Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

монтаж вагонки

  1. Підготовчий етап
  2. Коротко про інструменти
  3. Підрахунок кількості матеріалів
  4. монтаж каркаса
  5. Монтаж вагонки на каркас

Всім хороші сучасні матеріали із пластику: вологи не бояться, додаткової обробки не вимагають, розміри не «гуляють», монтувати самостійно легко і просто. Навіть якщо «напартачив», можна докупити відсутню панель - вони всі стандартні і коштують недорого. Але коли мова йде про внутрішній обробці житлових приміщень, суперників у дерева мало. У кімнаті зі стінами, обшитими дерев'яною вагонкою, комфортно, тепло і по-домашньому затишно. Деякі вибирають пластик і гіпсокартон просто тому, що не впевнені в своїх силах. Насправді монтаж вагонки своїми руками доступний всім, тільки вимагає більш ретельної підготовки.

Підготовчий етап

На цьому етапі закладаються основи краси і довговічності (якщо можна так висловитися) дерев'яного оздоблювального покриття. Розглянемо його детальніше.

Вибір матеріалів визначається фінансовими можливостями і естетичними уподобаннями господаря.

1. Евровагонка класу «А», «Б», і «Екстра» відрізняються кількістю сучків, якістю обробки і ціною. Вона упакована в пачки, має стандартні розміри (більш-менш) і певну вологість. Є ще просто "дерев'яна вагонка», яку роблять на приватній тартаку. Вона дешевше, але про якість годі й говорити: вона вимагає додаткових зусиль, щоб привести її в презентабельний вигляд.

Вона дешевше, але про якість годі й говорити: вона вимагає додаткових зусиль, щоб привести її в презентабельний вигляд

Щоб вагонка була строго однакового розміру і якості, купуйте вагонку одного виробника відразу на всю кімнату.

2. Кріплення планок можна виконати саморізами, спеціальними оцинкованими цвяхами, скобами (пістолетом) або за допомогою кляймер. Перші три способи не залишають можливості перемонтувати вже зібрану стіну при необхідності виправити помилки або після всихання. Крім того, є ймовірність розколоти планку або пошкодити її ударами молотка. Кріплення на кляймери і маленькі саморізи дуже полегшує збірку і дозволяє повернутися хоч на початок робіт.

Кріплення на кляймери і маленькі саморізи дуже полегшує збірку і дозволяє повернутися хоч на початок робіт

Кляймери для кріплення планок вагонки підбирають за розміром.

3. Перетин брусків для каркаса під вагонку може бути 20х40 мм або 30х30мм. Можна також використовувати металопрофіль для гіпсокартону. Кріплять каркас на стіну за допомогою саморізів або. Якщо передбачається додаткове утеплення стін, товщину брусків збільшують відповідно шару теплоізоляції.

4. Дерево потребує захисту. Бруски покривають складами від гниття, грибків і антипіренами. Саму вагонку обробляють морилками, лаками, натирають воском, фарбують і т. Д.

5. Декоративні елементи необхідні для приховування «гріхів»: куточки, наличники, стикувальні планки і плінтуса закриють нерівності і додадуть обробці закінчений вигляд.

Декоративні елементи необхідні для приховування «гріхів»: куточки, наличники, стикувальні планки і плінтуса закриють нерівності і додадуть обробці закінчений вигляд

Декоративні накладки і плінтуса приховають недоліки монтажу.

Коротко про інструменти

Монтаж дерев'яної вагонки не вимагає якихось спеціальних інструментів. Шуруповерт, ножівка (лобзик), кутник, рулетка, рівень, молоток сьогодні є в господарстві у кожного. При необхідності кріпити каркас на цегляні стіни потрібні свердла по бетону і дюбеля.

Підрахунок кількості матеріалів

Кількість вагонки і витратних матеріалів визначається після виміру площі всіх поверхонь, що підлягають обробці і вибору малюнка укладання.

  • Бруски кріплять на стіні «стоячи» або «лежачи» перпендикулярно положенню вагонки. При діагональному монтажі вагонки бруски розташовують під кутом 45 °. Відстань між ними 50-60 см, у підлоги і стелі кріплять брусок по всьому периметру. Вікна та двері теж обрамляють каркасом.

Примітка! Для наочності нанесіть малюнок розташування каркаса на стіну: це допоможе уникнути помилок в підрахунках

  • Вагонку випускають різної довжини від 1 м до 3 м, ширина теж може трохи змінюватися особливо у «приватників». Тому спочатку ознайомтеся з асортиментом в магазині будматеріалів, потрібного вам розміру може не виявитися в наявності. Якщо магазин надає послугу з підрахунку матеріалів - скористайтеся нею і порівняйте зі своїми результатами.

Не забудьте додати 10% на непередбачені відходи.

  • Витрата кляймер - 20-25 шт. на кв. м вагонки. Вони продаються пачками, тому штучні підрахунки не мають сенсу. На кожен кляймер потрібно пара оцинкованих саморізів.

Чим складніше малюнок укладання, тим більше витрата матеріалів.

Дуже важливо! Кляймери випускають різного розміру. Висота притискного язичка повинна відповідати оздоблювального матеріалу. Перед покупкою заміряйте товщину виступу вагонки, який затискається кляймери, і вибирайте потрібний.

  • Знаючи кількість «дерева», неважко визначити потребу матеріалів для його захисту. Враховуйте, що обробку треба проводити з усіх боків.

Куплені матеріали розпакуйте і складіть в приміщенні, де будуть вестися роботи. Дерево має кілька днів адаптуватися до нових умов вологості і температури. Після цього обробіть дерев'яні частини відповідними складами і дайте повністю висохнути. Все готово до роботи.

монтаж каркаса

При вертикальному розташуванні вагонки монтаж каркаса починаємо з кріплення брусків у підлоги і стелі, відступаючи кілька см. Щоб стіна нікуди не «падала», спочатку кріплять стельовий брус, а потім по схилу виставляють і кріплять нижній. У протилежних кінцях стіни від бруска до бруска натягують шнур і по ньому через рівні відстані (50-60 см) кріплять проміжні бруски. Перевіряють рівнем правильність установки каркаса.

При горизонтальному розташуванні планок вагонки будувати каркас починають з кутів і далі все аналогічно. Обов'язково виставляють бруски навколо віконних і дверних прорізів. При відрізанні брусків за розміром не забувайте обробляти торці.

Вагонку монтують на каркас, в який можна укласти шар утеплювача і заховати електропроводку.

Корисна порада: В будинку з бруса або колод кріпите бруски за допомогою підвісів для гіпсокартону. Таке кріплення більш рухомий і при усадки стін не деформує вагонку.

Монтаж каркаса під діагональну або більш складне укладання вагонки виконують відповідно до розташування планок. Врахуйте, що при такому способі витрата матеріалів більше, і з'являється багато неприкритих стиків. Вони вимагають дуже точного, акуратного різу.

Монтаж вагонки на каркас

Горизонтальне кріплення дерев'яної вагонки можна починати від статі або від стелі. Якщо починати від статі, то планка розташовується пазом вгору. Такий стан не має великого значення в сухому чистому приміщенні. При обшивці лазні або будинку зовні це неприпустимо: в паз може потрапити вода, пил, бруд, і ніяка захист не допоможе: дерево загніет. Тому в таких умовах вагонку починають кріпити від стелі пазом вниз.

  • Першу планку укладаєте строго за рівнем - від цього залежить хід подальшого монтажу. При стандартних розмірах потрібно буде тільки періодично перевіряти горизонтальність. Планку прибивають оцинкованими цвяхами прямо через «тіло» дошки до брусів, вибираючи місце, де капелюшки закриються куточком або плінтусом. Додатково кріплять кляймерами.
  • Другу планку вставляють в паз першої до упору, при необхідності злегка постукують молотком. Щоб не пошкодити краю використовують відрізок вагонки 15-20 см. Його вставляють в паз дошки і молотком стукають вже по ньому.

Відрізок вагонки використовують як підкладку, щоб не пошкодити краю.

  • На кожному бруску в паз вагонки вставляють кляймер, вкручують саморізи і далі процес повторюється до останньої дошки. Її підганяють циркулярною пилкою або лобзиком до необхідної ширини і кріплять цвяхами.

Не забувайте обробляти свіжі зрізи, щоб вони не відрізнялися за кольором.

  • Декоративні елементи можна закріпити не остаточне. Можливо, через якийсь час з'ясується, що вагонка ще досохла і почала виходити з пазів. Якщо це дуже помітно, доведеться виконати всю роботу ще раз: розібрати, ущільнити і знову зібрати. До речі, тут і знадобляться куплені в запас планки.

Для кріплення кляймер використовують саморізи. У разі необхідності можна перемонтувати вагонку заново.

  • Після цього можна закріпити всі куточки, плінтуси і покрити лаком.

Результатом правильної підготовки і акуратного монтажу буде естетичну насолоду і задоволення від виконаної роботи. Не забувайте тільки, що дерево вимагає догляду. Періодично очищайте від пилу, не допускайте попадання надлишків вологи. При необхідності оновіть лакове покриття.

При необхідності оновіть лакове покриття

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама