Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити невеличкий дерев'яний столик. Ексклюзивний журнальний столик своїми руками. Креслення, схеми та порядок роботи

  1. Як зробити столик своїми руками
  2. Креслення журнального столу
  3. Як самому зробити стільницю
  4. Види журнальних столів
  5. складаний
  6. Столик-трансформер
  7. Круглий стіл своїми руками
  8. Відео: журнальний столик своїми руками з ДСП
  9. Журнальний столик на коліщатках
  10. Матеріал і інструменти
  11. Підготовчі роботи
  12. Розмітка та встановлення шпунтов
  13. остаточне складання
  14. Особливості скляних столиків
  15. Переваги та недоліки скляних столів
  16. столик трансформер
  17. Журнальний столик своїми руками відео:
  18. З чого зробити столик
  19. Матеріали и інструменти
  20. Круглий журнальний столик
  21. етапи робіт
  22. Журнальний стіл-трансформер
  23. етапи робіт

Зручний і часто малопомітний елемент інтер'єру допомагає створювати атмосферу комфорту. Коли ж з'являється бажання надати обстановці індивідуальності, то приходить пора втілювати сміливі ідеї , Найпростіший крок - зробити самостійно журнальний столик . Хто сказав, що функціональний предмет інтер'єру не може перетворитися в його «родзинку»?

Як зробити столик своїми руками

Процес творення приносить задоволення, а коли від цього ще є і практична користь, то пора перевтілитися в дизайнера, щоб зробити журнальний стіл своїми руками. Відсутність досвіду не може служити перешкодою, тому що вибір підручних матеріалів (ДСП, скло, дерево, шини, старі двері, піддони) величезний, а готові креслення і мінімальний набір інструментів допомагають стати майстерним майстром. вибрати витратні матеріали , Зробити заготовки, зібрати конструкцію - ось як виходить журнальний столик своїми руками.

Креслення журнального столу

Схеми з покрокові інструкції, як зробити стіл своїми руками, неважко відшукати в інтернеті. Ескізи з розмірами будуть особливо корисні тим, хто збирається робити журнальний столик з дерева або скла. На основі точного креслення вийде значно спростити подальший процес складання. При бажанні зробити самостійно оригінальний столик з незвичайних матеріалів шанс знайти креслення буде мінімальним. Часто такі вироби супроводжує лише докладний опис, що служить хорошою альтернативою ескізами з розмірами.

Як самому зробити стільницю

Замислюючись над виготовленням журнального столика своїми руками, доведеться почати з азів. Простий варіант конструкції цього предмета інтер'єру є стільницю (горизонтальну поверхню) і підстава або опорні ніжки (вертикальний упор). Складні варіації припускають наявність додаткових елементів, наприклад, навісних поличок або ящиків, але навіть такі конструкції рідко обходяться без стільниці.

Щоб майбутній журнальний столик, зроблений своїми руками, вдало вписався в інтер'єр, необхідно правильно вибрати матеріал стільниць. Новачкам краще зупинити вибір на ДСП, фанери, використовувати скла простих форм. Якщо ж не полишає бажання створити ексклюзивний предмет меблів, то є сенс освоїти техніку декупажу, кракелюр, художній розпис. Декоративне оздоблення стільниці буде виглядати цікаво, а журнальний столик стане «родзинкою» вітальні або будь-який інший кімнати в будинку.

Види журнальних столів

Види журнальних столів

Як зробити стіл своїми руками, з'єднуючи фантазію, майстерність і практичність? Перші кроки по створенню оригінального предмета меблів краще починати з втілення готових креслень з докладними інструкціями. Вибираючи за основу такий варіант, ніщо не завадить в майбутньому надати створеної своїми руками речі бажаної індивідуальності. Несхожими один на одного журнальні столики робить не тільки декор і підручний матеріал. Вид цього предмета інтер'єру теж здатний впливати на їх різноманітність, між собою журнальні столики можуть відрізнятися:

  • формою (квадратні, прямокутні, круглі, овальні);
  • матеріалом (дерев'яні, скляні, металеві, пластмасові, комбіновані);
  • конструкцією (проста, складна, трансформер, відкидна);
  • стилем (класичний, кантрі, ретро, ​​хай-тек, колоніальний, мінімалізм).
  • наявністю або відсутністю декоративних елементів.

складаний

Виготовлення журнального столика передбачає, що він вдало впишеться в інтер'єр, навіть якщо мова йде про невеликий за площею кімнаті. Для цього серед безлічі варіантів існують моделі складної конструкції. Зробити такий журнальний столик для вітальні, кавовий - для спальні, балкона або дачі допомагають металеві профілі і куточки. Щоб конструкція цього елементу інтер'єру вийшла легкою, краще вибирати алюміній, який простіше піддається обробці, ніж залізо.

Гідність будь розкладний меблів - економія корисного простору. При необхідності журнальний столик можна розкласти, а потім конструкція легко збирається, щоб заховати її на зберігання. Виготовити складаний журнальний стіл своїми руками вийде навіть при відсутності столярного досвіду, маючи під рукою такі матеріали:

  • стільниця (дерево, брус, ДСП, фанера);
  • П-подібний профіль - 2 шт .;
  • куточок (алюмінієвий);
  • дриль шурупокрут;
  • скріплюють деталі (саморізи, болти, гайки).

Столик-трансформер

Функціональність деяких окремих предметів інтер'єру може досягати досконалості. Журнальний столик-трансформер став втіленням ідеї, яка має на увазі поєднання зручності, оригінальності та економії простору. Трансформуються моделі виглядають ефектно не тільки на фото: верхню деталь, яка служить стільницею, можна висувати або приховувати при необхідності за допомогою механічного важеля або електроприводу.

Зробити столик-трансформер своїми руками буде трохи складніше, ніж просту або складну конструкцію. Головний елемент конструкції - механізм з системою важелів, при цьому бажано працює плавно і без гуркоту. Якщо для виготовлення брати листи ДСП або дерево, то розсувні система повинна бути прихована, а в журнальних столиках-трансформерів зі скла цей елемент буде виставлений напоказ, граючи роль декору. Готовий креслення допоможе швидше втілити задум, а для індивідуальних проектів доведеться освоїти програми тривимірного моделювання (Google Sketch Up, PRO 100).


Готовий креслення допоможе швидше втілити задум, а для індивідуальних проектів доведеться освоїти програми тривимірного моделювання (Google Sketch Up, PRO 100)

Візуально зберегти простір, не захаращуючи кімнату, допомагає прозора і практично невагома конструкція столика зі скла. По міцності цей матеріал не поступається дереву або пластику, тому що стільницю роблять з загартованого скла . Виготовлення скляного столика обійдеться трохи дорожче, при цьому порізку листа товщиною не менше 12 мм краще замовити в майстерні, де додатково можуть зробити шліфовку крайок. Щоб зробити це вдома своїми руками, можна використовувати напилок, повстяний коло, наждачний папір, але цей процес вимагає обережності.

Обробити край скла або нарізати в домашніх умовах буде складніше, адже доведеться користуватися склорізом, зате склеїти два шари або більше вийде самостійно за допомогою силікону для акваріумів. Цей же матеріал часто використовується домашніми майстрами, щоб приклеювати декор або фурнітуру, наприклад, металеві коліщатка або кріплять їх на журнальний стіл зі склом завдяки присоскам.

Круглий стіл своїми руками

Століття тому - обов'язковий елемент в кожній вітальні, щоб прийняти гостей на чашечку чаю. Для сучасного домашнього майстра зробити круглий стіл з дощок своїми руками компактних розмірів не складе особливих клопотів, якщо під рукою є підручний матеріал і набір інструментів:

  • коло фанери (дерево);
  • брус (для ніжок);
  • лобзик;
  • дриль шурупокрут;
  • шліфувальний інструмент;
  • свердла, біти.

Як зробити стіл з дерева своїми руками? варіант круглого столу зможуть зробити лише ті, хто вміє працювати зі столярним інструментом. Вирізатися кругла стільниця може з цільного шматка фанери або по заготівлі з дощок. Бажання створити ексклюзивний предмет меблів втілитися у вигляді предмета інтер'єру, який створить зону психологічного комфорту. Збираючи деталі і закріплюючи конструкцію, готовий журнальний столик круглої форми можна покрити лаком, зберігаючи структуру дерева, або використовувати фарбу, щоб підкреслити індивідуальність.


Відео: журнальний столик своїми руками з ДСП

Журнальний столик був невід'ємним атрибутом радянських комплектів м'яких меблів. За планом в такий комплект обов'язково входили диван, пара крісел і, власне, столик. Часи Союзу непорушних давно канули в лету, а журнальний столик і раніше затребуваний. Звичайно, використовувати його можна не тільки для зберігання журналів та іншої періодичної літератури, а й, наприклад, для сервірування романтичної вечері, для рукоділля та інших необхідних дрібниць. Він з успіхом виконає роль тумбочки біля ліжка або підставки для кашпо або вази з квітами. Загалом, цей предмет меблів знадобитися як у вітальні, так і в спальні. Сучасні магазини меблів готові запропонувати безліч варіантів таких столиків, але справжнім умільцям по плечу створити свій ексклюзивний варіант. Це і спосіб економії коштів, а іноді і можливість продовжити життя деяких речей, якщо зробити його з підручних матеріалів. У статті розглянемо, як зробити журнальний столик своїми руками і що для цього знадобитися.

Найпростіший і звичний матеріал для виготовлення цього елементу інтер'єру, звичайно, дерево. Крім цього, дерево чи не найдоступніший і простий в роботі матеріал. За допомогою інструментів, які є в арсеналі кожного поважаючого себе чоловіка, будь-яка дошка може стати журнальним столиком.


За допомогою інструментів, які є в арсеналі кожного поважаючого себе чоловіка, будь-яка дошка може стати журнальним столиком

Дерев'яний журнальний столик - нетлінна класика

Для того щоб зробити своїми руками такий столик-лавку вам знадобляться наступні матеріали (всі розміри дані в см) і інструменти:

  • дошки 2.5 × 7.5 (3 шт.);
  • дошки 2.5 × 10 (1 шт.);
  • дошки 2.5х5 (8 шт.);
  • ніжки необхідної довжини (4 шт.), кріплення для них;
  • шурупи - 3.5;
  • саморізи - 3;
  • цвяхи оздоблювальні - 3.75;
  • клей для столярних робіт;
  • шпаклівка, фарба, грунтовка;
  • наждачний папір;
  • пила;
  • дриль;
  • по парі коротких і довгих затискачів;
  • рулетка;
  • молоток;
  • кондуктор Kreg Jig для прихованих отворів;
  • шліфмашинка.


75;   клей для столярних робіт;   шпаклівка, фарба, грунтовка;   наждачний папір;   пила;   дриль;   по парі коротких і довгих затискачів;   рулетка;   молоток;   кондуктор Kreg Jig для прихованих отворів;   шліфмашинка

Все підготували, тоді почнемо виготовлення:

  1. Торці двох дощок 2.5 × 7.5 розпиляних по довжині столика необхідно зрізати під кутом 45º. А дошки 2.5х5 напіліть довжиною рівній довжині попередніх дощок по внутрішньому спиляли.

Журнальні столики є необхідним атрибутом для будь-якої квартири. Меблеві магазини пропонують величезну кількість варіантів на будь-який смак і колір, але можливість зробити журнальний столик своїми руками також не є нездійсненним завданням.

Для виконання цієї роботи не потрібно бути великим фахівцем і це не зажадає наявності якихось спеціальних знань і навичок. Також вам не знадобиться купувати унікальне устаткування і дорогі матеріали. Давайте розглянемо основні кроки по виготовленню журнального столика.

Журнальний столик на коліщатках

Одним з найбільш популярних варіантів, які використовуються в інтер'єрі квартир, є журнальні столики на коліщатках. Це дуже зручний вид, адже його спокійно можна перекочувати в будь-яке місце вашої квартири.

Матеріал і інструменти

Для виготовлення такої конструкції вам знадобляться наступні матеріали та пристосування:

  1. Заготовки з ДВП або деревини.
  2. 4 колеса.
  3. Клей для дерева.
  4. , Свердла.
  5. Шуруповерт, викрутки.
  6. Лобзик, ножівка по дереву.
  7. Шурупи і шпунти.
  8. Рулетка і рівень.
  9. Наждачний папір або шлифмашинка.
  10. Дерев'яний молоток.


Дерев'яний молоток

Підготовчі роботи

Для того щоб розпочати складання столика, потрібно попередньо заготовити дерев'яні частини і, бажано, зробити креслення журнального столика.

Зверніть увагу!

Приклад креслення представлений нижче.

Спочатку вирізаємо одну круглу деталь діаметром 55 см. Це буде стільниця. Потім виготовимо дві напівкруглі деталі з радіусом в 265 мм, це будуть дві полички. Далі потрібно буде вирізати ще одну круглу заготовку також діаметром 55 см, для заснування столу. Після того як ми нарізали круглі деталі, приступимо до виготовлення прямокутних. В першу чергу треба зробити перегородку, що сполучає основу і стільницю. Її розміри будуть 71,5 см (висота) і 55 см (ширина). Три прямокутні заготовки з розмірами 245 на 230 мм, 245 на 360 мм, 480 на 245 мм і 8 деталей з параметрами 6 на 19 см.


Три прямокутні заготовки з розмірами 245 на 230 мм, 245 на 360 мм, 480 на 245 мм і 8 деталей з параметрами 6 на 19 см

Розмітка та встановлення шпунтов

Після виготовлення заготовок приступимо до процесу складання. До речі, журнальні столики з дерева користуються особливою популярністю не тільки через естетичного зовнішнього вигляду, але і більш простий збірки, ніж столи з пластмаси або, наприклад, зі скла.

Спочатку треба буде підготувати отвори під шпунти в прямокутної перегородці, і по центру підстави і стільниці. Відстань між ними має бути 8-10 см. Потім на висоті 36 і 48 см, на перегородці, потрібно зробити два отвори для закріплення до неї двох напівкруглих полиць. Для правильної розмітки використовуємо наші креслення з розмірами.

Потім встановлюємо шпунти і збираємо столик, при цьому візуально оцінюємо рівність отриманої конструкції. Переконавшись в тому, що конструкція зібрана рівно, розбираємо її і проробляємо отвори для шпунтов в прямокутних заготовках з розмірами в 36,48 і 23 см. Після цього приступаємо до остаточної зборки.


складаний столик

остаточне складання

Тепер давайте розглянемо, як зробити остаточну збірку. Щоб правильно завершити виготовлення нашого виробу, складання потрібно проводити в наступному порядку: підстава, центральна і нижня перегородки, напівкруглі полиці, верхні перегородки і стільниця.

Збірку виробляємо, використовуючи дерев'яний молоток. Шпунти намазуємо клеєм для міцності з'єднання. З прямокутних заготовок робимо восьмигранну фігуру. Для цього на торцях робимо зрізи під кутом в 67 градусів і також з'єднуємо за допомогою клею. Отриманий восьмигранник приклеюємо до основи столу із зворотного боку, таким чином, виходить своєрідний цоколь.

Якщо ми виготовляємо журнальний стіл своїми руками, то потрібно знати що процес складання завершується установкою коліщаток. Кріпимо їх шурупами до основи таким чином, щоб при русі столу вони не зачіпали цоколь. На цьому складання столу закінчена.

Зверніть увагу!

Після складання ви можете декорувати ваш столик на свій розсуд, використовуючи декупаж, мозаїку або інші способи.

Наочну відео-інструкцію можна подивитися нижче.

Особливості скляних столиків

Зараз модно мати в інтер'єрі квартири вироби зі скла і скляний столик не є винятком. Зазвичай, з цього матеріалу виготовляють стільницю, а ніжки та інші деталі можуть бути дерев'яними, хромованими, пластмасовими і плетеними. Стільницю виготовляють різної форми, і вона може бути квадратної, прямокутної, круглої, овальної. Саме скло буває також в різному виконанні: прозорим, матовим, тонованим.


Переваги та недоліки скляних столів

Якщо ви вирішили придбати столик зі склом, то потрібно знати всі переваги і недоліки, які можуть бути присутніми при експлуатації цих виробів. Основні переваги наступні:

  1. Стильний зовнішній вигляд. Скляні столи стануть прикрасою будь-якої квартири, особливо якщо вона оформлена в стилі хай-тек.
  2. Міцність. Незважаючи на «крихкий» зовнішній вигляд, такі столи дуже міцні, адже скло, з якого вони виготовляються, проходить термообробку і в його складі присутні спеціальні плівки, що запобігають розбиття на шматочки.
  3. Практичність. Важливе властивість, особливо якщо такий столик часто використовується, як столовий. Він легко миється, і з нього легко видаляються жирні плями.

Але для таких столів притаманні деякі недоліки. В першу чергу, висока ціна на них, що відштовхує деяких покупців. Крім цього, якщо скло прозоре, то на ньому сильно впадає в очі будь-яка забрудненість. Ще один неприємний момент при експлуатації - гучний звук при контакті з посудом. Але всі ці недоліки, крім ціни, легко усуваються.


столик трансформер

Зараз дуже модно використовувати в інтер'єрі квартири журнальний стіл трансформер. Крім того, що він має стильний зовнішній вигляд, його ще можна використовувати як обідній на шість персон і більш. Погодьтеся, що в малогабаритній квартирі, це властивість дуже корисне і дозволяє економити значну площу. Такі столики можуть виготовлятися декількох видів.

  1. На відміну від звичайного столика, журнальний низький і тому важливою властивістю є можливість висувати ніжки або ж за допомогою механізму виробляти підйом стільниці на потрібну висоту.
  2. Розкладний журнальний столик. Дозволяє значно збільшувати площу стола за допомогою використання «крил». Є оригінальні варіанти, коли можна міняти навіть форму столу.
  3. Бувають журнальні столики з прихованими висуваються скриньками і шафками. При приході гостей, столик з такою структурою можна перетворити в міні-бар або в іншу корисну конструкцію.
  4. Часто виробники виготовляють столики-трансформери на коліщатках. Тим самим переваги такого столу тільки збільшуються.
  5. Повсюдно використовується варіант - складаний журнальний столик. В цьому випадку, площа столу збільшують за рахунок додаткових стільниць. Вони заховані в подстолье і в потрібний момент висуваються, тим самим збільшуючи у декілька разів первісну площа столу.
  6. Є ще оригінальні моделі, коли журнальний столик вбудовуються в, наприклад, диван і за потребою висувається для використання.

На розглянутих вище прикладах можна побачити, що журнальні столики бувають найрізноманітніших конструкцій і дизайнерського виконання. І, незважаючи на уявну простоту, доповнять інтер'єр вашої квартири додатковим оригінальним елементом.

Журнальний столик своїми руками відео:

Журнальний столик може бути просто функціональної поверхнею, а може стати відмінною декоративною деталлю інтер'єру.

Особливим шармом володіє стіл з натурального дерева. Його можна купити в магазині або виготовити самостійно.

Журнальні столики, зроблені своїми руками, декорують різними способами, перетворюючи часом звичайний предмет меблів в шедевр дизайнерської думки.

Вид, розмір і декор журнального столу можуть бути абсолютно різними Вид, розмір і декор журнального столу можуть бути абсолютно різними. Єдине обмеження - ваша фантазія.
Найпоширеніші і доступні у виготовленні столи:

  • квадратний або прямокутний дерев'яний столик ;
  • круглий і овальний столик;
  • стіл трансформер;
  • скляний столик;
  • столик з комбінованих матеріалів (наприклад, скло і дерево).

Зверніть увагу! Комплект з двох-трьох столиків зробить посиденьки в вітальні ще більш комфортними: у кожного гостя буде персональна поверхню для чашечки кави або келих вина.

З чого зробити столик

Матеріали, які використовуються для виготовлення журнальних столів: Матеріали, які використовуються для виготовлення журнальних столів:

  • дерево (цілісний масив, брус);
  • пеньки;
  • клеєні панелі;
  • фанера;
  • Скло.

Але самостійно виготовити журнальний столик можна не тільки з традиційних матеріалів. Прекрасно виглядають столи, зроблені з підручних засобів і старих речей, таких як чемодан, віконна рама, велика котушка, піддони і ін.

Важліво! Якщо ви вибрали скляний стіл, переконайтеся, що він виготовлений з якісного загартованого скла, що забезпечить надійність, міцність і безпеку вироби.

Матеріали и інструменти

Найбільш красиві і різноманітні за формою столи виходять з дерева, ДСП або МДФ Найбільш красиві і різноманітні за формою столи виходять з дерева, ДСП або МДФ. Матеріал для журнального столика слід розрахувати заздалегідь.
для простого столу досить наступних елементів:

  • бруски для ніжок (4 шт.);
  • товста дошка, панель або лист фанери для стільниці;
  • кутові кріплення для з'єднання стільниці з ніжками (4 шт.);

Для круглого журнального столика вам знадобляться:

  • 2 круглі деталі з ДСП або МДФ (стільниця і опора для коліщаток столу). Діаметр 60 см;
  • прямокутні деталі для ніжок (2 шт.). Розмір 60 х 40 см;
  • коліщатка (4 шт.).
  • шпаклівка для дерева;
  • клей столярний (для деревини).

Необхідно також придбати просочення і лак, щоб і забруднення і надати виробу красивий зовнішній вигляд.

Крім того, для виготовлення журнального столика знадобляться наступні інструменти: Крім того, для виготовлення журнального столика знадобляться наступні інструменти:

  • молоток;
  • цвяхи;
  • викрутка або шуруповерт;
  • кутові кріплення (не обов'язково);
  • кельму.

Круглий журнальний столик

Попередньо слід замовити деталі з ДВП або МДФ Попередньо слід замовити деталі з ДВП або МДФ. Можна зробити їх і самостійно, але слід врахувати, що стільниця і опора для коліщаток повинні бути ідеальної форми. Це додасть журнальному столу вишуканий і акуратний вигляд.

етапи робіт

Крок 1. У прямокутних формах потрібно зробити невеликі пропили по центру, щоб вставити їх один в одного. Пропили робляться відповідно до товщини листів ДСП (МДФ).

Крок 2. З'єднуємо прямокутники за допомогою пропилів. Промащуємо стики столярним клеєм. Це необхідно для того, щоб частини столу міцно трималися.

Крок 3. Зверху прикладаємо стільницю. Тонкими цвяхами прибивають її до ніжок. Для маленького столика досить одного цвяха в середині і по одному цвяху на кожну ніжку.


Крок 4
Крок 4. Перевертаємо столик і прибиваємо опору для коліщаток. Також використовуємо клей і 5 цвяхів.

Крок 5. Капелюшки цвяхів акуратно замазуємо шпаклівкою.


Крок 6
Крок 6. Обробляємо журнальний столик просоченням для дерева. Покриваємо лаком або фарбою.

Крок 7. Коли останній шар лаку або фарби повністю висохне, можна прикрутити коліщатка.

Журнальний столик можна залишити в такому стані, а можна додатково задекорувати.


Журнальний столик можна залишити в такому стані, а можна додатково задекорувати

Важліво! Перш ніж розпочати складання столика, слід обклеїти торці всіх деталей з ДСП, ЛДСП, МДФ меламіну кромкою.

Журнальний стіл-трансформер

Такий столик відмінно впишеться в дизайн будь-якої кімнати і заощадить багато місця, а при необхідності легко перетвориться з журнального столу в обідній Такий столик відмінно впишеться в дизайн будь-якої кімнати і заощадить багато місця, а при необхідності легко перетвориться з журнального столу в обідній. Мінусом трансформера є непроста збірка. Розглянемо виготовлення такого столу.

Для початку потрібно визначитися з механізмом, на якому і буде побудована вся збірка столу-трансформера. Механізми вітчизняного виробництва дешевше, іноземні - дорожчі.

Конструкція трансформера буває з газ-люфтом і з пружинами.

етапи робіт

Крок 1. Придбання механізму трансформера.


Важліво! Механізми для трансформера випускаються різніх відів і розмірів, тому при виборі слід враховувати габарити вашого майбутнього столу.


Крок 2.

За допомогою програми моделювання створюємо макет столика, який підходить саме вам. Для цього підійдуть програми PRO100 або Sketch Up від Google: легкі, з інтуїтивним управлінням, тому розібратися в них буде досить просто. Створення макета займе 2-3 години.

Крок 3. Розкрій деталей теж можна зробити за допомогою програми. Вона прораховує всі необхідні матеріали, що значно спрощує нашу роботу. Отримавши всі розміри, розпилюємо деталі.

Крок 4. Складання столу. Каркас нашого столика буде зібраний за допомогою конфирматов (стяжки для з'єднання деталей з деревних матеріалів). Для цього необхідно зробити отвір спеціальним свердлом. Розмітку зручніше робити олівцем або за допомогою звичайних стікерів.



Крок 5. Далі відповідно до прикладеної в механізм трансформера інструкцією закріплюємо його на наш каркас. Перед цим необхідно вставити пружини.
Кріпимо простим наскрізним способом через велику вагу механізму.


Просвердлюємо отвори під болти і спеціальним свердлом свердлимо місця для головок болтів
Просвердлюємо отвори під болти і спеціальним свердлом свердлимо місця для головок болтів.


Кріпимо трансформер за допомогою болтів
Кріпимо трансформер за допомогою болтів.


Крок 6
Крок 6. Аналогічним способом кріпимо механізм з іншого боку.

Крок 7. Збираємо ніжки. Вага нашого столика близько 50 кг, тому необхідно скріпити ніжки столу між собою звичайними меблевими стяжками.


Крок 8

Крок 8. Будемо прикручувати наші ніжки до каркасу столика. Робимо розмітку і просвердлюємо отвори.


Крок 9
Крок 9. Прикручуємо все ніжки до каркасу. Ніжки приховали всі робочі моменти столика.


Крок 10
Крок 10. Виготовлення стільниці. Стільниця є найголовнішою частиною столика. Вибираємо міцні шарніри для стільниці. Розмір отворів для шарнірів невеликий. Укручуємо шарніри.


. .


Той, хто мобільністю особливо не переймається може спалахнути побачити у себе в вітальні міцний столик, виконаний в сільському стилі. Такому умільцю можна запропонувати створити столик з потужних дощок. Цей варіант столика відмінно впишеться в інтер'єр будь-якого заміського будинку.


Ненав'язлива продумана лінь, укупі зі спрагою творчості часто може приводити до досить цікавих відкриттів. І одне з таких відкриттів - м'який столик з виробила свій ресурс автопокришки.


Зібрати його не складе труднощів:

  • У ДСП необхідно вирізати два круглих сегмента, по діаметру на 3-4 см менше діаметра обраної для столика покришки.
  • До одного з круглих сегментів слід прикрутити чотири ніжки бажано металеві, оскільки столик вийде досить важкий.
  • Донний сегмент і стільницю до бортів колеса прикріплюють за допомогою саморізів.
  • Після залишається лише задекорувати боковини зі стільницею джутовим кантом.

В кінцевому підсумку джутова конструкція зі старої покришки виглядає відмінно

Можна використовувати випадкові предмети. Лише після кількох годин роботи з даним матеріалом, що складається з 4 ящиків і палет, може вийти цілком оригінальна і заслуговує на увагу конструкція.


Лише після кількох годин роботи з даним матеріалом, що складається з 4 ящиків і палет, може вийти цілком оригінальна і заслуговує на увагу конструкція


Також можна використовувати для виготовлення столика стругані бруски і планки звичайного забірного паркану.


Також можна використовувати для виготовлення столика стругані бруски і планки звичайного забірного паркану

Каркас - підстава, виготовлене з паркану можна затонувати чорною морилкою для додання конструкції своєрідного контрасту.

Також непогано деревина може поєднуватися з металевими частинами. Ось модель столика, виготовленого зі шматків шпунтованої дошки в обрамленні карнизної планки на ніжках з металу.


Ніжки з гладкого арматурного прута виглядають досить елегантно

За виготовленому шаблоном прутки з перерізом 10-14 мм згинаються, до них за допомогою зварювального апарату приварюються куточки товщиною від 1,5 до 2 мм. Стільниця виготовляється з шпунтованих дощок «сороковок». Після того, як ніжки прикручені до стільниці, слід її зачистити, затонувати і покрити лаком. Ніжки можна пофарбувати в чорний колір.

Відмінним виходом для виготовлення каркаса для журнального столика буде профільна труба. Зваривши з неї два ідентичних квадрата, пофарбувавши їх і забезпечивши стільницею з міцних дощок, вийшов непоганий зразок заміської меблів.


Для стійкості квадрати під стільницею також варто з'єднати між собою за допомогою зварювання і профільної труби.

Деревне спіл також вельми оригінально буде виглядати в образі стільниці для столика.


Деревне спіл також вельми оригінально буде виглядати в образі стільниці для столика

Електрорубанок, шліфмашинка, лак, пару годин часу і стільниця готова. Відмінно під такою масивною стільницею виглядатимуть ніжки з арматурного стержня.


Відмінно під такою масивною стільницею виглядатимуть ніжки з арматурного стержня

Хороший варіант - комбінація скла і деревини. Ось один з варіантів такої співдружності.


Легке скло оригінально поєднується з масивним дерев'яним підставою

Вельми сучасно і стильно виглядає пересувний столик, спрацьований зі звичайного дерев'яного піддону і накритого зверху скла.

Для любителів функціональних моделей може підійти столик - трансформер. Кілька маніпуляцій і столик кардинально змінює свій зовнішній вигляд.


Основою наступної трансформується моделі - пара металевих каркасів-тумб, шарнірно кріпляться до стільниці. При повороті кришки лежить горизонтально конструкція постає в вертикальну позицію.


Кришку даного столу складають дві плити, які можна зсунути по горизонталі. Одна плита крутиться навколо власної осі. При бажанні даний трансформер легко розгорнути в обідній стіл на 4 людини.

При бажанні даний трансформер легко розгорнути в   обідній стіл   на 4 людини

Столик-трансформер «три в одному»

Після вдалого експерименту з фанерними обрізками може з'явитися і таке ось диво


Після вдалого експерименту з фанерними обрізками може з'явитися і таке ось диво

Довго ж майстру довелося возитися з вимірами і обчисленнями.

За ідеєю - все просто, а на вигляд - не скажеш.


Не інакше для розрахунку потрібно скористатися програмою тривимірного моделювання.

Деякі домашні майстри не заморочуються зі складнощами конструкції і зачату просто люблять пограти в кубики. І ось що з цього виходить.


І ось що з цього виходить

Щілини так і просяться, щоб їх накрили скляною стільницею.

Для з'єднання скла з деревиною найкраще підходить прозорий оптичний клей. Просвердлити звичайне скло в домашніх умовах без спеціальних пристосувань буде неможливо.

Для виготовлення стільниці найкраще може підійти євровагонка. Також добре з неї виходять і розпірки з ніжками і бортиками.


Стільниця з евровагонки

З евровагонки можна виконати стільницю будь-яких форм. Її легко вирізати за допомогою інструменту.

Перед виготовленням журнального столика слід приготувати деякі інструменти:

  • шуруповерт;
  • стрічкова шлифмашинка;
  • електролобзік;
  • рулетка;
  • ножівка.

Також перед тим, як приступати до виготовлення слід виконати креслення, в якому будуть відображена вся конструкція і схеми стикувальних вузлів.


Обробку столика слід виконувати в два етапи. Перед складанням слід відшліфувати наждачним папером саму кришку, ніжки і днище. Після того, як столик буде зібраний виробляють покриття вироби морилкою і лаком.

Ще більш просто виготовляється столик з ДСП. Даний матеріал може виконувати одночасно дві функції, утворювати поверхню і нести навантаження. Краще використовувати для шпоновані листи, оскільки ніякому лаку не під силу заховати деревно-стружкових фактуру.


По завершенні збирання все кромки як стільниці, так і ніжок з днищем необхідно заклеять спеціальної меблевої стрічкою із пластику, перед наклеюванням прогріваючи її будівельним феном.

Відео: Саморобний журнальний столик

Хто сказав, що функціональний предмет інтер'єру не може перетворитися в його «родзинку»?
Як зробити стіл з дерева своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама