Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вимоги до вентиляції в приватному будинку - види, типи, пристрій і установка своїми руками

  1. ВИДИ ВЕНТИЛЯЦІЇ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ
  2. ВЕНТИЛЯЦІЯ ПРИВАТНОГО БУДИНКУ СВОЇМИ РУКАМИ

ВИДИ - ВСТАНОВЛЕННЯ

Пристрій системи вентиляції в приватному будинку дозволить сформувати здоровий мікроклімат, створити комфортні умови для проживання.

Сучасні будівлі володіють підвищеною герметичністю, повітрообмін в них слабкий. Сьогодні спорудження вентиляції в будинку є невід'ємною частиною проектно-будівельних і ремонтних робіт.

Актуальність питання.

Необхідність улаштування вентиляції приватного будинку виникає з кількох причин:

  1. З підвищенням рівня комфортабельності житла з приватних будівель зникли печі, котрі служили каналом повітрообміну між приміщенням і вулицею.
  2. Сантехнічні вузли перемістилися всередину, збільшуючи вологість.
  3. У сучасних будівлях конструкційні шви щільно герметизовані - велика кількість синтетичних ущільнювачів дозволяє це робити.

В результаті в приміщенні підвищується рівень вологості, збільшується відсоток вуглекислоти. У малоповерхових індивідуальних будівлях гостро постає проблема видалення забрудненого використаного повітря назовні і подачі всередину насиченого киснем потоку, вирішити яку допоможе створення ефективної системи вентиляції.

Природна або механічна вентиляція.

За рівнем механізації прийнято розрізняти примусову (або механічну) та природну вентиляцію в приватному будинку. Для примусового переміщення повітряних мас потрібне використання вентиляційних електроприладів.

Повітрообіг забезпечується провітрюванням кімнат через щілини, вікна, кватирки, двері, а також через спеціально прокладені для виходу і входу повітря шляху - вентиляційні шахти, канали, клапани. Як правило, сьогодні природної вентиляції в приватних котеджах недостатньо - потрібно організовувати примусову.

Загальні вимоги до вентиляції приватного будинку.

Основне завдання будь-якої кліматичної системи - забезпечити переміщення достатньої кількості повітряних мас. Певний обсяг насиченого вологою і шкідливими речовинами повітря видаляється з приміщення і замінюється на свіжий, що надходить з вулиці.

Норми повітрообміну приватного будинку визначені СНиП, вони залежать від декількох факторів:

  • площі;
  • призначення приміщень;
  • кількості проживаючих людей.

На практиці експерти рекомендують для забезпечення ефективного повітрообміну враховувати не об'єм кімнати, а потреби людини. Чим більше приміщення за площею, тим воно менш вимогливо до примусового провітрювання, тому інтенсивність повітрообміну повинна бути нижче.

У невеликих кімнатах вентиляційних установок доведеться працювати з більшою інтенсивністю. В середньому на кожну людину, що знаходить в приміщенні, потрібно обсяг повітря від 20 м3 / год. Якщо люди знаходяться в будівлі цілий день, то цей показник вище - до 60 м3 / год. При визначенні повітрообміну на квадратний метр площі користуються такою формулою: 3 м3 / год на 1 м2.

ВИДИ ВЕНТИЛЯЦІЇ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ

Вентсистеми можуть бути витяжними (виводять забруднене повітря), приточними (подають свіжий), припливно-витяжними (Поєднують дві функції). Витяжна вентиляція приватного будинку являє собою систему шахт, каналів, воздухоотводящие труб. Розташування воздуховодних каналів найкраще спланувати при проектуванні приватного будинку, хоча прокласти труби можна на будь-якому етапі.

Роль припливної вентиляції приватного будинку найчастіше виконують клапани, які можна встановити, пробуривши крізь стіни отвору. Через них збагачене киснем повітря потрапляє в приміщення. Припливно-витяжні системи мають більш складну будову, вони можуть оснащуватися радіальними або канальними вентиляторами, пиловими фільтрами, пристроями для прогріву, рекуператорами.

Використання клапанів і рекуператорів.

Рекуператор вбудовується в систему припливно-витяжних шахт. Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією дозволяє підігрівати вхідне повітря теплом виходить з приміщення. Використання рекуператорів знижує тепловтрати, економить енергоресурси, які витрачалися б на підігрів повітря.

Клапани - елементи припливної, рідше - витяжної вентиляції. Вони прості за будовою, випускаються різних форм. Припливні клапани встановлюються на наскрізний отвір, зроблене між двох вікон або під підвіконням. Зворотний клапан встановлюється частіше за все не витяжні вентканали - він не дозволяє потоку рухатися в зворотному напрямку.

Якщо повітряний потік повертає, то зворотний клапан закривається і не дає йому повернутися назад в кімнату. В результаті використане повітря видаляється без небезпеки зворотного потрапляння запаху, гару, кіптяви, вуглекислого газу в кімнату.

Особливості вентилювання дерев'яного будинку.

Технологічні нюанси організації вентиляції приватних будівель різного типу відрізняються. Вони залежать від особливостей будматеріалів, ступеня герметичності конструкції в цілому, паропроникності стін.

У дерев'яному будинку вентиляція може бути природною або примусовою, але її інтенсивність нижче, ніж в будинках-термосах, побудованих із сучасних синтетичних матеріалів. Дерево само регулює рівень вологості, періодично намокая і висихаючи, тому для організації повітрообміну потрібно менше зусиль, ніж для провітрювання каркасніков або конструкцій з повітронепроникних СИП-панелей.

Обов'язковою є влаштування витяжних повітропроводів з кухні, підвалів, сантехузлов. На кухні рекомендується робити два витяжних каналу: загальний плюс витяжка над плитою. Ефективний повітрообмін захистить дерев'яний будинок від наслідків підвищеного зволоження, запобіжить гниттю дерева.

Вентилювання каркасного будови.

Вимоги до пристрою вентиляції каркасного будинку жорсткіше - вона повинна бути примусовою, так як воздухопроводящіе якості будови нижче. Інтенсивність повітрообміну, потужність встановлюваних вентиляційних систем залежать також від кліматичних умов, кількості опадів, рівня грунтових вод в тому регіоні, де споруджено будинок.

Щоб позбавити каркасний будинок від появи на стінах цвілі, розвитку грибкових мікроорганізмів, його вентиляційна структура повинна включати рекуператор зі збором конденсату і підігрівом вхідного повітря. Сьогодні продається велика кількість пластинчастих рекуператорів з канальними вентиляторами.

Ці пристрої коштують недорого, а їх робота, при наявності раціонально прокладених припливних і витяжних каналів, забезпечать будівлю достатнім обсягом свіжого повітря. При грамотно обладнаної вентиляції внутрішня атмосфера каркасніков не відрізнятиметься від Екоклімат дерев'яного будинку.

Влаштування вентиляції підвалу.

Метою облаштування вентиляція підвалу в приватному будинку є зменшення рівня вологості, запобігання вогкості, яка утворюється від конденсату через різницю внутрішніх і зовнішніх температур. Для організації повітрообміну підвального приміщення сюди необхідно провести два канали - припливний і витяжний.

Припливне прокладається з відступом на 20-50 см від стіни, вхід в нього розташовується трохи вище рівня підлоги, а зовнішній вихід робиться над поверхнею землі і закривається гратами для захисту від мишей, комах.

Вхід витяжної труби робиться під стелею, а її вихід виводиться вище рівня покрівлі будинку. Зазвичай природного вентилювання підвалу досить, примусове робиться тільки тоді, коли його площа перевищує 40 м2 або тут крім сховища планується організувати зону життєдіяльності людей - майстерню або спортзал.

На початок

ВЕНТИЛЯЦІЯ ПРИВАТНОГО БУДИНКУ СВОЇМИ РУКАМИ

В даний час будринок пропонує великий асортимент матеріалів, пристроїв, приладів для створення вентиляційних систем в будинку. Володіючи навичками роботи зі стандартними інструментами, домовласник може змонтувати вентиляцію своїми руками за заздалегідь складеним проектом.

Роботи проводяться в кілька етапів:

  • складання ескізу (проект);
  • буріння отворів крізь стіни, будівництво вентиляційних шахт;
  • прокладка пластикових або жерстяних воздуховодних каналів по приміщенню;
  • монтаж приладів для примусової вентиляції - канальних вентиляторів, рекуператорів;
  • установка різнопланових систем клімат-контролю з функціями провітрювання - брізеров, аерогіверов, проветривателей, припливних клапанів, вентиляторів або кондиціонерів з функціями вентилювання.

Обсяг і зміст проведених робіт, кількість приладів може відрізнятися. Це залежить від конкретного проекту, цілей домовласника, складності розв'язуваних завдань.

Знання, як зробити вентиляцію в приватному будинку, дозволять домовласникам організувати її самостійно або проконтролювати якість надаваних сервісною компанією послуг.

На початок


* * *


© 2014-2019 р.р. Всі права захищені.
Матеріали сайту мають ознайомлювальний характер і не можуть використовуватися в якості керівних і нормативних документів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама