Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Послуги із влаштування підлог в лазні від а до я

  1. Два варіанти дерев'яних покриттів ↑
  2. Особливості бетонної підлоги ↑

Настил підлог - це один з найважливіших етапів в будівництві лазні. Не дуже приємно, зістрибнувши з гарячого полку, відчути під ногами холодну вогку вогкість. Щоб цього уникнути, пристрій підлог в лазні повинно виконуватися за всіма правилами, з урахуванням всіх нюансів експлуатації споруди.

Найпоширеніші матеріали для будівництва - це глина, бетон і дерево. Кожен з них має переваги і недоліки, вибір одного повністю залежить від особистих уподобань господаря і його фінансових можливостей. Почнемо з самого доступного і дешевого варіанту - дерев'яних підлог.

Їх настилають частіше за інших. Процедура укладання відрізняється простотою, а в результаті виходить найтепліше, надійне і досить довговічне покриття. Коротко про головне:

  • екологічність;
  • дешевизна;
  • простота монтажу;
  • зовнішня привабливість.
Настил підлог - це один з найважливіших етапів в будівництві лазні

Настил з дерева - це натуральність, екологічність і відмінний запах

Цей підлога володіє ще й істотним недоліком. При недотриманні технології монтажу та правил експлуатації дерево дуже скоро починає гнити. Тоді не уникнути неприємного запаху в лазні і руйнування покриття для підлоги. Деякі породи дерева мають властивості, про які не всі знають. Дуб надзвичайно слизький в мокрому стані. Цю обставину треба обов'язково врахувати, і обладнати таку підлогу спеціальними килимками.

[Include id = "1" title = "Реклама в тексті»]

Глиняна долівка - це не дуже вдалий варіант, хоча деякі досі його використовують. Глина не пропускає воду, а при висиханні тріскається. При експлуатації ці тріщини заповнюються водою, яка повністю ніколи не просихає.

Якщо відкинути прагнення до натуральності і природності, то бетонні підлоги за своїми властивостями можна назвати ідеальними. Вони довговічні, не руйнуються під впливом вологи, не вимагають особливого догляду. На них набагато легше, ніж на інших варіантах, влаштувати стік води. Істотний недолік - непрезентабельний вигляд такого покриття - легко вирішується шляхом укладання на нього кахельної плитки. Цей захід полегшує підтримання чистоти поверхні підлоги.

Баня - це приміщення, для якого вологість, випаровування і вогкість - цілком нормальні явища. Потрібна не тільки гідроізоляція, а й відповідна антисептична обробка, інакше грибок і пліснява стануть вашими вірними сусідами.

Все підпільне простір, лаги, які використовуються дошки повинні бути просочені вологозахисними і антисептичними складами, які зараз легко купити в будь-якому будівельному магазині. Краще не полінуватися і виконати цю процедуру кілька разів. Теплоізоляційні матеріали обов'язково повинні укладатися на гідроізоляційний шар. Це дозволить продовжити термін їх експлуатації.

Це дозволить продовжити термін їх експлуатації

Всі дерев'яні елементи повинні оброблятися дезінфікуючими складами, що запобігають розселення мікроорганізмів і псування деревини

Якщо підлоги почали гнити, то можна виконати ряд простих дій, що дозволяють запобігти подальшому руйнуванню статі:

  1. Всі дерев'яні елементи знімають і ретельно висушують на відкритому повітрі.
  2. Підгнилі місця видаляють, а місця під ними зачистити наждачним папером.
  3. Дерево просочуємо антибактеріальними розчинами і знову повністю просушують
  4. Після закінчення робіт дошки необхідно покрити або водовідштовхувальним лаком, або воском.

Два варіанти дерев'яних покриттів ↑

Такі підлоги діляться на що протікають і непротекающіе. У першому варіанті дошки укладаються так, щоб між ними залишалися щілини, службовці для відводу води, а в другому, навпаки, дошки щільно зімкнуті, а стік організовується за допомогою їх укладання з одностороннім наклоном.Главним гідністю непротекаемого конструкції вважається можливість додаткового утеплення шляхом розташування в підпільному просторі керамзиту, піску, пінопласту або будь-якого іншого утеплювача.

Главним гідністю непротекаемого конструкції вважається можливість додаткового утеплення шляхом розташування в підпільному просторі керамзиту, піску, пінопласту або будь-якого іншого утеплювача

Схема пристрою: надлишок вологи виводиться мимовільно через зазори між дошками

Найчастіше дерев'яні підлоги роблять з дощок, які укладаються на лаги. Як правило, якщо лазня невеликого розміру, цього виявляється достатньо, але якщо споруда планується дуже великим, то краще на лаги нанести обрешітку з брусів. Кожна лага укладається на стовпчики (палі), роль яких може виконати бут, цегла або асбестоценментние труби. Стовпчики повинні розташовуватися на добре ущільненому грунті, покритому шаром утрамбованого щебеню чи піску.

Особливості бетонної підлоги ↑

Головний недолік використання бетонних підстав - холодність, тому потрібно подбати про їх правильному утепленні.

[Include id = "2" title = "Реклама в тексті»]

Перед тим як зробити підлогу з бетону, весь грунт на території будівництва необхідно утрамбувати. На це місце слід насипати щебінь і ретельно його розрівняти.

Порада: для кращого зчеплення щебінь можна залити бітумом.

Утеплювати бетон можна двома способами:

  • розташувавши утеплювач між двома шарами цементного складу;
  • розстеливши теплоізоляцію поверх покладеного статі і покривши її дошками.

У маленьких лазнях підлогу можна заливати за один раз, поверхня найчастіше обробляють підлоги керамічною плиткою

Якщо лазня маленька, то бетонний розчин можна наносити відразу на всю поверхню підлоги, в іншому випадку краще розділити площа дерев'яними напрямними на невеликі смуги. Так буде легше вкласти, утрамбувати і вирівняти бетон.

Важливо: до утеплення підлоги можна приступати тільки після повного висихання бетону.

Від того, наскільки правильно виконано стік води, багато в чому залежить комфорт в лазні. Загниваюча вода має дуже неприємний запах, а постійна сирість на підлозі призводить до гниття дерева. Якщо лазня встановлюється на піщаному грунті, то досить буде зробити поглинає яму, яку можна розмістити прямо в мийній. Для цього викопується котлован, мінімальні розміри якого 60х60х50 см, і заповнюється щебенем, піском або гравієм. Під час ущільнення грунту необхідно виконати його скат в сторону ями.

Один із способів пристрої стоку

Якщо будова розташована на глинистому ґрунті, то потрібно буде зробити приямок, котрий використовується для збору води, її природного відводу до поглинає ямі, розташованої за спорудою. Приямок роблять значно меншого розміру - досить 30х30х30 см. Вода через водостічну решітку потрапляє в приямок, а звідти по водостічній трубі, розташованій під нахилом, перетікає в поглинає яму.

Порада: щоб неприємні запахи не проникали в приміщення, трубу слід обладнати гідрозатворів, а зливну грати - сифоном.

В одній статті важко розглянути всі особливості місцевості, на якій планується поставити баню, побажання господарів і інші фактори. Тому набагато простіше звернутися до професіоналів-будівельникам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама