

Як влаштований каркас

Будівництво каркасного будинку супроводжується застосуванням металевої або дерев'яної конструкції Будівництво каркасного будинку супроводжується застосуванням металевої або дерев'яної конструкції. Металеві каркаси менш популярні, так як їх вартість вище приблизно на 40%. Однак, багато хто не враховують того, що при використанні металевого каркаса знижуються витрати на зведення фундаменту , Тому що вага його значно нижче, ніж у каркаса дерев'яного. Для дерев'яного каркаса кращим варіантом буде використання дуба. Якщо ж використання дубової деревини з якихось причин неможливо, то застосовують брус високої якості інших порід; перетин бруса має бути не менше 150 мм 2. З'єднання кутів робляться способом «шип-паз». Підгонка повинна бути щільною, ніякі зазори не припустимі.

Професіонали-будівельники вкрай не радять застосовувати металеве кріплення при зведенні будинку, так як метал обов'язково запустить в деревині процеси гниття. Внаслідок гниття з'єднання буде ослаблено, будинок поступово розхитається. Як кріплення слід використовувати дерев'яні нагелі, з'єднання будуть міцними і надійними, в той же час не піддатися гнильним процесам. Термін служби каркасного будинку з дерев'яним кріпленням буде набагато довше, ніж з металевим. Утеплювач, природно, зручніше за все, укладати в проміжки між стін. Щоб зміцнити просторову жорсткість будинку, каркас зміцнюють розкосами, інакше під впливом зовнішніх навантажень можуть початися перекоси і подальше руйнування. Відповідно до правил, має бути три раскоса; розкоси повинні бути з того ж матеріалу, що і самі стійки каркаса, або зовсім аналогічного.

Із зовнішнього боку каркас обшивають дошками. Обшивати слід не горизонтально, а під кутом 30-45 °. Використовувати для обшивки можна вагонку або шпунтовані дошки шириною 60 мм. У прибивании обшивки не потрібна особлива міцність, тому що в перший рік дерево може растрескаться або набрякнути під впливом зовнішнього середовища.

Облаштування підлоги каркасного будинку

В першу чергу при облаштуванні каркасного будинку по всьому периметру стін прокладається дерев'яний якісний брус перерізом 150 мм2 В першу чергу при облаштуванні каркасного будинку по всьому периметру стін прокладається дерев'яний якісний брус перерізом 150 мм2. До цього під брус обов'язково кладуть руберойд і наносять антисептичне просочення для захисту деревини від вологи. Закріплюють анкерними болтами з кроком 2 м. Точність виставлення кутів перевіряють за допомогою рівня, перекіс не повинен перевищувати 10 мм.

Несучі конструкції, стіни, підлога виконуються строго з ідентичних матеріалів, так як різні матеріали мають різні коефіцієнти розширення, в подальшому це може призвести до перекосів. Чорнову підлогу, з метою економії коштів, можна виконати з обрізає дошки. Спочатку облаштовують лаги, між ними прокладають утеплювач, а зверху кладуть дошки основного статі. Після підготовки статі починають зводити стіни.

Облаштування стін каркасного будинку

До того, як почати зводити стіни, знайдіть рівну і суху майданчик для їх збирання. Якщо стіновий каркас збирається в незручному положенні, то уникнути перекосів буде досить складно. Каркас стіни повинен бути зібраний з вертикальних дощок з висотою (по можливості), що дорівнює висоті приміщень будинку, що будується. Дошки повинні бути однаковими. Стандарт висоти дощок (а отже, і приміщення) 227,5 см, але це не є жорсткою умовою. З більш високою стелею в приміщенні буде комфортніше - повітря буде більше, в жарку погоду буде прохолодніше.

Більш високі стелі приведуть до більшої витрати матеріалів, а отже, і до великих витрат. Але, в будь-якому випадку, категорично не рекомендується робити стелю нижче 240 см. У приміщенні з висотою нижче цього порогового значення завжди присутній давящее відчуття і психологічний дискомфорт. економію матеріалів можна отримати, облаштувавши косою стеля. Кут скосу такого стелі буде таким же, як ухил ската даху. Встановивши мансардне вікно, ви отримаєте оригінальну затишну мансарду , А витрати на її облаштування будуть нижче, ніж на облаштування стандартного поверху.

Секції стін розраховуються з урахуванням навантажень на підлогу, допустимих і можливих. Балки встановлюються з кроком 30, 40 або 60 см. Ширина дощок визначається відповідно до обраного обшивальні матеріалом.

для обшивки стін будинку можна використовувати сайдинг . Сайдинг дуже пластичний і не допускає серйозного навантаження, тому відстань в цьому випадку має бути в межах 20-30 см. Якщо ж використовувати блок-хаус , ДСП або псевдобрус, то допустимо збільшення відстані до 35-60 см.

Варто зазначити, що сайдинг практичний, довговічний, простий в експлуатації. Він не вимагає додаткового покриття лаком, не вимагає частого миття. Недолік сайдингу один, але досить серйозний - це його ненатуральність.

При виготовленні будинку в заводських умовах найбільш популярними є сендвіч-панелі, тому що з економічної точки зору вони найвигідніші. Крім того, сендвіч-панелі мають малу вагу, що знижує навантаження на фундамент і полегшує конструкцію будинку в цілому. Ще одна перевага сендвіч-панелей - низька теплопровідність, це легко вирішує питання про утеплення будинку.

установка вікон

Одним з основних етапів при зведенні каркасного будинку є   монтаж вікон Одним з основних етапів при зведенні каркасного будинку є монтаж вікон . Відповідно до нормативів площа вікна повинна становити 18% від загальної площі стіни разом з віконним отвором.

Для літнього проживання підійдуть склопакети з одним склом, для цілорічного слід вибрати склопакет з двома стеклами або двокамерний - в залежності від клімату в вашому регіоні.

Улаштування покрівель каркасного будинку

Улаштування покрівель - це останній етап будівництва каркасного будинку Улаштування покрівель - це останній етап будівництва каркасного будинку. Матеріал для даху можна вибирати, виходячи з ваших уподобань, вибір досить широкий - натуральна черепиця, м'яка покрівля , Ондулін, металеві профлисти та інші.

І на закінчення кілька корисних порад для тих, хто вирішив будувати каркасний будинок самостійно.

Головний ворог каркасних будинків - вогкість. при виборі ділянки для будівництва будинки слід звернути особливу увагу, крім зручного місця розташування і естетики, на його сухість і піднесеність. Якщо будинок все-таки потрібно саме там, де присутня підвищена вологість (на березі водойми, наприклад), то чи не намагайтеся заощадити і забезпечте свій будинок хорошою дренажною системою .

Хоча будинок в оточенні вікових могутніх дерев виглядав би просто чудово, саме таке розташування буде далеко не найкращим, причина - та ж вогкість. З крони дерев постійно буде капати волога, а коріння з часом можуть сильно пошкодити фундамент. У приміщеннях напевно завжди буде підвищена вологість, тому що сонячним променям будинок навряд чи буде доступний.

При розрахунку вартості будівництва слід орієнтуватися на суму в 10-30 тис. Руб. за квадратний метр. Більш точний розрахунок залежить від обраних матеріалів.

Ну і в кінці дуже корисне відео з трьох частин, про те як побудувати каркасний до своїми руками. удачі 🙂

Мітки: будівництво

Чи варто утеплювати каркасний будинок?
Чи варто утеплювати каркасний будинок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама