Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зробити другий поверх своїми руками. Надбудова другого поверху в будинку. Фото.

  1. Що потрібно знати при будівництві другого поверху своїми руками
  2. Що вибрати - повноцінний поверх або мансарду?
  3. Де поставити драбину?
  4. Особливості зведення другого поверху в будинку, що будується
  5. Пристрій міжповерхових перекриттів
  6. Пристрій стін другого поверху
  7. Надбудова поверху на житловій будівлі

Надбудова другого поверху своїми руками - відповідальне заняття. Не прийнявши до уваги міцність фундаменту і стін або неправильно розрахувавши навантаження на міжповерхові перекриття, замість зведення другого поверху може знадобитися капітальний ремонт всього будинку!

Що потрібно знати при будівництві другого поверху своїми руками

Зводячи новий будинок, де в проект вже закладений другий поверх, можна не турбуватися про фундамент і стінах - вони розраховані на задані навантаження. Якщо ж необхідно збільшити житлову площу обжитого будинку, краще не економити і замовити експертизу. За її результатами можна дізнатися:

  • технічний стан фундаменту і стін;
  • рекомендовані заходи по зміцненню несучих конструкцій;
  • найбільш підходящі в конкретній ситуації способи надбудови;
  • розрахунки майбутньої надбудови.

Якщо ж замовити експертизу немає можливості, другий поверх краще робити з використанням несучих опор на власному фундаменті.

Що вибрати - повноцінний поверх або мансарду?

Найчастіше вибір грунтується на фінансових можливостях. Мансардний поверх виходить дешевше - немає необхідності зводити стіни, а всі витрати йдуть на утеплення покрівельного пирога. Навантаження на будівлю також виходить менше, що дозволяє робити стіни і фундамент менш міцними, і, як результат, більш дешевими.

Але в кімнатах зі скошеними стінами доведеться гарненько обміркувати дизайн інтер'єру - шафи-купе, душові кабіни або двоярусні ліжка поставити, швидше за все, не вийде. Для цих цілей краще зводити повноцінний поверх з неопалюваним горищем. Витрати на будівництво істотно зростуть, але в довгостроковій перспективі такий будинок набагато зручніше для великої родини.

Де поставити драбину?

Замислюючись про надбудові поверху в житловому будинку, рідко вчасно замислюються про те, як туди доведеться щодня підніматися. А адже встановлювати сходи доведеться, і від її форми і розмірів залежить зручність і безпеку користування.

Якщо будинок невеликий, то пряма маршові сходи категорично не годиться. Так, при розмірі ступенів 30х15 см і нахилом сходи в 35 градусів, довжина її прольоту складе 5 м, а довжина підстави - 4 м. Звичайно, якщо є можливість пожертвувати частиною першого поверху, то під такими сходами можна зі зручністю організувати гардероб. У найвищій його частини будуть розташовуватися вішалки для верхнього одягу, а в низькій - висувні ящики для взуття.

У найвищій його частини будуть розташовуватися вішалки для верхнього одягу, а в низькій - висувні ящики для взуття

Маршові поворотні сходи дозволяють скоротити довжину майданчика вдвічі, але збільшують її ширину. Простір під нею використовувати з максимальною користю вже не вийде - в залежності від конструкції під нею можна встановити софу, пару крісел або стелаж з рослинами.

Простір під нею використовувати з максимальною користю вже не вийде - в залежності від конструкції під нею можна встановити софу, пару крісел або стелаж з рослинами

Гвинтові сходи - самі компактні і самі ж незручні. Досить уявити, як по ній доведеться піднімати або спускати меблі або інші громіздкі предмети. Але якщо альтернативи немає, краще вибирати максимально можливий діаметр спіралі.

Але якщо альтернативи немає, краще вибирати максимально можливий діаметр спіралі

Особливості зведення другого поверху в будинку, що будується

Зробити другий поверх не складніше будівництва першого - конструкція стін така ж, а міжповерхові перекриття робляться за тією ж схемою, що і підлоги першого поверху. Як в дерев'яному, так і в цегляному будинку найчастіше використовуються дерев'яні підлоги - вони красиві, екологічні і дуже прості для пристрою своїми руками.

Пристрій міжповерхових перекриттів

В першу чергу, укладаються балки перекриття. Їх товщина безпосередньо залежить від довжини прольоту і майбутньої навантаження.

Не рекомендується робити прольоти більше 6 м, а середнє значення навантаження для житлового другого поверху - 350-400 кг / м2. Якщо ж планується установка масивної і важких меблів, чавунної ванни або котла опалення, доведеться робити спеціальний розрахунок.

Укладаючи балки перекриття, потрібно врахувати кілька моментів:

  1. Якщо балки закріплюються в спеціальних гніздах в стінах, то кінці підрізають під кутом в 60⁰. Балки можуть проходити наскрізь через внутрішні стіни, при цьому зрощуються вони в товщині стіни.
  2. Балки можуть проходити наскрізь через внутрішні стіни, при цьому зрощуються вони в товщині стіни

  3. Якщо балки кріпляться металевими кріпленнями до стін будинку, їх кінці залишають рівними. При цьому використовувати такі кріплення на зовнішніх стінах небажано - неминуче випадання конденсату призведе до почорніння дерева. Несуча здатність таких перекриттів нижче, що потрібно враховувати при меблювання кімнат.
  4. Несуча здатність таких перекриттів нижче, що потрібно враховувати при меблювання кімнат

  5. Для цегляних будинків кінці балок або частини, що проходять над стінами, обов'язково обмазують бітумною мастикою і ховаються двома шарами гідроізоляції.
  6. У цегляному будинку в гнізда балки заводять на 10-15 см, кожну 5-ю балку фіксують в стіні металевим анкером. У дерев'яному можна обмежитися 7 см, а щоб підлоги не скрипіли, кінці балок обернути гідроізоляцією.
  7. У дерев'яному можна обмежитися 7 см, а щоб підлоги не скрипіли, кінці балок обернути гідроізоляцією

  8. Починають укладання балок з двох крайніх, розташованих на відстані 50 см від стін. Все інше простір ділять на рівні частини так, щоб відстань між балками не перевищувало 60 см.
  9. Балки вирівнюються за рівнем. Якщо такої можливості немає або самі балки нерівні, то на них доведеться укладати лаги і вже по лагам стелити підлогу.

Якщо другий поверх приватного будинку планується зробити постійно житловим і опалюємо, то утеплювач і пароізоляцію використовувати необов'язково - достатньо звукоізоляції.

Якщо ж перепади температури між поверхами значні, то пиріг перекриття повинен складатися з:

  • підшивки з боку 1-го поверху;
  • пароізоляції;
  • звукоізоляції (більш щільного матеріалу);
  • утеплювача;
  • паропроницаемой мембрани;
  • чистового статі 2-го поверху.

Ні в якому разі не можна використовувати паронепроникні матеріали з боку більш холодного верхнього поверху - гарантовано випадання конденсату і гниття балок перекриття.

Пристрій стін другого поверху

Піднімати стіни можна відразу ж після укладання балок і чорнового статі. Дуже часто можна зустріти вдома, де перший поверх цегляний, а другий - дерев'яний або каркасний. У цьому випадку важливо не забути про укладання гідроізоляції між деревом і цеглою. Принцип пристрою другого поверху схожий на будівництво будинку на фундаменті - робиться нижня обв'язка і укладаються бруси.

Мінус такого рішення - різна теплоємність стін, і, як результат, теплове навантаження на систему опалення. Це потрібно враховувати ще при плануванні перед покупкою котла - його потужності може не вистачати на весь будинок.

Надбудова поверху на житловій будівлі

Надбудова поверху на житловій будівлі

Принцип надбудови ще одного поверху на вже готовому будинку практично такий же, за винятком демонтажних робіт - повністю знімається дах і горищне перекриття. Використовуючи колони на власному фундаменті, встановлені по зовнішньому периметру будинку, можна не тільки збільшити несучу здатність будівлі, а й істотно розширити житлоплощу.

Використовуючи колони на власному фундаменті, встановлені по зовнішньому периметру будинку, можна не тільки збільшити несучу здатність будівлі, а й істотно розширити житлоплощу

Колони можуть бути з гвинтових або буронабивних паль, або ж складені з цегли. У першому випадку палі заглиблюються до несучого шару грунту - для піщаних і супіщаних грунтів це на глибину від 1 м. Для колон з цегли обов'язкове перев'язка кутів для міцності конструкції.

При будівництві мансарди потрібно приділити особливу увагу вентиляції.

Покрівельний пиріг повинен бути влаштований так, щоб конденсат не утворювався на утеплювачі, а повітря вільно циркулював під покрівельним покриттям. А про те, як сконструювати і розпланувати мансарду, детально описано на відео:

Вам сподобається

Де поставити драбину?
Що вибрати - повноцінний поверх або мансарду?
Де поставити драбину?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама