Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покрівля для дерев'яних будинків

  1. Технологія монтажу даху для дерев'яного будинку
  2. Етапи зведення даху дерев'яного котеджу:
  3. Види матеріалів покрівлі для дерев'яного будинку
  4. Який вид покрівлі підійде для різних дерев'яних будинків?

У цій статті ми розповімо про процес монтажу покрівлі для дерев'яних будинків. Технологія будівництва даху для котеджу з бруса має свої особливості. Крім того ми познайомимо Вас з усіма видами матеріалів для покрівлі, які фахівці нашої компанії «СтройДомКомфорт» застосовують для виготовлення і установки дахів.

Технологія монтажу даху для дерев'яного будинку

Як правило, при будівництві дерев'яних будинків або бань для зведення покрівлі використовують комплектні конструкції з балок і крокв. Фахівці «СтройДомКомфорт» найчастіше ці елементи підбирають відповідно до проекту ще на стадії планування майбутнього котеджу або лазні.

Сам процес зведення покрівлі вважається найскладнішим етапом будівництва. Справа в тому, що необхідно правильно розрахувати можливі зміни геометрії конструкції після процесу усадки дерев'яних стін. Після розрахунків потрібно грамотно провести роботу по монтажу кріплень. Справитися з цим завданням під силу тільки професійним, досвідченим будівельникам.

Етапи зведення даху дерев'яного котеджу:

  • Проектування покрівлі. На цьому етапі фахівці нашої фірми виробляють спеціальні розрахунки. Ми враховуємо такі фактори: форма зрубу або каркасного будинку, навантаження покрівельного матеріалу на кроквяну систему, додаткова можливе навантаження (вітер, дощ і сніг), ступінь усадки матеріалу стін. У проект вносяться дані кута нахилу майбутньої покрівлі, відстань між прольотами і т.п.
  • Вибір матеріалів для покрівлі. Виходячи з попереднього етапу, нами підбираються максимально відповідні елементи кріплення, обсяги ізоляційного матеріалу і т.д.
  • Монтаж покрівлі. Стартує сам процес встановлення даху з монтажу кроквяної системи. Перед цією роботою потрібно підготувати мауерлат - підстава, яке з'єднує стіни з кроквами. Для цього можна використовувати вирівняний верхній ряд колод або каркасних балок.
  • Виготовлення кроквяної конструкції. Кроквяна система для різних видів дахів (одно- або двосхилих) розрізняються за зовнішнім виглядом, але процес їх виготовлення приблизно однаковий. На землі проводиться збір частин кроквяної конструкції - «трикутників». Після закінчення виготовлення конструкції піднімають над стінами будинку. Потім кріплять крайні елементи системи. Орієнтуючись по натягнутій мотузці, що імітує майбутній коник даху, будівельники скріплюють між собою балки перекриття на рівному відстані один від одного. Їх фіксують, використовуючи тимчасові розпірки, і надають жорсткості і міцності конструкції за рахунок спеціальних підпірок.
  • Установка обрешітки. Решетування - на крокви прибиваються дошки 20-25 мм. товщини з певним інтервалом, лати монтується поверх кроквяної системи. Крок між дощок встановлюється в залежності від виду покрівлі.
  • Гідроізоляція. Поверх обрешітки стеляться спеціальні шари гідроізоляційного матеріалу.
  • Укладання покрівельного матеріалу. Фахівці компанії «СтройДомКомфорт» мають багатий досвід укладання всіх популярних видів покрівельного матеріалу. Про особливості кожного з них ми розповімо далі. А сам процес настилу покрівлі зводиться до правильного кріплення елементів покрівлі до решетування.

Види матеріалів покрівлі для дерев'яного будинку

Компанія «СтройДомКомфорт» при будівництві дерев'яних будинків пропонує для своїх клієнтів різні види покрівель. Ми працюємо тільки з найякіснішим і перевіреним матеріалом:

Оцинкований кольоровий профнастил. Профнастил - листи оцинкованої сталі, покритої полімерним захисним шаром і шаром фарби. Плюси профлиста, як матеріалу для покрівлі: низька вартість, вогнестійкість, довговічність (25-30 років експлуатації), простота установки, різні колірні варіанти.
Мінуси: схильність до корозії, гучність під час дощу і граді.

Ондулін. Листовий покрівельний матеріал, хвилеподібною форми, що виготовляється з целюлози з бітумної полімерної пропиткою. Позитивні характеристики: довговічність (гарантія від виробника - 15 років), екологічна чистота (на відміну від шиферу ондулін не містить шкідливих для здоров'я домішок), легкість монтажу.
Мінуси: не найбільший термін служби (в порівнянні з іншими матеріалами)

Металочерепиця. Найпопулярніший, порівняно недорогий і максимально різноманітно представлений на вітчизняному ринку матеріал. Плюсами металочерепиці є: мала вага конструкції, різноманіття колірних рішень, відсутність в установки суцільний обрешітки, корозійна стійкість, довговічність і міцність (термін експлуатації - 50 років).
Мінуси: гучність під час дощу і граді.

М'яка покрівля. Існують різні варіанти м'якої покрівлі. Ми рекомендуємо для своїх замовників використовувати м'яку черепицю - бітумно-полімерний матеріал на армованому каркасі. Переваги: ​​найширший вибір форм і відтінків кольору, безшумність і герметичність при дощі або град, стійкість до високих температур (поріг до 120оC), термін служби більше 30 років, можливість установки на складні конструкції дахів.
Мінуси: більш висока ціна (в порівнянні з вартістю металочерепиці), необхідність монтажу суцільний обрешітки, ремонт і установка м'якої покрівлі трудомісткий і складний процес.

Який вид покрівлі підійде для різних дерев'яних будинків?

Для будинків з бруса і каркасних будинків можна використовувати будь-який покрівельний матеріал. Все залежить від індивідуальних переваг і фінансових можливостей замовника.

У будь-якому випадку при зверненні в фірму «СтройДомКомфорт» роботи з проектування та монтажу покрівлі для дерев'яного будинку, котеджу або лазні будуть проведені в суворій відповідності з нормами безпеки і з максимальним втіленням всіх побажань замовника.

Який вид покрівлі підійде для різних дерев'яних будинків?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама