Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Облицювання дерев'яного будинку блокхаусом: фото і відео монтажу

  1. Переваги застосування блокхаус в якості обшивки будинку
  2. Облицювання: етапи роботи
  3. Етап 1. Підготовчі роботи
  4. Етап 2. Гідроізоляція дерев'яної поверхні
  5. Етап 3. Виготовлення та монтаж обрешітки
  6. Етап 4. Укладання теплоізоляції
  7. Етап 5. Облицювання блокхаусом стін
  8. Етап 6. Нанесення захисного покриття
  9. Догляд за обшивкою

Незалежно від того, з якого матеріалу побудований будинок, фасадна обробка стін блокхаусом стане вірним вибором для бажаючих імітувати зовнішній вигляд справжнього дерев'яного зрубу. Ця облицювання, крім презентабельності і практичності відноситься до розряду матеріалів, доступних за ціною для широкої споживчої аудиторії. Ну, і нарешті, обшивку будинку сайдингом можна виконати самостійно. Це і вигідно, і цікаво. У даній статті буде розглянута облицювання дерев'яного будинку блок хаусом з натуральної деревини.

Зміст:

  1. Переваги застосування блокхаус в якості обшивки будинку
  2. Облицювання: поетапне опис процесу
  3. Догляд за обшивкою

Переваги застосування блокхаус в якості обшивки будинку

Переваги застосування блокхаус в якості обшивки будинку

  • екологічність матеріалу
  • Ефектний зовнішній вигляд
  • простота монтажу
  • Можливість використання звичайних кріпильних елементів
  • Довговічність і практичність
  • Стійкість до впливу сонця
  • Чудове поєднання за допомогою спеціальної «замкової» системи «паз-шип»

особливості вибору деревина хвойних порід (найміцніша, стійка до гниття, ураження шкідливими комахами) теплові характеристики сосна і ялина мають високу щільність, тому що їх можна розглядати також як додатковий теплоізоляційного матеріалу;
щільність деревини визначається по розташуванню кілець - чим ближче кільця один до одного, тим більшу щільність має деревина
варіанти монтажу на цвяхи: забиваються під кутом в "гребінь", ховається капелюшок. Кріплення ТІЛЬКИ горизонтальне за схемою "знизу вгору";
на цвяхи без капелюшків (пряме вбивання цвяхів з подальшим відкусуванням виступаючих капелюшків), цвяхи забиваються на обрешітку в декількох місцях (даний спосіб найгірший, хоча і є простим і найнадійнішим); забивання цвяхів в пази - так зберігається зовнішній цілісний вигляд панелей. Це досить складно, оскільки забивання цвяхів слід проводити знизу вгору, що досить незручно.
Вихід: прибивати блокхаус з розташуванням пазів вгору. на скоби із застосуванням будівельного степлера. Цей спосіб нелегче, ніж п.3, проте він гарантує збереження зовнішнього вигляду. Панелі прибивають скобами, рухаючись до підлоги.
догляд необроблені панелі протирати тільки сухою ганчіркою, плями видаляти слабким розчином миючих засобів; деревина хвойних порід легко вбирає всі рідини, що потрапляють на поверхню, тому бажано відразу покрити захисним лаком поверхню обшивки

Облицювання: етапи роботи

Як і монтаж будь-якого облицювальний матеріал, облицювання дерев'яного будинку блокхаусом включає в себе наступні етапи:

  • А. Підготовка стін до облицювання.
  • Б. Укладання гідроізоляції.
  • В. Установка обрешітки для сайдингу.
  • Г. Укладання теплоізоляції.
  • Д. Монтаж сайдингу.
  • Е. Нанесення захисного покриття.

Етап 1. Підготовчі роботи

Для обшивки блокхаусом дерев'яного будинку слід ретельно підготувати поверхню стін - просочити дерево антисептичним розчином, вирівняти (по можливості) поверхню, законопатити щілини, замазати тріщини (якщо вони є). Підготувавши таким чином поверхню, можна приступати до наступних робіт.

Етап 2. Гідроізоляція дерев'яної поверхні

На суху очищену поверхню укладається шар гідроізоляції. Як правило, цей матеріал використовується для захисту поверхні стін під обшивкою, а також для запобігання утворення грибкової цвілі на стінах і затримання вологи в теплоізоляційному шарі. В якості гідроізоляції використовують звичайну поліетиленову плівку великої товщини.

Етап 3. Виготовлення та монтаж обрешітки

Обрешітку для дерев'яного будинку виготовляють з дерев'яних брусів розміром 50х30 мм в поперечному перерізі. Бруси кріпляться до поверхні стіни, на яку вже укладена гідроізоляційна плівка, вертикально, з кроком в 500-600 мм. Відлік кроків починають від зовнішнього краю першого бруска.

Етап 4. Укладання теплоізоляції

Шар утеплювача укладається в осередки, утворені латами. Утеплювачем, як правило, виступає мінеральна або скловата. Цей теплоізоляційний матеріал має низьку теплопровідність, однак він дуже добре вбирає вологу. Тому щоб уникнути набрякання утеплювача внаслідок утворення конденсату на внутрішній поверхні стін після теплоізоляції укладається додатково шар пароізоляції. Вона дасть змогу стінам «дихати», в той же час, не допускаючи вбирання вологи в мінеральну вату.

Етап 5. Облицювання блокхаусом стін

Після того, як встановлена ​​лати для обшивки панелями стін і покладені всі шари тепло-, гідро- і пароізоляції, можна приступати безпосередньо до монтажу облицювання дерев'яного будинку блокхаусом. Кріплення панелей починається зі стартової планки, щодо якої будуть кріпитися і всі наступні матеріали. Завдяки замкового з'єднання планок «паз-шип» кріпити панелі легко і зручно, потрібно тільки використовувати додаткову фіксацію обшивки на обрешітки. Фіксувати панелі потрібно шурупами з використанням шуруповерта, або ж кляммерами або цвяхами.

Важливо: вертикально планки блокхаус кріпити на фасадні стіни не рекомендується, оскільки зовнішні поверхні з дерева більш інших облицювальних матеріалів схильні до атмосферних опадів, яке згубно впливає на стан обшивки. При попаданні вологи між планками в стики, обшивка може розбухнути, потім розсохтися і піти тріщинами. В цьому випадку обшивку доведеться міняти повністю.

Після того, як панелі встановлені на обрешітку, слід провести ряд завершальних робіт. Так, за допомогою декоративних куточків закриваються щілини стикових кутів, наличниками оформляються отвори по периметру вікон і дверей.

Етап 6. Нанесення захисного покриття

В якості захисного покриття використовують безбарвний лак або ж воскову рідина. Рідина має водовідштовхувальну властивість, в результаті чого дерево стає практично «невразливим» для снігу і дощу. Деякі види лакофарбового покриття здатні трохи змінити колір дерева, зробивши його більш темним.

Догляд за обшивкою

На відміну від «простого» сайдингу (вінілового або навіть металевого) за блокхаусом потрібен регулярний догляд, причому обшивка є «вибагливої»: їй протипоказана вологе прибирання, пачкание поверхонь, потрібна постійна просочення антисептиком, відновлення захисного покриття. В якості покриття застосовується лакофарбовий складу, масло для дерева або віск - гарантія виробників на дане захисне покриття надається мінімум на 5 років.

Увага! Якщо ж хочеться додати деревині трохи темний / світлий відтінок, то можна використовувати декоративне покриття, що міняє відтінок деревини на тон або два вище / нижче.

Якщо ж хочеться додати деревині трохи темний / світлий відтінок, то можна використовувати декоративне покриття, що міняє відтінок деревини на тон або два вище / нижче

Деякі лакофарбові покриття випускають на водній основі. Вони сприяють виділенню фактури деревини, надають обшивці милує око блиск. Наостанок хочеться зазначити, що товщину планки бажано вибирати пропорційно ширині. Погодьтеся, що тонка планка великої ширини не буде виглядати на фасаді дерев'яного будинку. А ось товста панель, навпаки, буде виглядати більш ніж переконливо, додаючи будинку вид справжнього сільського зрубу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама