Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити хвіртку з дерева своїми руками, покрокова інструкція

  1. Інструменти і матеріали
  2. вибираємо конструкцію
  3. Виробляємо збірку хвіртки з нуля
  4. встановлюємо стовпи
  5. Робимо з'єднання в шип
  6. монтаж хвіртки
  7. Складні архітектурні форми
  8. необхідна фурнітура
  9. офарблюємо конструкцію

Сучасні паркани можуть бути як справді дизайнерськими виробами і витворами мистецтва, так і самими звичайним дерев'яними конструкціями, які навіюють нам атмосферу села і вишуканого витонченого смаку. І звичайно ж, жодне огорожа не може обійтися без хвіртки, яка без проблем можна зробити і своїми руками.

Інструменти і матеріали

Для того щоб дерев'яна хвіртка вийшла максимально якісною і процес складання проходив плавно і без затримок, вам буде потрібно заздалегідь зібрати всі необхідні інструменти, а також закупити матеріал, щоб у процесі роботи не виникало потреби бігти в магазин і докуповувати то що терміново вам знадобилося.

Отже, який інструмент вам обов'язково стане в нагоді:

  • Ножівка по дереву, для розпилювання деревини. Хорошою альтернативою буде електричний лобзик, з ним працювати буде простіше і швидше.
  • Шуруповёр і дриль, з наборами свердел і біт для вкручування саморезов.
  • Про всяк випадок викрутка, молоток і пасатижі.
  • Рулетка, олівець, кутник.
  • Будівельний рівень.
  • Лопата для земляних робіт.
  • Клей для деревини.
  • І звичайно ж, саморізи і цвяхи.
  • Петлі, замок і ручки.

З матеріалів вам необхідно підготувати відповідні для вас дошки, рейки, бруски, кілька великих балок для стовпів. Як бачите, інструментів і матеріал не дуже то і багато, причому всі вони легко збираються, навіть якщо є проблеми з покупкою, завжди можна знайти щось у сусідів, друзів або просто взяти в оренду.

Як бачите, інструментів і матеріал не дуже то і багато, причому всі вони легко збираються, навіть якщо є проблеми з покупкою, завжди можна знайти щось у сусідів, друзів або просто взяти в оренду

На хвіртки і ворота з дерева найчастіше йдуть сосна або модрина; друга краще, оскільки вона вкрай стійка до гниття.

вибираємо конструкцію

Дерев'яна хвіртка може бути найрізноманітнішою, тут все обмежується лише вашою особистою фантазією. На просторах інтернету можна знайти сотні різних варіантів як оформити дерев'яну хвіртку, який зробити її форми, що використовувати для оформлення та інше.

Якщо брати загальну класифікацію, тоді можна виділити ряд наступних різновидів конструкцій хвірток:

  • Суцільні - рівень просматриваемости ділянки крізь таку конструкцію нульовий.
  • Оглядовість - з назви зрозуміло, що у такий хвіртки є просвіти, через які можна легко побачити все що є на ділянці.
  • Безрамні - рама у таких хвірток відсутня, все рейки скріплені перемичками.
  • Хвіртка з наявністю рами - тут рама є і всі елементи закріплені на ній.
  • Прямі варіанти - виконуються в формі квадрата або прямокутника, мають прямими формами без вирізів і іншого.
  • Декоративні вирізані моделі - дуже красиві, але складні у виготовленні вироби.

Вибрати відповідну для себе не так-то й просто, але ви зможете підібрати саме ту хвіртку, яка буде максимально точно вписуватися в ваш інтер'єр і відмінно виконає всі ваші побажання.

Якщо ви не можете знайти відповідний готовий варіант, спробуйте намалювати прийнятну модель самостійно, а потім втілити ескіз в життя.

Виробляємо збірку хвіртки з нуля

Весь процес монтажу слід розділити на відділення етапи, тоді робота буде просуватися якісніше і швидше. Ми склали невеликий покроковий план, який допоможе вам орієнтуватися і по ньому ви будете точно знати з чого слід розпочати складання.

Ми склали невеликий покроковий план, який допоможе вам орієнтуватися і по ньому ви будете точно знати з чого слід розпочати складання

Уточнюючи розмір рами, залиште запас по обидва боки. Це потрібно, щоб хвіртка могла вільно відкриватися. А по-друге, дерево може набирати вологу і набухати під час дощу і в сиру погоду.

Отже, які ж етапи монтажу необхідно пройти:

  1. Установка і закріплення стовпів.
  2. Збірка каркаса для хвіртки методів «в шип».
  3. Монтаж хвіртки на стовпи.
  4. Виготовляє складні архітектурних елементів і форм.

встановлюємо стовпи

Починає процес закріплення опор з земляних робіт, для яких ми заздалегідь підготували лопату. Викопуємо яму максимально маленьким діаметром, який тільки дозволяє штикова лопата. Глибина повинна бути приблизно сімдесят сантиметрів, такої глибини буде достатньо щоб утримувати хвіртку в нерухомому стані навіть при частій експлуатації.

Глибина повинна бути приблизно сімдесят сантиметрів, такої глибини буде достатньо щоб утримувати хвіртку в нерухомому стані навіть при частій експлуатації

Установку стовпів необхідно робити як мінімум удвох. Утримуйте стовп, контролюючи його положення по схилу і засинайте яму щебенем.

Потім встановлюємо туди балки і Розклинювальні дошками, брусками, камінням або будь-якими іншими твердими матеріалами.

Попередньо стовп необхідно обробити спеціальними засобами проти гниття і паразитів, а також частина яка занурюється в землю повинна огортатися поліетиленовою плівкою або покриватися товстим шаром смоли.

Після того як столи встановлені і розклинені, ретельно перевіряємо рівнем рівність і установки і приступаємо до засипання їх землею. Найкраще ретельно просушити і подрібнити викопаний ґрунт. Потім він засипається максимально утрамбовується і кілька разів проливається водою, у міру наповнення ями. Згодом ви отримуєте стовп, який з легкістю простоїть багато років і залишиться надійною опорою для вашої хвіртки.

Робимо з'єднання в шип

Так як хвіртка є лицьовій частина вашого огорожі, то накладати дошку на дошку і скручувати їх в раму НЕ буде прийнятним рішенням. Тут необхідно працювати більш акуратно і трохи більше попрацювати. Відмінним варіантом буде зробити з'єднання в шип, тобто одна дошка, шипом буде заходити в паз на другий. Зробити це досить легко, але необхідно буде попрацювати і виконати досить копітку роботу.

Зробити це досить легко, але необхідно буде попрацювати і виконати досить копітку роботу

Розмаїття і розрахувати розміри шипа і паза необхідно так, щоб шип входив в паз з натягом, тобто з працею.

Спочатку буде робити шип для нашої рами. Беремо дошку, відзначаємо який розмір шипа буде і робимо два надрізи з двох сторін дошки на початку шипа. Потім використовуючи молоток і заточену металеву пластину або долото акуратно збиваємо зайве, щоб залишилася тільки середина. Потім наждачним, напилком або шліфувальною машинкою вирівнюємо поверхню.

Раму хвіртки необхідно перевірити на геометричні розміри. Кути рами хвіртки повинні мати 90 градусів.

Для того щоб зробити паз вам буде потрібно болгарка або фрезер, якщо перше легко знайти, то друге досить проблематично. Прорізати два поглиблення на ширину шипа, потім тим же долотом вибиваєте утворилася середину. Шліфуємо і можемо приступати до з'єднання.

Щоб дошки були надійно скріплені, мажемо обидва елементи клеєм, потім з'єднуємо і залишаємо висихати, при цьому половивши якийсь вантаж.

монтаж хвіртки

Щоб встановити хвіртку, досить просто прикрутити петлі на стовп і встановити замок, після чого хвірткою можна відразу користуватися. Замок чіпляється в закритому положенні, так роботу ви справите точніше, і він гарантовано не буде заїдати.

Складні архітектурні форми

Щоб надати хвіртки більш привабливий вигляд, можна округлити верх, прикрасити її вигинами і іншими елементами. Для цього нам буде потрібно електричний лобзик, олівець і картон або фанера.

Почала на картоні накресліть точну особову, яку форму ви хочете надати майбутньої хвіртки, після чого виріжте цей трафарет. Приклавши картон до хвіртки, починайте акуратно йти по ньому лобзиком, після чого відрізані краю слід зашліфувати і пофарбувати або розкрити лаком.

необхідна фурнітура

Щоб хвіртка працювала справно, до неї слід підібрати підходящу фурнітуру. Для установки на вулиці повинні бути спеціальні петлі, що не піддаються корозії, не замерзають при сильному морозі, витримують підвищений тиск і мають досить легким ходом, навіть в разі, коли на них встановлена ​​важка конструкція.

Замок і ручку слід підбирати виходячи з тих же показників, щоб вони не іржавіли, були довговічними і не замерзали Замок і ручку слід підбирати виходячи з тих же показників, щоб вони не іржавіли, були довговічними і не замерзали.

Як тільки хвіртка виставлена, відзначте отвори для кріплення петель на раму і на стовп. Робіть це обережно, не змінюючи положення, потім прикріпіть петлі.

офарблюємо конструкцію

Перед тим як приступити до фарбування слід виконати ряд підготовчих робіт. Для початку дерев'яні хвіртки ретельно шліфуються або ошкурівать наждачним папером. Потім протирається від утворилася пилу. Будь-які вади типу вм'ятин слід відразу закрити спеціальною мастикою для деревини. Після цього необхідно ретельно розкрити деревину спеціальною грунтовкою для вуличних робіт і деревини.

Найкраще наносити ґрунтовку двома шарами, тоді ефект буде значно краще. Після повного висихання можна приступати до фарбування конструкції або розкриту її будь-яким лаком. Фарбу і лак також слід наносити в два або навіть три шари, тоді колір буде якісніше і більш насичений.

Оцінка статті:

Поділитися з друзями:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама